Juttuarkisto

Borgiat, maan ja taivaan valtiaat: Uudet jaksot

Julkaistu lauantaina 06.04.2013

YLE Kuvapalvelu

TV2 sunnuntaisin 7.4. - 16.6.2013 klo 21. Ei esitystä 2.6. (School's Out -viikonloppu). Jaksot katsottavana Yle Areenassa viikon ajan.

Hollywoodissa ei enää ole mahdollista toteuttaa tällaista sisältöä. Televisiosta on tullut monille elokuvaohjaajille uusi, mahtava toimintakenttä.

Moni jakaa ohjaaja Neil Jordanin Los Angeles Timesille kertoman näkemyksen siitä, että tv on tarjonnut 2000-luvulla mielenkiintoisempaa ja puhuttelevampaa materiaalia kuin elokuvat.

Oma osuutensa ilmiöön lienee sillä, että iso joukko ansioituneimpia ja tunnetuimpia ohjaajia - mukaan lukien Jordan itse - on hakeutunut television pariin.

Siinä missä Martin Scorsese on ollut vahvasti mukana Boardwalk Empiressä ja Michael Mann hevoskilpadraama Luckissa, jotka molemmat on nähty Kakkosella, Jordan on luonut sarjan myöhäiskeskiajan mahtiperhe Borgioista.

Borgiat, maan ja taivaan valtiaat (16) (Borgias, 2011-) on näyttävä draama, josta esitetään loppukevään aikana sen kymmenosainen toinen kausi. Pääosassa jatkaa brittiläinen konkaritähti Jeremy Irons.

YLE Kuvapalvelu 

Paavi Aleksanteri VI:ksi noussut Rodrigo Borgia (Irons) on häikäilemätön peluri, jolle maailman mahtavimman ja vaikutusvaltaisimmankin miehen asema on vasta alkua.

Uusissa jaksoissa Borgia jatkaa dynastiansa rakentamista 1400-luvun lopun Vatikaanissa. Horisontissa näkyy kuitenkin  myös mustia pilviä.

Borgian toinen poika Juan (David Oakes) juonittelee omillaan ja kilpailun paavin paikasta hävinnyt kardinaali Giuliano Della Rovere (Colm Feore) haluaa syrjäyttää Aleksanteri VI:n hinnalla millä hyvänsä.

Oma sanansa sanottavana on myös paavin muilla lapsilla Cesarella (Francois Arnaud) ja Lucrezialla (Holliday Grainger), joka kamppailee saadakseen päättää oman elämänsä suunnasta.

Avauskauden ensiesitys Kakkosella 2.9. - 28.10.2012. Tuotanto: CBS, Take 5 Distribution Inc., Octagon, Mid Atlantic Films, Amblin Films.

Teksti: Miika Jalonen

Kevätkauden muuta ohjelmistoa Kakkosella

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.