Juttuarkisto

Hyvien ihmisten kylä uutena versiona

Julkaistu keskiviikkona 06.10.2010

YLE Kuvapalvelu

TV2 lauantaisin 23.10.2010 alkaen klo 20. Uusinnat maanantaisin ja keskiviikkoisin. Jaksot katsottavana YLE Areenassa viikon ajan ensiesityksestä.

Pohjalainen turkistarhaaja Reino Toppari (Tapio Liinoja) tuo kotitilalleen nuorikon, Emilian (Jaana Järvinen) Vaasasta asti. Naapurit ovat hieman nyreissään, kun eivät saaneet kutsua häihin. Mutta vasta sitten tilanne muuttuu vakavaksi, kun nuoren parin postilaatikkoon ilmestyy väärän värinen sanomalehti.

Hyvien ihmisten kylässä eletään vuotta 1980. Suomen presidenttinä on Urho Kekkonen, YYA-sopimus on voimassa ja suomalaiset urheilijat menestyvät Moskovan olympialaisissa.

Sarja on kuvattu Ylihärmän Kankaankylässä ja Alahärmässä ja näiltä seuduilta kotoisin olevan Seppo Vesiluoman käsikirjoittamaan sarjaan mahtuu monenlaista tapahtumaa neuvostoliittolaisen kenraalin vierailusta urheilukentän vihkiäisiin, bingoa ja kunnallisvaaleja unohtamatta.

Vuonna 1993 ensiesityksensä saaneessa sarjassa oli alun perin yhdeksän puolituntista jaksoa. Nyt Hyvien ihmisten kylä on leikattu ja osia yhdistetty viideksi 50-minuuttiseksi osaksi.

Ohjaaja Jussi Niilekselä/YLE Draama.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.