Juttuarkisto

Satuhäät Vietnamissa buddhalaisin menoin

Julkaistu tiistaina 29.03.2011

YLE Kuvapalvelu

TV2 torstaina 31.3.2011 klo 21. Uusintatiedot ohjelmaoppaassa. Jakso katsottavana YLE Areenassa viikon ajan tv-esityksestä.

Nguyen Thi Thu Trang, 28, ja häntä neljä vuotta vanhempi Jani Kaulo vihitään buddhalaisin menoin Vietnamissa Ho Chi Minh´in kaupungissa.

Sekä Tracy että Jani asuvat Ho Chi Minh´in kaupungissa häiden aikaan vielä erillään. Vasta kun Jani on liittynyt virallisesti Tracyn sukuun, pari muuttaa yhteen. Tracy ja Jani asettuvat asumaan vaimon vanhempien tilavaan taloon, mikä ajatuksena tuntui Janista aluksi oudolta.

"Hän sanoi, että muutin vanhempieni luota 18-vuotiaana ja olen nyt 32-vuotias ja tulen asumaan luoksenne! Se tuntuu oudolta", kertaa Tracy Janin ensituntemuksia.

Kielen opiskelun lisäksi yliopisto-opinnot ja juristintyö vievät Janin ajasta leijonan osan. Tasapainoa ja harmoniaa hektiseen elämänmenoon tuo meditaatio ja buddhalainen filosofia, johon Jani on saanut kasteen.

Tracy työskentelee ison yrityksen rekrytointiosaston päällikkönä Ho Chi Minhin kaupungissa, jossa asuu yli yhdeksän miljoonaa asukasta.Valtaväestöstä moderni nuori nainen poikkeaa huomattavasti, sillä hän on korkeasti koulutettu ja kuuluu elintasoltaan ylempään keskiluokkaan.

Janin ja Tracyn rakkaustarina alkoi vajaa vuosi ennen häitä LinkedIn -sivuston foorumilla. Keskustelu johti tapaamiseen kahvilassa ja sen jälkeen vielä ruokaravintolassa. Vaikka Tracy ja Jani huomasivat tulevansa hyvin juttuun keskenään, ei ensitapaaminen herättänyt Tracyssä romanttisia odotuksia. Jani oli niin ikään arvioinut Tracyä päivän mittaan ja vaikka suoranaista rakastumista ei vielä tapahtunutkaan, tunsi Jani vetoa häneen alusta alkaen.

Kesti pari viikkoa, ennen kuin parin tiet johtivat uudelleen yhteen. Siitä alkoi päivittäinen tapailu, jota jatkui pari - kolme kuukautta, kunnes Jani lähti kuukaudeksi Suomeen.

"Silloin kun oltiin erossa kuukauden verran toisistamme, huomasi miten tärkeä toinen ihminen on ja miten syvälle se suhde oli jo mennyt. Toista kaipasi ja ikävöi jatkuvasti. Silloin päätettiin, että mennään seuraavan vuoden aikana naimisiin".
Nyt häitä juhlitaan kaksipäiväisessä hääseremoniassa, jota vietetään kolmessa vaiheessa. Ensin on buddhalainen vihkiminen, sitten vietnamilaiseen tyyliin sukujen yhdistämisjuhla ja lopuksi länsimainen iltajuhla.

Parin hääjuhlat ovat massiivisuudessaan poikkeuksellisen kallis ja näyttävä tapahtuma. Hulppean kokonaisuuden mittasuhteista Vietnamissa kertoo se, että parikymmentätuhatta euroa maksavaa juhlaa vietetään kehitysmaassa, jossa keskiansio on noin 70 euroa kuukaudessa.

 

Tuotantokausi loppuu. Lisää Satuhäitä on kuitenkin luvassa jo huhtikuussa, sillä 28.4. alkaen esitetään kaksitoista uusintaa vuodelta 2010.

 

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.