Juttuarkisto

Satuhäät: Kaksi rekkakuskia

Julkaistu maanantaina 14.03.2011

YLE Kuvapalvelu

TV2 torstaina 17.3.2011 klo 21. Uusintatiedot ohjelmaoppaassa. Jakso katsottavana YLE Areenassa viikon ajan ensiesityksestä.

34-vuotias Emmi Kunnas ja 31-vuotias Hannu Niemelä vihitään Valssimyllyssä Pukarolla, lähellä Hannun kotipaikkaa. Kouvolassa asuva rekkakuskipari on häiden aikaan seurustellut noin kaksi vuotta.

Vihkimistä todistaa sukulaisista, ystävistä ja työtovereista koostuvan 120 juhlavieraan mukana myös Emmin Ville-poika sekä Hannun tytöt Lotta ja Emma. Vihkimisen jälkeen elohäiden juhlinta jatkuu samassa paikassa vauhdikkaissa merkeissä.

Emmi ja Hannu asuvat Kouvolassa, mutta yhteinen ammatti kuljettaa molempia ympäri Suomen maan.

”Olin ennen linja-autokuski, mutta sitten tuli muutto Kouvolaan ja ku siellä ei näitä bussilinjoja ole. Rekkakuskeille puolestaan oli paikkoja”, Emmi perustelee ryhtymistään rekkakuskiksi.

Emmin ja Hannun rakkaustarina sai alkunsa elokuussa 2008 kouvolalaisessa karaokeravintolassa, jossa molemmat olivat viettämässä iltaa omissa seurueissaan. Emmi oli juuri saanut rekkakurssilta taskuunsa ADR-kortin, joka antaa luvan toimia vaarallisten aineiden kuljettajana.

”Itse asiassa noista ADR-korteista taidettiin jotain höpötellä ku tuli juttua, että seki on rekkakurssin käyny. Löydettiin yhteinen jutunaihe”, Hannu muistelee ensikohtaamista.

”Sit taidettiin tilata taksi ja lähteä meille katsomaan sitä korttia. Alkoi olemaan huono valaistus ravintolassa”, Emmi täydentää.

Emmi ja Hannu viettivät ensimmäisen yhteisen yönsä romanttisissa merkeissä. Aamun koittaessa Hannu oli ehtinyt jo ulko-ovelle asti, kun Emmi pysäytti miehen matkan.

Oli molempien onni, että puhelinnumerot tuli vaihdettua, sillä heti seuraavana päivänä Hannulle tuli kahden viikon ajokeikka Norjaan. Tutustuminen jatkui tekstiviestien välityksellä ja kun Hannu palasi työkeikaltaan, oli hänelle selvää minne rekan ajovalot osoittavat ensimmäiseksi.

Siitä päivästä lähtien pari on ollut erottamaton ja parin viikon päästä ensitreffeistä tulevan uusperheen jäsenet tutustuivat toisiinsa. Kului muutama kuukausi ja pari muutti virallisesti yhteen. Seuraavana kesänä otettiin seuraava askel kohti vakavampaa sitoutumista, kun kesken iloisen karaokeillanvieton Hannu päätti yllättäen kosia Emmiä paikallisessa baarissa. Kun vastaus oli pienen hiljaisuuden jälkeen myöntävä, häät päätettiin pitää tasan vuoden kuluttua kihlojen vaihtamisesta.

Hääjärjestelyt käynnistyivät tammikuussa kun Emmi laittoi morsiuspukunsa tilaukseen. Puku ei kuitenkaan ole Emmin toiveiden mukainen, joten se viedään ompelijalle muokattavaksi. Töiden takia pääosa valmisteluista ajoittuu hääviikolle, joten pariskunnalla riittää kiirettä ennen kuin on aika sanoa tahdon

Jaksossa 10 esitetty musiikki: 1. Matti Esko: Tule paikkaan Suojaisaan 2. Teleks: Elämäni viimeinen elämäni rakkaus 3. Matti Esko: Rekkamies 4. Bob Dylan: Lay Lady Lay 5. The Sideliners: Hillbilly Rock, Hillbilly Roll 6. Pasi Vainionperä: Hetki kaunis 7. Chris Sayer: Love Kept It Hold On My Heart 8. Anton & The Buzz Band: Country Married RNR 9. Bobby Lee: This Don't Feel Like Dancing 10. Bob Dylan: Nashville Skyline Rag 11. Enya: Orinoco Flow 12. Häämarssi näytelmästä "Kesäyön unelma" (Mendelssohn-Bartholdy) 13. Enya: Watermark 14. Kari Tapio: Laula kanssain

 

YLE Kuvapalvelu

Satuhäissä sattuu ja tapahtuu + muita hääjuttuja YLE Olotilassa.

 

 

 

 

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.