Juttuarkisto

Miltä tuntuu olla Meedion puoliso?

Julkaistu perjantaina 02.11.2012

TV2 maanantaisin 5.11. - 31.12.2012. Ei esitystä 24.12. Uusintatiedot ohjelmaoppaassa. Kaikki jaksot katsottavana Yle Areenassa 3.11. klo 6 alkaen kolmen kuukauden ajan.

Varmaan joku päivittelee, että siinä on taas melkoisia hörhöjä liikenteessä, mutta jos katsoo Meedioita intuitiolla ja sydämellä, voi tulla ehkä toisenlaiseenkin tulokseen. (Mikko)

Kahdeksanosaisen Meediot-dokumenttisarjan päähenkilöille, kolmikymppisille Tanjalle ja Tuijalle henkien kanssa kommunikointi tai muut useimpien mielestä selittämättömiltä tuntuvat jutut eivät ole mystinen saati naurettava asia, vaan täysin luonteva osa arkea.

Siinä missä Tuijalla on ollut spiritistisiä kokemuksia jo pienestä asti, Tanjalla kiinnostuminen ja virittäytyminen tapahtuivat myöhemmin. Kummatkin myös opiskelevat meediokoulussa Keijon, sarjan kolmannen keskushahmon kanssa. Mutta miten useita vuosia kumppaneidensa rinnalla olleet Mikko (kuvassa alempana oik.) ja Teemu (vas.) kokevat tilanteen?

Mikko hymähtää, ettei varmasti olisi pystynyt sulattamaan kaikkea aihepiiriin liittyvää kertalaakista.

- Tuija antoi minulle onneksi vain sen verran tietoa kerralla, mitä kykenin ottamaan vastaan. Sen myötä olen alkanut itsekin kelailla niitä juttuja. Mutta ei meidän elämämme mitään hihhulihommaa ole, vaan ihan tavallista. Tuijalla nyt vain sattuu olemaan tuollainen lahja.

Teemun suhtautuminen asiaan ei ole ainakaan toistaiseksi ihan yhtä mutkaton.

- Sarjassakin hyvin näkyvä skeptisyyteni ei ole karissut. Tavallaan koen, että roolini on edustaa tiedettä vastapainona Tanjan henkiselle puolelle ja sanon kyllä ihan suoraan, jos en johonkin asiaan usko. Toisaalta kyseessä on selvästi Tanjan oma juttu, joten niin kauan kun muut asiat toimivat hyvin, kumpikin voi pitää omat mielipiteensä ja uskomuksensa.

Ronskilla huumorilla aiheesta puhuva Mikko korostaa, että käytännön tasolla meedion kanssa eläminen näkyy ennen kaikkea myönteisempänä suhtautumisena asioihin.

- Pointti on haluta kaikille hyvää, jättää ego taakse ja ajatella sydämellä asioita. Tuijan myötä olen oppinut tuntemaan itseni paremmin, miettimään miksi käyttäydyin tai ajattelin jollain tavalla. Aiemmin saatoin kelata, että olipas tuokin ääliö tyyppi, mutta kun kunnolla käy omaa suhtautumista läpi, saa sen pois päiväjärjestyksestä, mikä tuntuu helvetin hyvältä.

YLE Kuvapalvelu

Stressaavaksi ja huolehtivaksi tunnustautuva Teemu myöntää, että aavistus positiivisuutta on taitanut tarttua häneenkin.

- Minulla on ollut tapana käydä etukäteen kaikki mahdolliset vaihtoehdot – etenkin ne huonot – läpi, ettei tulisi ikäviä yllätyksiä. Mutta olen alkanut huomata, kuinka ainakin joskus olen ajatellut kurjan jutun jälkeen, että okei, ei se nyt niin kamala asia ollutkaan.

Vaikka Mikko heittääkin, ettei heillä tosiaankaan ”hengailla lootusasennossa”, omin silmin todistetut tapahtumat ovat kiistatta vahvistaneet uskoa henkisiä kykyjä ja virtauksia kohtaan.

- Olen nähnyt paljon meillä käyneitä ihmisiä, joista Tuija on pystynyt sanomaan sellaisia asioita, mitä he eivät ole koskaan kertoneet kenellekään. Tieteellisesti sellaista ei tietenkään pysty todistamaan, mutta on se pakko uskoa kun itse näkee ja kuulee. Ja kun sitä tapahtuu koko ajan, eivät erikoiset asiat tunnu enää taikatempuilta tai ihmeiltä.

Varauksista huolimatta Teemu pitää puolisonsa henkistä polkua koulutuksena myös itselleen ja naurahtaa, että ainakin elämä ilman Tanjaa olisi huomattavasti tylsempää.

- Aina vähän väliä Tanja tuo eteeni jotain uutta, mihin en välttämättä itse olisi ryhtynyt. Kyllä minua pitää joskus vähän usuttaa, mutta Tanja on aika hyvä siinä.

Täyslaidallisen tunnustusta vaimolleen antaa myös Mikko.

- Tuijan seurassa on yksinkertaisesti valtavan hyvä tunne olla, aivan kuin olisi vetänyt jotain jyrkempääkin ainetta. Ei minulla ole ollut elämässäni koskaan aiemmin ketään, jonka kanssa olisin voinut oikeasti keskustella ja olla oma itseni ilman, että tarvitsee esittää mitään.

Teksti: Miika Jalonen

Elävä arkisto: Meediolaulaja Aulikki Plaami

Elävä arkisto: Selvänäkijät testissä

Loppuvuoden muuta ohjelmistoa Kakkosella

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.