Juttuarkisto

Satuhäät: Taiteilijaparin hillitty juhla

Julkaistu maanantaina 21.03.2011

YLE Kuvapalvelu

TV2 torstaina 24.3.2011 klo 21. Uusintatiedot ohjelmaoppaassa. Jakso katsottavana YLE Areenassa viikon ajan ensiesityksestä koko maailmassa.

42-vuotias Tina-Maria Hämäläinen ja 52-vuotias Timo Jakola astuvat avioliittoon Hollolan kirkossa heinäkuussa. Vasta puolisen vuotta yhtä pitäneen taiteilijaparin häitä juhlitaan Taidekeskus Taarastin idyllisessä miljöössä Nastolassa. Tiinan ja Timon häitä ovat juhlimassa noin 120 läheisintä ystävää ja sukulaista. Hääohjelma on hillitty ja aikuiseen makuun, sillä pari ei halua tarjota juhlaväelle sirkushuveja vaan aitoja tunteita ja lämminhenkistä tunnelmaa.

"Luulen, ettei häissämme tule olemaan leikkejä. Nämä ovat aikuisten juhlat, eli hyvä ruoka, musiikki ja puheet ovat tärkeämpiä," Timo sanoo.

Naimisiinmenon myötä Tiinan nimi vaihtuu Hämäläisestä Jakolaksi, mutta sukunimi ei ole ainoa asia joka muuttuu. Spontaanin ja hersyviä ideoita pursuavan Timon ehdotuksesta Tiina vaihtaa myös etunimensä ja hänestä tulee Tina-Maria.

"Se oli näitä kuuluisia Jakolan päähänpistoja. Ajattelin, että jos se on hänelle tärkeää niin miksi en voisi vaihtaa nimeäni", Tiina kertoo.

Tiina ja Timo asuvat Hollolan Kukkilassa, jonne Timo asettui siirrettävine galleriakoteineen juhannuksena 2009. Tiina muutti Timpan luo parin kihlautumisen aikoihin keväällä 2010. Eläinrakkaan parin uusperheeseen kuuluu Tiinan ja Timon lisäksi myös kolme kissaa ja koira.

Timo on ammatiltaan taidemaalari. Mm. öisten kaupunkimaisemien, vuodenaikojen sekä rock-lyriikoiden ja elokuva-aiheiden kuvaamiseen mieltynyt Timo maalaa kuivapastellitöitä kotiateljeessaan ja opettaa taidetta kansalais- ja työväenopistoissa.

Tiina työskentelee kiinteistösihteerinä ja kirjanpitäjänä, mutta taide on ollut tärkeä osa hänenkin elämäänsä - jo ennen Timon kohtaamista. Musiikkia, elokuvia ja öljyvärimaalausta harrastava Tiina on ollut mukana monenlaisessa taidetoiminnassa ja myös ensikontakti Timoon, tulevaan aviomieheensä, tapahtui nimenomaan tämän maalausten kautta.

"Näin Timon tauluja uuden työpaikkani seinällä. Pidin niiden tunnelmasta ja ajattelin, että olisipa hauska joskus tavata tämä taiteilija", Tiina muistelee.

Sekä Tiina että Timo ovat olleet tahoillaan jo kertaalleen avioliitossa. Tiinalla on aiemmasta suhteestaan kaksi aikuista poikaa, Ville ja Kalle. Timolla ei ole omia lapsia, mutta isäpuolen roolista hänellä on kokemusta myös edellisestä avioliitosta. Pitkistä liitoista huolimatta Tiina ja Timo ovat joutuneet käymään elämässään ja parisuhteissaan läpi myös kipeitä asioita, joten aikuinen nuori pari osaa arvostaa välillään vallitsevaa rakkautta ja kumppanuutta sekä toisiaan kohtaan tuntemaansa suurta sielujen sympatiaa.

"Kyllä meillä on nyt ihan erilainen tää meidän yhteiselämä. Meillä on sellainen uskomaton imu toisiimme, ei haluta olla erossa." Timo sanoo.

