Juttuarkisto

Satuhäät: Yhdessä jo 40 vuotta

Julkaistu maanantaina 18.03.2013

YLE Kuvapalvelu

TV2 maanantaina 18.3.2013 klo 21. Ohjelma katsottavana YLE Areenassa viikon ajan tv-esityksestä. Ohjelmaan on valittavissa suomenkielinen tekstitys.

Porin Pihlavassa asuvat Tarja ja Markku Gustafsson ovat olleet onnellisesti naimisissa 38 vuotta. Aikanaan häät vietettiin kuitenkin vain neljän todistajan läsnäollessa, joten nyt pariskunta haluaa järjestää juhlan pitkän yhteisten taipaleen kunniaksi.

Vuosikymmenten juhlaa vietetään Yyterin kylpylähotellissa, jossa seurue keskittyy musikaaliseen yhdessäoloon karaoken merkeissä. Markulle laulaminen on tuttua puuhaa, ja managerina toimiva Tarja on vahvasti hengessä mukana.

59-vuotias Markku ja häntä vuoden nuorempi Tarja ovat asuneet omakotitalossa Pihlavassa jo 30 vuoden ajan. Yhteistä arkea kolmen aikuisen lapsen vanhemmilla on takana 40 vuotta, joten tekeminen ja oleminen on hitsautunut hyvin yhteen moninaisten aktiviteettien kautta.

Markku työskentelee levyseppänä öljynporauslauttoja valmistavassa yrityksessä ja tekee kaksivuorotyötä. Postissa pääluottamustehtävissä työuransa tehnyt Tarja on eläkeputkessa, ja päivät kuluvat kotiaskareiden ja lastenlasten hoidon merkeissä.

Isoäitinsä hoteissa kasvanut Tarja ja lapsuudessaan 15 eri paikkakunnalla asunut Markku ovat pitäneet lujaa liittoa ja turvallista kotia aina tavoitteena. Hyvä keskusteluyhteys ja suhteen pelisäännöt ovat kantaneet tähän päivään saakka.

- Rakkaus on semmosta, että siihen liittyy ehdottomasti luottamus ja se että ollaan uskollisia toisilleen, Tarja kertoo pariskunnan yhteisistä arvoista.

Pariskunnan kohdatessa ensikerran nuorten suosimissa Torpan tansseissa oli Markku vasta Poriin muuttanut 18-vuotias nuorukainen, ja Tarja 17-vuotias lukiolainen, joka asui isoäitinsä hoivissa Porin Pietniemellä.

Vaikka vuosikymmenet ovat haalistaneet osan ensikohtaamisen yksityiskohdista, selvää oli se, että yhdessä tanssiessaan nuoret tunsivat vetoa toisiaan kohtaan. Yhteisen sävelen löydyttyä kotimatka taittuikin yhtä jalkaa.

- Pääsin saattimatkalle. Siinä kaverit sano, et taas sää jonku naisen kans lähdit. Sovittiin, että ryypätään porukalla ja sitte yks poikkee, Markku muistelee nauraen.

Samalla suunnalla asuvien nuorten oli helppo hakeutua toistensa seuraan. Siitä alkoi ahkera riiuuvaihe, ja kihlat vaihdettiin jo ensimmäisen kevään vaihtuessa kesäksi.

Yhteinen arki alkoi Markun päästyä armeijasta, ja pian Tarja huomasi olevansa raskaana. Pariskunta päätti astella vihille, mutta ongelman avioaikeelle asetti Tarjan ikä, sillä tuolloin täysi-ikäisyyden raja oli 20 vuotta.

- Kun kuulutusten esteellisyys tarkastetaan niin pappi soitti. Mä sanoin että odotetaan siihen kun täytän kakskymmentä ja kun täytin sen kesäkuussa, niin heinäkuussa sitten mentiin naimisiin Pihlavan seurakunnassa, Tarja muistelee.

Koska häät aikanaan kuitattiin pienen piirin kahvikutsuilla, oli ajatus yhteisten vuosien juhlimisesta kytenyt pariskunnan mielessä jo pitkään. Ystävän kannustuksesta Tarja ja Markku tarttuivat tuumasta toimeen ja muutamaa viikkoa ennen juhlapäivää järjestelyt ovat hyvässä vauhdissa.

Aivan kuten aina ennen hääjuhlaa, puuhaa riittää mm. kirkkoharjoituksen ja pukujen valinnan merkeissä. Sopuisaan yhteiseloon tottunut aviopari ottaa kuitenkin järjestelyt rauhallisin mielin ja ehtii myös rentoutumaan ennen suurta juhlaa.

Jakson musiikit: 1. Olavi Virta: Kultainen nuoruus 2. Teleks: Elämäni viimeinen rakkaus (tunnus) 3. Päivi Paunu & Kim Floor: Muistathan 4. Danny: Seitsemän kertaa seitsemän 5. Souvarit: Joulumaa 6. Pasi Kaunisto: Koskaan et muuttua saa 7. Barry White: I'll Do For You Anything You Want Me To 8. Matti ja Teppo: Minä rakastan sua 9. Hurriganes: I Will Stay 10. Baccara: Yes Sir, I Can Boogie 11. Jari Lappalainen: Kaiken kauniin rinnalla 12. Johnny: Ihana aamu 13. Enya: Orinoco Flow 14. Enya: Watermark 15. Eric Clapton: Wonderful Tonight

Satuhäiden viralliset Facebook-sivut

Alkuvuoden muuta ohjelmistoa Kakkosella

 

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.