Ajankohtaista

Ypäjä ja Luck - totta, draamaa, hevosia!

Julkaistu maanantaina 07.01.2013

Tää on välillä ihan sekopäisten ihmisten hommaa tää hevoshomma! (Pinja)

Yksi Ypäjän päähenkilöistä hymähtää heti sarjan alkajaisiksi parin tunnin yöunien jälkeen, että välillä into omaa ammatinvalintaa kohtaan on ollut vähän heikommissa kantimissa. Samanlaisia äänenpainoja kuuluu pitkin matkaa myös muilta sarjan nuorilta.

Mutta ajoittaiset leipiintymiset ovat toki vain yksi osa kokonaisuudesta, sillä vaativat päivät ja jo pelkkä Ypäjän hevosoppilaitokseen pääseminen edellyttävät opiskelijoilta todellista vakaumusta alaa kohtaan. 19-osaisen Ypäjän yhdeksän ensimmäistä jaksoa saa ennakkojulkaisun Yle Areenassa loppiaisena.

Jonkun verran toisenlaisen näkökulman hevosten maailmaan luo 27. tammikuuta alkava HBO-tuotanto Luck, jossa gangsterit, pelurit ja valmentajat kohtaavat intohimot leiskuen kalifornialaisella laukkaradalla.

Ypäjä - tarinoita hevosopistolta

YLE Kuvapalvelu

TV2 maanantaista perjantaihin 7.1. - 25.1.2013 klo 19.30. Ei esitystä 15.1. (Suomen Urheilugaala aikaistaa Uuden päivän jaksoa). HUOM! Yhdeksän Ypäjän jaksoa julkaistaan pakettina Yle Areenassa 6. tammikuuta. Avausviikon kaikki osat nähdään putkeen lauantaina 12.1. klo 14.45 alkaen.

Ypäjä on 19-osainen, Pohjoismaiden suurimmassa hevosalan oppilaitoksessa kuvattu dokumenttisarja, jonka päähenkilöinä nähdään koulussa opiskelevia nuoria ja heidän opettajiaan.

Kilpailu on kovaa ja päivät pitkiä. Hevosopintojen lisäksi nuorten pitäisi hoitaa mallikkaasti mahdolliset lukio-opinnot ja ylioppilaskirjoitukset, asua samassa asuntolassa usean muun ihmisen kanssa ja mahdollisesti hankkia lisätienestiä oman hevosen ylläpitoon.

Keskushenkilöitä ovat mm. 16-vuotias Pinja, suorasanainen Niina K. (23), rempseä Krista (19), kengittäjäksi opiskeleva Niina M. (18) ja ratsastuksenopettaja Susanna Frey eli Susu.

Sarjan on käsikirjoittanut Jemina Jokisalo ja ohjannut Laura Joutsi. Ypäjä on tuotantoyhtiö Susamurun oma konsepti.

Luck - kovaa peliä laukkaradalla

YLE Kuvapalvelu

TV2 sunnuntaisin 27.1. - 31.3.2013. Ei esitystä 17.3. (Taitoluistelun MM-kisojen loppunäytös). Jaksot katsottavana Yle Areenassa kahden viikon ajan tv-esityksestä.

HBO-sarja Luckin (16) (2012) takana ovat kovan luokan tv- ja elokuvakonkarit David Milch (Deadwood, NYPD Blue, John From Cincinnati) ja Michael Mann (Miami Vice, Heat -ajojahti).

Draaman keskuspaikkana on Santa Anitan laukkarata Los Angelesissa. Siellä hääräävät mm. ärhäkkä perulaisvalmentaja Turo Escalante (John Ortiz), vanha guru Walter Smith (Nick Nolte), lääkäri Jo (Jill Hennessy) ja erinäinen joukko ohjastajia, mediaa ja onnenonkijoita.

Omat suunnitelmansa on myös vankilasta vapautuneella Chester "Ässä" Bernsteinillä (Dustin Hoffman) ja hänen oikealla kädellään Gus Demitrioulla (Dennis Farina).

Luckista esitetään sen yhdeksänosainen, tällä tietoa ainoaksi jäävä tuotantokausi.

Alkuvuoden muuta ohjelmistoa Kakkosella

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.