Kakkonen kertoo

Ääliö ulkomailla: Kaksi kautta kesäuusintana

Julkaistu torstaina 27.12.2012

YLE Kuvapalvelu

TV2 arkistin 12.8. - 2.9.2013 n. klo 15.15. Jaksot katsottavana Yle Areenassa kuukauden ajan. Toisen kauden ensiesitys Kakkosella 6.3. - 24.4.2013. 

Gorillan tapaaminen kasvoista kasvoihin oli aika ok. Toisaalta sitäkin varten piti kävellä kymmenen tuntia huonossa säässä. Olin aivan mudan peitossa, moskiittoja oli joka paikassa ja kun viimein pääsimme perille, gorilla vain istui eikä tehnyt mitään. (Karl Pilkington The Telegraphin haastattelussa)

Konttori- ja Tahtoo tähdeksi kanssa (Extras) -sarjojen isät Ricky Gervais ja Stephen Merchant päättivät muutama vuosi sitten, että heidän kaverinsa Karl Pilkington olisi hyvä keskushahmo hieman erilaiselle matkailuohjelmalle.

Pilkington kun ei juuri reissaamisesta perusta, ja lisäksi hänellä on muutenkin taipumus löytää purnattavaa lähes kaikesta. Tilannetta ei helpota se, että matkoja Isosta-Britanniasta käsin seuraavat Gervais ja Merchant järjestävät Pilkingtonille tieten tahtoen mahdollisimman kiusallisia tilanteita.

Tästä jännitteestä syntyy kosolti hauskoja hetkiä. Ei siis ihme, että sarja on ollut sekä arvostelu- että katsojamenestys. Avauskauden seitsemässä jaksossa, jotka on nähty aiemmin Teemalla, Pilkington tutustuu muutamiin kaikkein kuuluisimmista matkakohteista. Ja lakoninen pokka pitää.

YLE Kuvapalvelu

Osaksi matkakertomus, osaksi sosiaalinen koe, osaksi käytännön pila - ja hervottoman hauska sarja. Pilkington-paran kohtalolle ei voi olla nauramatta, vaikka Gervais ja Merchant vähän julmia ovatkin. (Tim Goodman, Hollywood Reporter)

Toinen Ääliö ulkomailla -tuotantokausi esitettiin Isossa-Britanniassa syksyllä 2011. Sen jaksoissa Pilkington matkustaa paikkoihin, jotka olisi ennen kuolemaa nähtävä. Käytössä oleva termi bucket list juontuu hengen heittämistä tarkoittavasta ilmauksesta kick the bucket, potkaista ämpäriä.

Pilkington suostui uusiin jaksoihin mainitun The Telegraph -jutun mukaan sillä ehdolla, että hän saa oikeasti vaikuttaa matkakohteiden valintaan ja myös valittaa niistä, mikäli siltä tuntuu. Näin tapahtuikin, mutta toisaalta Gervais ja Merchant järjestivät vastahakoiselle matkustajalle myös yllätyksiä...

Kauden päämääriä ovat jaksojärjestyksessä autio saari, Siperian pikajuna, delfiinien kanssa uiminen, valaiden näkeminen, gorillan tapaaminen, Route 66 ja kiipeäminen Fuji-vuorelle.

Teksti: Miika Jalonen

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.