Tiinan ja Timon salamarakkaus lähti liikkeelle sokkotreffeistä, jotka Timo ja tämän silloinen asuinkumppani järjestivät Timon veljelle ja Tiinalle. Vaikka Tiina oli kutsuttu päivälliskutsuille Timon veljen seuralaiseksi, hurmasi lumoava prinsessa silmänräpäyksessä myös illan isännän. Ruokailun, viininmaistelun ja rohkeahkon seurapelailun lomassa Tiina ja Timppa ehtivät keskustella hetken myös kahden kesken. Intiimin juttutuokion aikana uudet tuttavukset huomasivat tuntevansa hämmentävän vahvaa vetoa toisiaan kohtaan, mutta siitä huolimatta pari ei vaihtanut keskenään puhelinnumeroita vielä ensimmäisenä iltana.

Pari viikkoa ensikohtaamisesta Timo oli työmatkalla Helsingissä. Ysävänsä rohkaisemana Timo päätti ottaa numerotiedustelusta selville Tiinan numeron ja lähetti tälle vihjailevan viestin. Timon harmiksi vastaanottaja ei kuitenkaan ollut Tiina, vaan tämän poika Kalle, jonka liittymä oli äidin nimissä.

"Joo, se lähetti niitä niin sanottuja iskuviestejä ensin mulle. Sanoin, että voisitko ystävällisesti laittaa ne suoraan äidilleni, kiitos", Kalle kertoo.

Kun oikea osoite lemmenviesteille oli vihdoin löytynyt, alkoi parin välillä vilkas tekstailu, joka päättyi romanttiseen lounastapaamiseen, ja ensitreffien jälkeen Tiina ja Timo ovatkin olleet lähes erottamattomat. Parin rakkaustarina eteni hurjalla vauhdilla, sillä sormukset hankittiin vain kuukausi seurustelun aloittamisesta ja Tiina muutti Timon luo heti kihlautumisen jälkeen.

Kirkkohäät on Tiinalle tärkeä asia, joten pari vihitään Hollolan keskiaikaisessa Pyhän Marian kirkossa. Vihkipappina toimii Timon vanha rovastiystävä. Hääjuhlat pidetään Taidekeskus Taarastissa, joka sijaitsee Nastolassa, pittoreskin Pikku-Kukkasen rannalla. Tiina ja Timo haluavat juhlistaan omannäköisensä myös ohjelman suhteen. Hääleikit, sukkanauhanheitto ja morsiamenryöstö eivät kuulu aikuisen parin toiveisiin vaan oikea juhlatunnelma tehdään hyvällä ruoalla, musiikkiesityksillä ja vapaamuotoisella seurustelulla.

Vaikka hääohjelmasta onkin kaavailtu pienimuotoinen ja hillitty, haluaa pari panostaa hääpäivänä ulkonäköön ja juhlaviin asuihin. Timo pukeutuu juhlaa varten frakkiin ja komeuden kruunaa New Yorkin China Townista hankittu knalli. Korean vaatetuksen lisäksi tärkessä roolissa on myös hääpäivän kulkupeli, 1962 Ford Galaxie.

Jaksossa esitetty musiikki 1. Shelly Duvall: He Needs Me 2. Teleks: Elämäni viimeinen rakkaus 3. Leningrad Cowboys: Sunday Morning 4. Norah Jones: Don't Know Why 5. Leningrad Cowboys: Those Were the Days 6. Emma Shapplin: Spente le stelle 7. Holly Golightly: My Love Is 8. James Brown: I Got You (I Feel Good) 9. Mecano: Hijo de la Luna 10. Frankie Laine: Rawhide 11. Yann Tiersen: La valse d'Amélie 12. Enya: Orinoco Flow 13. Häämarssi: Juhlamarssi satunäytelmästä Prinsessa Ruusunen 14. Enya: Watermak 15. Lenni-Kalle Taipale ja Iiro Rantala: Päivänsäde ja menninkäinen

 

YLE Kuvapalvelu

Satuhäissä sattuu ja tapahtuu + muita hääjuttuja YLE Olotilassa.

 

 

 

 

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.