Juttuarkisto

Paluumuuttajat - vastavirtaan menijät

Julkaistu keskiviikkona 15.08.2012

TV2 maanantaisin 27.8. - 29.10.2012 klo 19.30. Jaksot katsottavana Yle Areenassa kuukauden ajan tv-esityksestä.

Kaikkihan lähti yhdestä hullusta ideasta saada jotain omaa…(Hermanni Nieminen, sekatavarakauppias, Kesälahti)

Kymmenosaisessa sarjassa seurataan takaisin synnyinseudulleen Pohjois-Karjalaan palanneiden nuorten perheiden elämää. Muuttajien haaveena on laadukas ja hitaampi elämä, haasteena elannon löytäminen perheelle.

Kannustimena polttaa sellainen kotiseutukaipuu, joka ei anna kodin tunnetta sydämeen missään muualla. Paluumuuttajat on todellista tosi-tv:tä, oikeita ihmisiä ja oikeita tunteita, sekä elämää muuttavia ratkaisuja. Paluumuuttajat on paljas, karhea ja lämmin, totta.

Sarjassa nähdään, millainen prosessi paluu kotiseudulle on ja millaisia henkilökohtaisia ratkaisuja se nuorilta ihmisiltä vaatii. Neljä ohjelman perheistä on palannut synnyinseuduille parin viime vuoden aikana, yksi perhe tekee muuttomatkan ohjelman kuluessa.

YLE Kuvapalvelu

Elämä nyt on paljon täydempää. Pystyy itse päättämään sen minkä tekee, millä tavalla tekee, mitä arvoja noudattaen tekee työtä. Se on tärkeetä. (Anni Korhonen, majatalon emäntä, Puukarin Pysäkki)

Ensimmäisessä osassa "Vastavirtaan takaisin kotiin" pelissä on perheen toimeentulo, mutta silti halu asua kotiseudulla Pohjois-Karjalassa voittaa.

Sarjan avausjaksossa tutustumme sekatavarakauppias Hermanni Niemiseen (kuvassa oik.) joka pyörittää kahta kauppa-autoa ja kyläkauppaa avopuolisonsa Sannen (kuvassa vas.) kanssa Kesälahdella.

Valtimolla Anni ja Jarno Korhonen ottavat harteilleen majatalon ja luomutilan sukupolvenvaihdoksella. Espoossa viisihenkinen Kuivalaisen perhe on juuri tehnyt ehkä suurimman ratkaisun elämässään.

Paluumuuttajat -sarjan on toimittanut ja ohjannut Minna Dufton. Tuottaja Tiina Klemettilä / Yle Asia.

Huom. Ohjelmaan on valittavissa suomenkielinen teksitys.

Paluumuuttajan päiväkirja ja muuta aiheeseen liittyvää sisältöä Yle Olotilassa

Syksyn muuta ohjelmistoa

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.