Kakkonen kertoo

Latelan jätkät omin ja toistensa sanoin

Julkaistu keskiviikkona 09.04.2014

YLE Kuvapalvelu

Latelan toinen tuotantokausi Kakkosella maanantaista keskiviikkoon 16.4.2014 alkaen klo 19.30. Kahdeksan ensimmäistä jaksoa julkaistaan pakettina Yle Areenassa 9.4. Viimeinen osa tulee nettiin kun sen tv-esitys alkaa. Koko avauskausi Areenassa 25.3. ja televisiossa ma-ke 25.3.-15.4.

Luvassa on jälleen tuju annos äijäläppää, ronskia ystävyyttä ja autojen rassaamista, kun Latela-tallit käyvät käsiksi uusiin projekteihin sarjan toisella kaudella.

Nyt pitää rakentaa autonraadosta menopeli teinitähti Justin Bieber-keikan etkoille ja väsätä kolariautoista tilataidetta Anssi Kasitonnin teettämänä - jälkimmäinen kahden tallin välisenä kilpailuna.

Latelassa tärkeintä on tiiviin kaverijoukon yhteisö, jolle kyseessä ei ole pelkkä harrastus vaan enemmänkin elämäntapa. Mutta ystävyyskin voi joutua koetukselle, kun paineessa ja tosissaan tehdään.

Latelassa on kahdeksan päähenkilöä. Aiemmin perustetun tallin neljää jätkää kutsutaan sarjassa senioreiksi ja sen jälkeen pystytetyn kvartettia junioreiksi.

Edelliset ovatkin muutaman vuoden jälkimmäisiä vanhempia, joskin myös he maksimissaan kolmikymppisiä eli lähinnä termeillä viitataan tallien perustamisajankohtiin.

Mutta millaisia tyyppejä nämä latelalaiset oikein ovat? Siitähän otettiin selvää! Alla bensankatkuiset, ensimmäiselle Latela-kaudella keväällä 2013 tehdyt erikoishaastattelut.

seniorit

Riku Hietikko

YLE Kuvapalvelu

Mukava, osaava kaveri. Tunnettu ollaan jo kouluajoilta. (Tuomas Harhala)

Latela ja sen merkitys itsellesi kolmella sanalla: Ystävyys, yhteishenki, hauskanpito.

Millaisessa tilanteessa kiihdyt nopeiten nollasta sataan? Harvemmin ainakaan niin, että sen joku muu näkee. Jos suuttumisen aiheuttaja on toinen ihminen, silloinkin vetäydyn mieluummin sivummalle. Mutta jos joku homma ei meinaa millään onnistua, kyllä oman pään sisällä on silloin rajua menoa.

Mitä tuunattavaa itsessäsi olisi? Voisin olla vähän rohkeampi, olen joskus turhankin ujo. Ja kannattaisihan sitä enemmän myös urheilla ja liikkua.

Mitä tekisit jos Latelaa ei olisi tai tallin säppi jostain syystä suljettaisiin edessäsi? Ei Latelaa korvaisi mikään. Vaikka minulla on sellaisiakin kavereita, jotka eivät suoranaisesti aina Latelaan liity, se on aivan ainutlaatuinen porukka.

Mikä autonosa olisit ja miksi? Olisin laturi, niin ei ainakaan virta loppuisi kesken.

Paras autoilumusiikki: Kunhan on kunnolla bassoa, niin muulla ei ole juuri väliä.

Hienoin Latela-muisto tähän mennessä:  Kyllä se on tämä nyt sarjassa kuvattu projekti.

Etu- vai takapenkillä? Etupenkillä tietysti, jos kerran on tarkoitus ajaa. Ei sillä, tiedän kyllä sen, mitä pari muuta veijaria tähän vastaa.

Lauri "Amerikan Late" Huttunen

YLE Kuvapalvelu

Kova touhuamaan ja aikamoinen visionääri. Ideoita löytyy joka lähtöön. Mutta vähän huomionkipeä kyllä on. (Jorma "Jopa" Huttunen)

 

Latela ja sen merkitys itsellesi kolmella sanalla: Paikka paeta maailmaa.

Millaisessa tilanteessa kiihdyt nopeiten nollasta sataan? Kun muija avaa suunsa... No ei kai, vaan silloin kun huomaan epäoikeudenmukaisuutta ja vääryyttä.

Mitä tuunattavaa itsessäsi olisi? Rantakuntoon pitäisi kesäksi päästä. Luonnepuolella ei ole tietenkään mitään vikaa, olenhan aina oikeassa ja täydellinen ihminen!

Mitä tekisit jos Latelaa ei olisi tai tallin säppi jostain syystä suljettaisiin edessäsi? Tekisin uuden tallin. Mutta ei tuollainen ole mahdollista. Kaikki muistot ja yhteiset hetket...ei niitä voi nollata.

Mikä autonosa olisit ja miksi? Moottori en ainakaan olisi. Sanotaan vaihdelaatikko, silloin voisi jakaa voimaa joka suuntaan.

