Juttuarkisto

Satuhäät: Eron jälkeen takaisin yhteen ja naimisiin

Julkaistu lauantaina 12.02.2011

YLE Kuvapalvelu

TV2 torstaina 17.2.2011 klo 21. Uusintatiedot ohjelmaoppaassa. Jakso katsottavana YLE Areenassa viikon ajan ensiesityksestä koko maailmassa.

27-vuotias Sini Roponen ja häntä yhdeksän vuotta vanhempi Miikka Murto sanovat tahdon Helsingissä Kannelmäen kirkossa aurinkoisena heinäkuun päivänä. Neljä ja puoli vuotta yhtä pitäneen pariskunnan hääjuhlaa vietetään Vantaalla Hämeenkylän Bygårdissa.

Sinin ja Miikan suurta päivää on todistamassa noin 60 aikuista ja joukko lapsia, mukaan luettuna pariskunnan puolitoistavuotias esikoistytär Ada ja huhtikuussa syntyneet kaksostytöt Ida ja Ina.

Sini ja Miikka asuvat kolmen pienen tyttärensä kanssa rivitalossa Helsingin Hakuninmaalla. Miikka työskentelee postinlajittelijana ja osa-aikaisena talonmiehenä Sinin kantaessa päävastuun lasten- ja kodinhoidosta. Lisähulinaa lapsiperheen arkeen tuo Soso-koira.

”Meillä on toistaiseksi sellanen käytäntö, et Sini ottaa kaksoset viereen ja meikäläinen pötköttää alhaalla sohvalla. Mun työsarkaan kuuluu meidän taapero Ada”, Miikka kertoilee perheen järjestelyistä.

Pariskunnan rakkaustarina sai alkunsa kuntosalilta, jossa Sini työskenteli personal trainerina. Salilla treenaamassa käynyt Miikka oli noteerannut Sinin ensimmäistä kertaa jo kuntosalin pikkujouluissa. Sini puolestaan oli kiinnittänyt komeaan Miikkaan huomiota heti, kun hän aloitti työt tämän omaohjaajana.

Kumpikin oli vielä tahollaan suhteessa, kun kiinnostus alkoi hiljalleen kyteä päivittäisten salikohtaamisten myötä. Vielä entisen miehensä luona asunut Sini piiritti vastaeronnutta Miikkaa, joka empi uuteen suhteeseen heittäytymistä. Vaadittiin aikaa ja monia yhteisiä treenejä, ennen kuin yhdessäolo sai sinettinsä kevättalvella 2006 tikkapusun muodossa.

Alkuhuuman jälkeen suhde ajautui vaikeuksiin, sillä Sini muutti toiselle paikkakunnalle opiskelemaan ja pariskunta tapasi vain viikonloppuisin. Suhteen hoitamiselle ei jäänyt aikaa, ja nuoren parin tunteet olivat koetuksella. Sini ja Miikka päättivät erota ja yhteinen koti laitettiin myyntiin. Lopulta kuitenkin rakkaus voitti ja pari päätti jatkaa elämäntaivalta yhdessä.

Onnen sinetöi esikoistytär Ada, ja pian pariskunta alkoi suunnitella häitä. Tallinnaan suuntautunut kihlajaismatka poiki muutakin kuin sormukset nimettömissä. Pian matkan jälkeen Sini huomasi odottavansa kaksosia.

Määrätietoisella Sinillä on visio unelmahäistään, joten hän pitää lastenhoidon ohella hääjärjestelyt tiukasti hyppysissään. Sini toimii työnjohtajana ja vastaa yleisilmeen suunnittelusta. Tärkeässä osassa on poikkeuksellinen häätanssi, joka pidetään salassa kaikilta kaasoja ja bestmania myöten.

Jaksossa esitetty musiikki: 1. The Turtles: Happy Together 2. Teleks: Elämäni viimeinen rakkaus 3. Sisters Sledge: We Are Family 4. Diana Ross: Upsideown 5. Maria Lund: Tahdon 6. Chris Isaak: Let Me Down Easy 7. J.J. Cale: I'll Make Love To You Anytime 8. Meiko Kaji: The Flower Of Carnage 9. The Animals: Dimples 10. The Raveonettes: Love in a Trashcan 11. Jermaine Jackson & Pia Zadora: When The Rain Begins To Fall 12. Enya: Orinoco Flow 13. Häämarssi: Juhlamarssi satunäytelmästä "Prinsessa Ruusunen" 14. Enya: Watermark 15. Suvi Teräsniska: Hento kuiskaus 16. Madagascar: Mä tahtoo veivaa (I like to move it)

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.