Juttuarkisto

Hubotit - melkein ihmisiä: Toinen tuotantokausi

Julkaistu tiistaina 07.08.2012

YLE Kuvapalvelu

Toisen tuotantokauden uudet jaksot torstaisin 27.2. - 1.5.2014 klo 22.05. Ensimmäisen kauden uusinta samalla ohjelmapaikalla kaksi osaa kerralla 23.1. - 20.2.2014. Jaksot katsottavana Yle Areenassa kuukauden ajan tv-esityksestä. Uusinnoilla ei ole nettioikeuksia.

Pohjoismaisen tv-scifin näyttävä lippulaiva.

Kiehtova ruotsalainen scifi-sarja Hubotit - melkein ihmisiä (16) (Äkta människor, 2012) luo utopian, jossa ihmisen ominaisuuksia on kehitetty pidemmälle ja luotu lähes ihmisenkaltainen robotti.

Robotti osaa tehdä työtä, kykenee tuntemaan ja rakastamaan ja pystyy jopa korvaamaan seksikumppanin. Mihin enää tarvitaan meitä ihmisiä, joiden kyvyt ovat säälittävän rajalliset?

Sarja toinen tuotantokausi alkoi Ruotsissa 1. joulukuuta 2013. Uusissa osissa Engmanin perhe jatkaa elämäänsä tragedian jälkeen. Hubottien saama virustartunta tekee niistä kontrolloimattomia.

Yhteiskunta on jakautunut kahtia: osa ihmisistä hyväksyy robotti-ihmiset, kun taas toiset vastustavat niitä, jotkut heistä anarkiaan asti. Vastustajat maalaavat piruja seinille. Syynä on pelko siitä, että ihmisrobottien mahti kasvaa yhä suuremmaksi ja lopulta ne valloittavat maailman. Voisiko niin tapahtua?

YLE Kuvapalvelu

Ensimmäisen kauden esittely: Leo Eischerille (Andreas Wilson, kuvassa) ihmisrobotit ovat arkipäivää ja hänen elämänsä tärkeä osa, onhan hän kasvanut niiden keskellä. Hänen isänsä David (Thomas W. Gabrielsson) on kehittänyt ihmisroboteista yhä parempia ja hienompia.

Leo elää suhteessa Mimin (Lisette Pagler), robonaisen kanssa, mutta menettää rakkaansa auttaessaan vaikeuksiin joutuneita isännättömiä ihmisrobotteja. Minne Mimi katosi, mitä hänelle tapahtui?

Leolla on syytä pelkoon, sillä ihmisroboteilla tehdään likaista bisnestä. Niitä varastetaan ja myydään eteenpäin udelleenohjelmoituna, mikä seksiorjaksi, mikä parempiin oloihin palvelijaksi.

Ollessaan hankkimassa uutta ihmisrobottia Hans Engman (Johan Paulsen) saa tietämättään kaupan kylkiäisenä uudelleenohjelmoidun robotin. Omalla tahollaan Leo jatkaa epätoivon vimmalla Mimin etsintöjä eikä aio luovuttaa koskaan. Löytääkö Leo etsimänsä, ja miksi hän on niin suunnattoman kiintynyt tähän robonaiseen?

Sarjan on käsikirjoittanut Lars Lundström (Wallander, Poliser) ja sen ohjauksesta vastaavat Harald Hamrell (Beck-sarja) sekä Levan Akin (Anno 1790). Tuotanto: SVT, Matador Films, DR ja YLE.

Avauskauden ensiesitys Kakkosella 16.8. - 11.10.2012.

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.