Juttuarkisto

Viinitilan keisari, arki-iltapäivien perhedraama

Julkaistu keskiviikkona 04.04.2012

YLE Kuvapalvelu

TV2 arkisin 6.4. - 4.6.2012 klo 16.15. Ei esitystä 4.5. (Painin olympiakarsinta) ja 9.-10.5. (Lentopallon olympiakarsintaturnaus). Jaksot katsottavana YLE Areenassa viikon ajan tv-esityksestä.

39-osainen sarja elämästä ja ihmissuhteista viinitilalla..

Viinitilan keisari (7) (Die Winzerkönig) on vuosina 2006-2010 tuotettu saksalais-itävaltalainen draamasarja, josta esitämme loppukevään aikana sen kaikki kolme tuotantokautta.

Sticklerin perheellä on perinteikäs viinitila Burgenlandin osavaltiossa Itävallassa. Perheen keski-ikäinen poika Thomas (Harald Krassnitzer) ei ole osallistunut tilan pyörittämiseen, vaan hän on asunut jo pitkään Saksassa vaimonsa Johannan (Carin C. Tietze) ja tyttärensä Annan (Britta Hammelstein) kanssa.

Ikääntyneet vanhemmat jaksavat yhä toivoa, että poika palaisi maailmalta kotiseudulle, mutta työelämän imu on aina ollut suurempi. Aina siihen asti, kunnes globalisaatio iskee Thomasin yritykseen ja työpaikat viedään alta.

Thomasia itseään odottaa siirtyminen toiseen maahan, mutta jutun mielettömyys nostaa miehen niskavillat pystyyn ja hän hyppää ulos oravanpyörästä. Tämä isku ei jää ainoaksi, sillä vaimon elämä näyttää viettäneen toiseen suuntaan jo jonkin aikaa.

YLE Kuvapalvelu

Thomas vetäytyy kotiseudulleen, jossa vanhemmat Edi ja Hermine (Christine Ostermayer) ottavat poikansa lämpimästi vastaan. Jälleennäkemisen riemu ei ehdi kestää kauaa, kun Edin sydän pettää ja edessä ovat isän hautajaiset.

Rakastetun viinitarhurin arkun äärelle kokoontuu koko suku ja Edin laaja ystäväpiiri. Hautajaisten jälkeen koittaa pesänjakamisen aika.

Thomasin sisar Andrea (Katharina Stemberger) on ilmeinen perijäehdokas, mutta Edilläpä on kuolemansa jälkeenkin heittää pöytään yllätyskortti. Viinitilan perii kaikkien yllätykseksi Thomas. Väki kohahtaa ja hämmennys ja kateus täyttävät huoneen.

Andrean mies Georg Plattner (Stefan Fleming) ei pidä uudesta käänteestä, sillä hän on uhrannut vuosikausia elämästään tilan hoitoon ja laskenut vielä joskus olevansa sen isäntä. Thomasista tulee viinitilan omistaja.

Mitä hän tekee sellaisella perinnöllä, sillä viininviljely ei ole häntä koskaan kiinnostanut?

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.