Juttuarkisto

Romantiikan asialla

Julkaistu tiistaina 26.04.2011

YLE Kuvapalvelu

Tulevana kesänä Kakkonen lienee varsin suurella todennäköisyydellä Suomen romanttisin tv-kanava. Romantiikka on toki tärkeä ohjenuora muutenkin, mutta seuraavien kuukausien aikana tarjonta on vielä tavanomaistakin tunnekylläisempää.

Toukokuun puolivälissä käynnistyy kaksi italialaissarjaa, arkiaamuisin aivan alusta uusittava Ihana Elisa (16.5.) ja uusi, 1500-luvulle sijoittuva Haukka ja kyyhkynen (18.5.). Niin ikään toukokuusta alkaen esitetään maanantai-iltaisin kaksiosaisia minisarjoja, joista useimpien keskiössä ovat oikeat historialliset henkilöt.

Ihana Elisa (kuvassa yllä nimiroolissa nähtävä Vittoria Puccini) sai ensiesityksensä Kakkosella tammikuussa 2006. Se on sijoittunut jo pitkään toivotuimpien ohjelmiemme top kymppiin. Saamme toki paljon toiveita ja vinkkejä myös aiemmin esittämättömistä sarjoista. Tuntosarvet ovat koko ajan auki, joten vinkkejä kannatta lähettää edelleen. Usein toivottuja telenoveloitakin on harkittu, mutta Kakkosen naiskuva on moderni, kun taas mainituissa se on totuuden nimessä usein liian vanhanaikainen.

Korjattakoon muuten yksi romanttisiin sarjoihin liittyvä harhaluulo: katsojaprofiilien mukaan sarjoja eivät tosiaankaan seuraa vain naiset, vaan myös mieskatsojien osuus on merkittävä. Siitä ei tosin ole tietoa, kuinka monelle heistä ei ole annettu muuta vaihtoehtoa...

ps. ulkomaisten sarjojen esitysrytmi on ollut monena kesänä rikkonainen osin siksi, että kanava on ollut vahvasti urheilun hallitsema. Tänä kesänä urheilun volyymi on kuitenkin varsin pieni, joten voimme esittää sarjat hyvinkin eheinä kokonaisuuksina. 

Ihana Elisa 

 
YLE Kuvapalvelu

arkisin 16.5.2011 alkaen n. klo 10.25. Jaksot katsottavana YLE Areenassa kahden viikon ajan tv-esityksestä.

Ihana Elisa (Elisa di Rivombrosa) kertoo säkenöivän kauniin palvelijattaren ja aatelisperheen vesan Fabrizion (Alessandro Preziosi) monipolvisen rakkaustarinan. Uusiintapakettiin sisältyvät sarjan molemmat tuotantokaudet eli 26 + 26 = 52 jaksoa.

Luvassa on kosolti aatelisten juonitteluja, romanttisia seikkailuja, ylellistä pukuloistoa, vaarallisia salaliittoja - ja tietysti kaiken kestävää rakkautta.

Elisan tarina perustuu löyhästi englantilaisen Samuel Richardsonin 1700-luvulla ilmestyneeseen moraalikysymyksiä käsittelevään romaaniin "Pamela, a Virtue Rewarded", joka on ilmestynyt suomeksi nimellä "Pamela vainottuna".

Jotta sarja olisi täydellinen, samalla ohjelmapaikalla nähdään 28.7. lähtien uusintana myös itsenäinen jatko-osa Ihanan Elisan tytär (La figlia di Elisa - Ritorno a Rivombrosa). 

Haukka ja kyyhkynen

 
YLE Kuvapalvelu

keskiviikkoisin 18.5.2011 alkaen klo 20. Uusintatiedot ohjelmaoppaassa. Jaksot katsottavana YLE Areenassa kahden viikon ajan tv-esityksestä.

1500-luvun Italiaan sijoittuva Haukka ja kyyhkynen (Il Falco e la Colomba, 2009) on 12-osainen sarja ajasta, jolloin maallinen ja kirkollinen hallinto taistelivat verisesti vallasta.

Aatelissuvut liittoutuivat toisiaan vastaan, ja vihollisen varalta piti aina turvata selustansa. Sarja perustuu ranskalaiskirjailija Stendhalin (oik. Marie-Henri Beyle) romaaniin L'abbesse de Castro.

Rakkaustarinan osapuolia ovat luostarissa varttunut Elena (Cosima Coppola) ja sotilaskapteeni Giulio (Giulio Berruti), joiden maailmat ovat hyvin kaukana toisistaan. Kohtalon oikku johdattaa heidät kuitenkin yhteen.

Kahden nuoren katkera taistelu onnensa oikeutuksesta heijastelee historiallisen Euroopan yleistä levottomuutta. Kenelle kuuluu poliittinen valta Italiassa? Onko nuorten rakkaustarinalla tulevaisuutta?

Maanantain minisarjat

 
YLE Kuvapalvelu

maanantaisin klo 19.20.

Päivitys 16.5. kaikki minisarjat siirtyvät viikolla eteenpäin, koska ohjelmapaikalla esitetään 16.5. MM-jääkiekon kultajuhlat.

Touko-elokuun aikana esitetään 16.5. alkaen seitsemän kaksiosaista minisarjaa (à 90 min.), joista kolme on esitetty aiemmin. Ensilähetyksiä ovat Maria Callasin ja Aristoteles Onassiksen rakkaustarina (kuva yllä), kertomus Mussolinin tyttärestä (kuva alla) ja kaksi Rosamunde Pilcherin romaaneista tehtyä sovitusta. Sarjoista on luvassa pidemmät esittelyt erillisinä artikkeleinaan. Linkit ilmaantuvat alle sitä mukaa kun jutut julkaistaan.

23. ja 30.5. Coco Chanel (Coco Chanel) uusinta

6. ja 13.6. Callas ja Onassis - kohtalona rakkaus (Callas and Onassis)

20. ja 27.6. Edda - Mussolinin tytär (Edda)

4.. ja 11.7. Soraja - Shaahin valittu (Soraya) uusinta

18. ja 25.7. Kruununprinssi Rudolfin kohtalo (Crown Prince) uusinta

1. ja 8.8. Rosamunde Pilcher: Simpukan kerääjät (Pilcher: Shell Seekers)

15. ja 22.8. Rosamunde Pilcher: Kesäpäivän tasaus (Pilcher: Summer Solstice)

 
YLE Kuvapalvelu

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.