Juttuarkisto

Peltsi Lapin ytimessä

Julkaistu tiistaina 07.08.2012

YLE Kuvapalvelu

TV2 perjantaisin 3.5. - 31.5.2013 klo 19.30. Jaksot katsottavana Yle Areenassa kuukauden ajan tv-esityksestä. Ensiesitys 17.8. - 4.9.2013.

Uudet Peltsin Lappi -osat Kakkosella 20.9.2013 alkaen.

Loppukevään viisiosaisessa uusintasarjassa Mikko "Peltsi" Peltola ottaa suunnan pohjoiseen. Hän kiertää kaukaa turistirysät ja hiihtokeskukset, pyrkii pois asfaltilta ja patikoi sivupoluille. Hän kohtaa aitoja ihmisiä, eksoottisia kyläbaareja, paikallisia tapoja.

Peltsin tavoitteena on matkan päätyttyä ymmärtää tunturien taikaa ja kullan kaipuuta, kokea poromiehen paimentolaiselämää ja lohenpyytäjän arkea.

Peltsi ei tee aikamatkaa menneeseen, vaan etsii tämän päivän tosi-Lappia - sen rauhaa, hiljaisuutta ja mystiikkaa. Vahva historia ja perinne lyövät kättä nykyajan ja turismin kanssa. Eivätkä aina vaikeuksitta.

YLE Kuvapalvelu

Arki pyörii yhä paljon luonnon ympärillä. Poromiesten, lohensoutajien, kullankaivajien ja tarinan iskijöiden lisäksi maastossa tulevat vastaan myös nykyaikaisemmat retkeilijät ja kulkijat. Ennakkoluuloja ja vahvoja uskomuksia on puolin ja toisin.

Onko siinä mitään perää, että Lapissa naiset ovat kevytkenkäisiä ja miehet juoppoja? Karkaavatko kaikki Lapin nuoret etelään? Onko turisti vain välttämätön paha?

Matka Lapin laajoille sydänmaille on aina seikkailu; koskaan ei voi tietää mitä lopulta tapahtuu. Täyteen ahdetulle autolle kertyy rutkasti kilometrejä ja sinne minne tietä ei ole Peltsi kulkee pyörällä, kanootilla, jalan. Reppu painaa, itikat syövät, kengät kastuvat.

Peltsin keväällä 2012 tehty haastattelu

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.