Paras autoilumusiikki: Iskelmä.

Hienoin Latela-muisto tähän mennessä: Norjaan omalla linja-autolla tehty reissu nousee erityisesti mieleen. Olimme katsomassa Norjan ja Ruotsin isoa autotapahtuma, jossa oli 47000 kävijää. Sillä matkalla oli äijäenergia isollaan.

Etu- vai takapenkillä? Etupenkillä. Silloin on kaikki omassa hallinnassa.

Juha "Härski" Martikainen

YLE Kuvapalvelu

Viimeisen päälle tyyppi kaikin puolin. Aika suorapuheinen kyllä myös. (Tommi Niemi)

Latela ja sen merkitys itsellesi kolmella sanalla: Se on paras.

Millaisessa tilanteessa kiihdyt nopeiten nollasta sataan? Kun joku tavara on hukassa tai ei onnistu ensimmäisellä kerralla tai menee päin mäntyä, niin aika pian muutkin kuulevat, että huonosti menee.

Mitä tuunattavaa itsessäsi olisi? Jos lisää tukkaa saisi niin olisi vielä komeampi.

Mitä tekisit jos Latelaa ei olisi tai tallin säppi jostain syystä suljettaisiin edessäsi? Ei onnistu. Ei toista tuollaista joukkoa löydy mistään.

Mikä autonosa olisit ja miksi? Hmm, sulake. Se palaa helposti...

Paras autoilumusiikki: Ysäri.

Hienoin Latela-muisto tähän mennessä: Yhteiset retket. Sarjan kuvaaminen oli aluksi väistelemistä ja varomista, kun ei ole tottunut olemaan juuri kameran edessä. Mutta kyllä sekin siitä lähti suttaantumaan.

Etu- vai takapenkillä? Etupenkillä on enemmän tilaa. Riippuen tietysti autosta.

Lauri "Late" Valkama

YLE Kuvapalvelu

Pieni ja pippurinen. Ei uskoisi, että tuon kokoisella jätkällä on kaiken lisäksi aika hyvä viinapää. (Miikka Vesa)

Latela ja sen merkitys itsellesi kolmella sanalla: Oi, voi, voi...

Millaisessa tilanteessa kiihdyt nopeiten nollasta sataan? Joskus menee hermo omiin virheisiin. Etenkin väsyneenä tai kiireessä saattaa tehdä jotain ihan päin p:tä.

Mitä tuunattavaa itsessäsi olisi? Muistia olisi mukava saada lisää. Minulla on niin huono muisti, ettei mitään järkeä. Olisi myös hienoa osata englantia vähän paremmin.

Mitä tekisit jos Latelaa ei olisi tai tallin säppi jostain syystä suljettaisiin edessäsi? Jostain pitäisi löytää tuttavia aika paljon lisää, koska samalla menisi periaatteessa koko kaveripiiri. Mutta on niitä aika vaikea alkaa noin vaan etsiä.

Mikä autonosa olisit ja miksi? Parkkipoltin. Aina parkit päällä.

Paras autoilumusiikki: Parasta musiikkia olisi sellainen auto, jossa itse moottori on musiikkia korville. Muttei sellaisia autoja kyllä juuri ole.

Hienoin Latela-muisto tähän mennessä: Reissut, joita on tehty pitkin poikin.

Etu- vai takapenkillä? Takapenkillä. Siellä on tilaa.

juniorit

Tuomas Harhala

YLE Kuvapalvelu

Reilu kaveri, joka tekee mitä lupaa. Ei välttämättä uskoisi, että on kova rattimies ja osaa ajaa moottoripyörääkin aika hyvin. (Lauri "Late" Valkama)

Latela ja sen merkitys itsellesi kolmella sanalla: Mukavaa olemista kaveriporukassa.

Millaisessa tilanteessa kiihdyt nopeiten nollasta sataan? Jos työt menevät päin päin seiniä eikä mikään onnistu, alkaa hermostuttaa. Mutta pidän sen kyllä useimmiten omissa nahoissani. Rahattomuus tietty nyt aina ressaa.

Mitä tuunattavaa itsessäsi olisi? Varmaan tuunattavaa olisi ihan kaikessa. Ei mikään asia täydellisesti ole.

Mitä tekisit jos Latelaa ei olisi tai tallin säppi jostain syystä suljettaisiin edessäsi? Aluksi makaisin kotona ja koettaisin keksiä jotain tekemistä. Ajaisin motocrossia, kävisin kalassa ja hengailisin muijan kanssa. Normaalia elämää. Tällä hetkellä kyllä varmaankin puolet elämästä menee Latelaan...siis jos nukkuminenkin lasketaan mukaan.

Mikä autonosa olisit ja miksi? Turbomoottori, koska siitä saa hyvin voimaa.

Paras autoilumusiikki: Knife Party.

Hienoin Latela-muisto tähän mennessä:  Escortin penkitys. Jarrutin siis omaa autoani tehopenkissä, eikä se hajonnut ja kaikki meni muutenkin kuten piti.

