Juttuarkisto

Oletko Game of Thrones -tietäjä?

Julkaistu lauantaina 10.12.2011

YLE Kuvapalvelu

Game of Thronesin ensimmäinen tuotantokausi loppui 15.3. Toinen kausi käynnistyy alkuvuonna 2013.

Fantasiatapaus Game of Thronesin ensimmäinen tuotantokausi alkaa Kakkosella 12.1.2012. Sitä ennen kauden voi kuitenkin nähdä jo HBO-kutsuvierasviikonloppuna 6.-7. tammikuuta.

Mikäli haluat tapahtumaan mukaan tai muuten vain osoittaa Game of Thrones- ja Tulen ja jään laulu -tietosi, osallistu allaolevaan visaan.

 

Pääpalkintona visasta on upea Miekkavaltaistuin -paperipaino, jonka lisäksi voittaja saa Game of Thrones -fanitavarakassi. Muiden vastanneiden kesken arvotaan lippupaketteja kutsuvierasnäytökseen.

 

Visan säännöt: jokaisen monivalintakysymyksen oikeasta vastauksesta saa yhden pisteen ja kirjallisista kysymyksistä kaksi pistettä. Bonuskysymyksestä pisteitä on tarjolla neljä.

Kysymysten lähdemateriaalina on käytetty sarjan ohella George R.R. Martinin alkuteoksen suomennosta ja paria brittiläistä elokuvalehteä.

 

Tietokilpailussa päätyi tasapisteisiin kahdeksan vastaajaa. Heistä voittajaksi selviytyi pudotuskierroksen jälkeen Janne Puonti (Espoo), joka palkittiin loppiaisen kutsuvierasnäytöksessä.

Oikeat vastaukset:

1. Kuinka monta kesävuotta tarinan alussa on kulunut: kahdeksan, yhdeksän, kymmenen. "Oli kesän yhdeksäs ja Branin elämän seitsemäs vuosi".

2. Mikä on Westerosin tunnetuin lääkejuoma: kesäviini, unikonmaito, Lysin kyyneleet.

3.Eddark Stark kiinnostuu kypärästä, jonka oppipoika Gendry on valmistanut: lohikäärmeteräksestä, obsidiaanista, raakateräksestä.

4. Mitä miekkamestari Syrio Forel opettaa Arya Starkille: sapelitanssia, tulitanssia, vesitanssia.

5. Erään merkittävän hovimiehen lempinimi on: pikkusormi, liikavarvas, syylä.

6. Kuka on suunnitellut Tyrion "Peikko" Lannisterin erikoissatulan: Tyrion itse.

7. Miksi lohikäärmeenluu on mustaa: Korkean rautapitoisuuden vuoksi.

8. Mitä hopea symboloi mestarinketjussa: Parantamistaitoja.

9. Kuinka monta huonetta on Khal Drogon palatsissa Vaes Dothrakissa: Yksi. Kirjan alussa huhutaan, että huoneita olisi 200. Kyseessä on kuitenkin suuri teltta. Myös vastaus 0 hyväksyttiin.

10. Sam tekee ensivaikutuksen Joniin olemalla rohkeasti: Pelkuri.

BONUS. Sekä Game of Thronesissa että Tarussa sormusten herrasta näytellyt Sean Bean on todennut, että teoksissa on paljon samaa, mutta yhdellä merkittävällä erolla. Millä: "It's like Lord Of The Rings...but with sex" (Empire 7/2011). Hajapisteitä jaettiin myös muista Bean-sitaateista, joissa jokin selkeä ero mainittiin.

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.