Juttuarkisto

Satuhäät: Suurperheelle äiti

Julkaistu sunnuntaina 23.01.2011

YLE Kuvapalvelu

TV2 maanantaina 9.7.2012 klo 21. Uusintatiedot ohjelmaoppaassa. Jakso katsottavana YLE Areenassa viikon ajan ensiesityksestä koko maailmassa. Ensiesitys 21.1.2011.

Stiina Joronen, 26, ja Pekka ”Pexi” Nikki, 31, vihitään Ylöjärven kirkossa. Vihkimisen jälkeen parin häitä juhlitaan Lounasravintola Keitaassa.

Stiinan ja Pekan toiveena on pienimuotoiset häät, joissa ei laulu raikaa eikä viini virtaa. Koska pari ei halunnut häihinsä musiikkia, jää myös häätanssi tanssimatta. Tanssin sijaan ohjelmassa on muun muassa runonlausuntaa.

Alun perin Etelä-Karjalasta Simpeleeltä kotoisin oleva Stiina ja Pohjois-Pohjanmaalta Pyhäjoelta kotoisin oleva Pekka asuvat Ylöjärvellä. Perheeseen kuuluu seitsemän lasta Pekan ensimmäisestä avioliitosta. Matkailualan restonomiksi kouluttautunut Stiina työskentelee myyjänä tamperelaisessa tavaratalossa ja Pekka ahkeroi LVI-alan yksityisyrittäjänä.

Hääjärjestelyt käynnistyivät Stiinan hääpuvun hankkimisella noin puoli vuotta ennen hääjuhlaa. Unelmien häämekko löytyikin pian netistä. Mikä tahansa luomus ei ole kyseessä, sillä pariskunta on antanut morsiuspuvulle nimen Siemenmekko.

”Myyjä kertoi, että hänen piti myydä se kun hän tuli raskaaksi, sillä puku ei mahtunut päälle. Siitä meni joku kuukausi eteenpäin niin aloin itse epäillä, että oonkohan mä raskaana, tein testin ja niinhän siinä sitten kävi”, kertoo Stiina, jonka esikoisen laskettu aika on marraskuussa.

Häävalmisteluihin osallistuvat kaason ja bestmanin lisäksi myös perheen toimeliaat lapset, joten hulinaa riittää niin kirkkoharjoituksessa kuin askarteluhetkissäkin.

Stiinan ja Pekan rakkaustarina sai alkunsa noin kolme vuotta sitten Lappeenrannan Huhtiniemen matkailukeskuksessa. Pekka oli moottoripyöräreissulla ja Stina työskenteli kahvilan tiskin takana. Koska vetovoima oli ensihetkestä asti ilmeinen, ehdotti Pekka tapaamista samalle illalle. Stiina oli lähdössä illalla Imatran Big Band -festivaaleille, joten treffit sovittiin sinne.

Vaikka Stiina ja Pekka löysivätkin toisensa festivaalikansan keskeltä, tuotti ilta pienen pettymyksen Stiinalle. Siitä huolimatta Pekka pyöri Stiinan mielessä koko seuraavan päivän. Oli Stiinan vuoro tehdä siirto. Stiina lähetti Pekalle tekstiviestin, josta parin yhteinen tarina lähti etenemään vauhdilla. Lukuisien tekstiviestien jälkeen alkoi kiihkeä sähköpostin välityksellä käyty kirjeenvaihto Lappeenrannan ja Ylöjärven välillä. Matkassa oli kuitenkin yksi iso mutta. Pekka oli kertonut Stiinalle muunneltua totuutta.

”Tuli vähän kusetettua, että mulla on vain yksi lapsi. Itse asiassa niitä onkin seitsemän ja eihän sillä ollu mitään tietoa siitä. Mietin, että voi perse, miten tässä käy koko hommassa”, muistelee Pekka tukalaa tilannettaan.

Totuuden kertomista seurasi Stiinan muutaman tunnin tuumaustauko, jonka jälkeen Stiina tiesi mitä halusi.

”No minähän olin taas mukana ihan täysillä sen jälkeen”, Stiina kertoo suuren rakkaustarinan alusta.

Jaksossa esitetty musiikki: 1. Kari Tapio: Elämältä kaiken sain 2. Teleks: Elämäni viimeinen rakkaus 3. Kari Tapio: Olen Suomalainen 4. Philip Glass: Metamorphosis two 5. Jari Sillanpää: Auringonnousu 6. Jari Sillanpää: Kaduilla tuulee 7. Jari Sillanpää: Jos saan sulle itseni antaa 8. Jari Sillanpää: On aika auringon 9. Jari Sillanpää: Suomi-neidolle 10. Boots Randolphin: Yakety Sax 11. Kari Tapio: On yksi ruusu 12. Kake Randelin: Tätä kukkaa en hukkaa 13. Jari Sillanpää: Kirjoitettu tähtiin 14. Enya: Orinoco Flow 15. Enya: Watermark 16. Häämarssi: Wedding March (Mendelssohn) 17. Kari Tapio: Nyt varma oon

 

YLE Kuvapalvelu

Satuhäissä sattuu ja tapahtuu + muita hääjuttuja YLE Olotilassa.

 

 

 

 

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.