Juttuarkisto

Kommentti Pasilan viidennestä kaudesta

Julkaistu maanantaina 23.01.2012

YLE Kuvapalvelu

TV2 maanantaisin klo 20.30. Jaksot katsottavana YLE Areenassa vuoden ajan koko maailmassa. Pasilan viides kausi loppui 26.3. Uusia jaksoja on luvassa vuodenvaihteessa. Maanantaina 9.4. esitetään englanninkielinen erikoisjakso Deputy Mayor.

Yksi Atte Järvinen vastaa tusinaa Hollywood-käsikirjoittajaa.

Tv-kanavalla työskennellessä saa totutella kertomaan, miksi suosikkisarjoista ei pyöri uusia jaksoja ruudussa koko ajan.

Vaikka syitä on useita, suurin yksittäinen vaikuttava seikka ovat resurssit: ohjelmien budjetit ovat jo Ruotsissa vähintään kaksinkertaiset, anglosaksisista maista tai Keski-Euroopan tv-tehtaista puhumattakaan.

Niinpä yllätyin itsekin, kun kuulin, että Pasilan viides tuotantokausi alkaa vain kaksi viikkoa edellisen jälkeen.

Tuotantokausi on tv-sarjojen yhteydessä yleistynyt termi, jolla tarkoitetaan joko kalenterivuoden, tietyn rahoitussopimuksen tai juonikokonaisuuden puitteissa tehtyjä jaksoja.

Pasilan uusimpia kausia on tietääkseni tehty osaksi rinnakkain, mutta aivan uusia osia on joka tapauksessa luvassa jälleen kymmenen.

Tekijöillä on takanaan melkoinen ponnistus, etenkin jos huomioidaan se – ja tämä tulee enemmänkin fanin kuin toimittajan suusta – että Pasilan taso ei ole juurikaan matkan varrella laskenut.

Pikemminkin päin vastoin. Koko sarjan koskettavimmat hetket koettiin vasta neljännellä kaudella, kun hahmoista alkoi paljastua aivan uudenlaisia tasoja. Toistaiseksi viimeisin jakso, jossa sarkastinen komisario Pöysti vaelsi kotiinsa herkempää puoltaan sulatellen, oli suorastaan runollinen.

Uusissa osissa Pöysti joutuu mm. kyynikoiden terapiaryhmään, kokee sielunkumppanuutta vuoden 1947 keskiaukeamatytön kanssa ja käy Vanuatussa. Routalempi ajautuu kohti jännän ydintä ja Repomies näkee unia...

Käsikirjoituksesta vastaa edelleen yksi ainoa mies siinä missä vaikkapa Simpsoneita on kirjoittanut jatkuvasti leegio korkeapalkkaisia huippuammattilaisia. Syvää kunnioitustani Atte Järvistä kohtaan ei vähennä edes se, että hän kannattaa Manchester Unitedia.

Miika Jalonen
TV2:n verkkotoimittaja

Pasilan sivut

Sarja Facebookissa

 

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.