Etu- vai takapenkillä? Oikeastaan ihan sama. Kaikki käy.

Jorma "Jopa" Huttunen

YLE Kuvapalvelu

Perusrento hampaaton sähköasentaja. (Juha "Härski" Martikainen)

Latela ja sen merkitys itsellesi kolmella sanalla: Kaverit, harrastus, elämäntapa.

Millaisessa tilanteessa kiihdyt nopeiten nollasta sataan? Eniten korpeavat vastenmieliset pikkuasiat, joiden kanssa joutuukin tekemän ison työn. Silloin voi vähän kirosanoja lentää, mutta lepyn kyllä aika nopeasti.

Mitä tuunattavaa itsessäsi olisi? Uusi hammas olisi jees. Ja kai sitä vähän aktiivisempi voisi joissakin asioissa olla.

Mitä tekisit jos Latelaa ei olisi tai tallin säppi jostain syystä suljettaisiin edessäsi? No ei se mikään elämän loppu olisi, kyllä sitä aina jotain keksii. Varmaan tilalle tulisi muita harrastuksia.

Mikä autonosa olisit ja miksi? Repsikan penkki - aina mukana.

Paras autoilumusiikki: Joku ihan randomilla valittu radiokanava.

Hienoin Latela-muisto tähän mennessä: Yhteisten projektien saattaminen loppuun ja vieminen näyttelyyn on aina palkitsevaa. Sen jälkeen on aina hyvä fiilis.

Etu- vai takapenkillä? Takapenkillä on hyvä…matkustaa.

Tommi Niemi

YLE Kuvapalvelu

Aika lailla rauhallinen kaveri, josta jo ulkonäkö kertoo kaiken olennaisen. Tosi taitava tekemään käsityönä metallista ihan mitä vaan. (Riku Hietikko)

Latela ja sen merkitys itsellesi kolmella sanalla: Mahtavan kaveriporukan autoharrastus.

Millaisessa tilanteessa kiihdyt nopeiten nollasta sataan? Silloin harvoin kun suutun, se näkyy ja kuuluu. Mutta jos joku juttu ei onnistu, enimmäkseen itsekseni manailen ja kerään harmaita hiuksia.

Mitä tuunattavaa itsessäsi olisi? Varmasti aika montakin asiaa. Useitakin uusia juttuja olisi hyvä opetella.

Mitä tekisit jos Latelaa ei olisi tai tallin säppi jostain syystä suljettaisiin edessäsi? Jonkun aikaa kai vain suhailisin edestakaisin. Touhu voisi mennä aika hulvattomaksikin. Latelassa pysyn porukan mukana.

Mikä autonosa olisit ja miksi? Takapenkki. Siellä saa olla rauhassa ainakin joskus.

Paras autoilumusiikki: Kuuntelen ihan kaikkea sekaisin.

Hienoin Latela-muisto tähän mennessä: Helsingin reissu oli tapahtumia täynnä, kun oltiin koko porukalla liikkeellä. Vähän käytiin samalla humputtelemassakin.

Etu- vai takapenkillä? Takapenkillä edelleen. Välttää ajamisen.

Miikka Vesa

YLE Kuvapalvelu

Supersosiaalinen ja hyväntahtoinen vekkuli, joka joutuu naisasioissa ongelmiin, koska ei osaa sanoa kenellekään ei. Jännä persoona, koska ei häpeä mitään. Sellainen tilanne, josta normaali ihminen haluaisi vajota maan alle, on Miikalle arkipäivää” (Lauri "Amerikan Late" Huttunen)

 

Latela ja sen merkitys itsellesi kolmella sanalla: Ystävyys, turvapaikka, meininki.

Millaisessa tilanteessa kiihdyt nopeiten nollasta sataan? En kyllä oikein kiihdy. En millään. Yrittää saa kyllä. Kerron sitten, jos se tapahtuu.

Mitä tuunattavaa itsessäsi olisi? Voisin sanoa, että tukkamuoti, mutta kun kävin tänään parturissa, en siinäkään ole korjattavaa. Talouspolitiikassa sen sijaan on. Rahaa on kuin Kyproksella, mutta se kuluukin yhtä nopeasti.

Mitä tekisit jos Latelaa ei olisi tai tallin säppi jostain syystä suljettaisiin edessäsi? Rupeaisin pelaamaan pingistä.

Mikä autonosa olisit ja miksi? Vetokoukku. Vedän muita perässäni vaarallisiin tilanteisiin.

Paras autoilumusiikki: Andrea Bocellin Con Te Partirò.

Hienoin Latela-muisto tähän mennessä: Kyllä se liittyy jotenkin tv-ohjelman intensiiviseen ilmapiiriin. Säilyy mielessä pidempäänkin

Etu- vai takapenkillä? Jos takapenkit on, niin siellä sitten. Johtajathan kulkee aina takana...

Haastattelut: Miika Jalonen

Kevätkauden muuta ohjelmistoa Kakkosella

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.