Kakkonen kertoo

This Is England sekä jatko-osat '86 ja '88

Julkaistu maanantaina 25.06.2012

YLE Kuvapalvelu

TV2 maanantaisin 25.6. -  23.7.2012 klo 22.05 ja 13.8. - 27.8. klo 22.35. Sekä elokuva että sarjojen jaksot katsottavana YLE Areenassa kahden viikon ajan tv-esityksestä.

Surullinen, raju ja väliin hauskakin tarina 1980-luvun työväenluokkaisesta Isosta-Britanniasta. (Peter Bradshaw, The Guardian)

Vuoden 2006 parhaana brittiläisenä elokuvana palkittu This Is England on viiltävä kuvaus nuoruudesta keskellä thatcherilaisen ajan työttömyyttä, yleistä näköalattomuutta ja yhteiskunnallista kuohuntaa.

Päähenkilönä on 12-vuotias Shaun (Thomas Turgoose), jonka isä on kuollut Falklandin sodassa. Koulussa kiusattu Shaun tuntee ensimmäisen kerran elämänsä aikana kuuluvansa porukkaan, kun hänet otetaan mukaan skinijengiin.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Shane Meadowsin kuvaamat nuoret ovat "alkuperäisiä" brittiskinejä, joiden ajavana voimana ei toimi rasismi vaan kapinallisuus ja ska-musiikin diggailu.

Mutta sitten jengin vanhempi jäsen Combo (Stephen Graham) vapautuu vankilasta, missä hän on omaksunut vaikutteita äärinationalismista ja rasismista. Syntynyt viha vaatii kohteen...

YLE Kuvapalvelu

Jatkokseen elokuva saa vuosina 2011 ja 2011 valmistuneet sarjat, joiden käsikirjoituksesta ja pääosin ohjauksestakin Shane Meadows edelleen vastaa. Shaunin ja muiden elokuvan nuorten kertomus etenee muutaman vuoden sykleissä kohti aikuisuutta.

Ovatko nuorten asiat nyt yhtään paremmin, kun toimeentulo on aina vaan yhtä tiukassa ja väkivalta, pedofilia sekä petetyksi ja jätetyksi tuleminen koskettavat monia heistä?  Entä mistä viisitoistavuotias Shaun - kuvassa yllä hänen kanssaan Smell (Rosamund Hanson) löytää oman tiensä, kun koulut on käyty loppuun rimaa hipoen?

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.