Ajankohtaista

Raja - The Border: kolmas kausi alkoi 10.6.2011

Julkaistu torstaina 11.11.2010

YLE Kuvapalvelu

kolmannen Raja - The Border -kauden jaksot nähdään edellisiä aikaisemmalla esityspaikalla perjantaisin 22.05.

Syyskuussa 2008 Kakkosella alkanut Sopranos päättyy 12.11. jaksoon Perhe-elämää. Mainetta joka suunnalla niittänyt sarja sai ensiesityksensä Yhdysvalloissa alkuvuodesta 1999. Suomessa Sopranos nähtiin alun perin Nelosella.

Mutta vaikka yksi tv-historian menestyneimmistä sarjoista loppuu, aivan kehno ei ole seuraajakaan. Ensimmäisellä esityskerralla (syksy 2008-kevät 2009) varsin vähälle huomiolle jäänyt Raja - The Border (K15) on nimittäin erittäin tasokas sarja Kanadan rajavartiolaitoksen erikoisryhmästä.

Jännityksen ja toiminnan ohella The Borderissa on vahva yhteiskunnallinen pohjavire. Sarjan luoja, dokumentaristina paremmin tunnettu Peter Raymont on painottanut, että moraalin ja sosiaalisen omantunnon kaltaisten kysymysten käsittely pelkän räiskinnän sijaan oli johtoajatus koko ohjelman synnylle.

Rajan jaksoissa suoraan hallituksen alaisuudessa työskentelevä erikoisryhmä joutuu painimaan synkkien ja vastenmielisten tapahtumien ja nykyajan lieveilmiöiden kanssa. Vastaan tulee ihmissalakuljetusta, laitonta asevientiä, rahanpesua ja lasten hyödyntämistä kyseenalaisessa toiminnassa.

Ryhmää johtaa lahjomaton Mike Kessler (James McGowan). Muissa pääosissa nähdään mm. Sofia Milos, Graham Abbey, Mark Wilson, Jim Codrington, Jonas Chernick, Nazneen Contractor ja Catherine Disher

Tuotanto: White Pine Pictures, Kanada 2008. 

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.