Ajankohtaista

Kesäputki ja Roadtrip voittivat School's Out -äänestyksen

Julkaistu maanantaina 08.04.2013

YLE Kuvapalvelu

Äänestys on päättynyt. School's Out -viikonloppuna esitetään Kesäputki ja Roadtrip. Tulos oli lopulta varsin selvä, sillä voittaneet ohjelmistot keräsivät kumpikin n. 60 prosenttia annetuista äänistä. Kiitos kaikille osallistuneille! (päivitetty 19.4. klo 12.22)

Koulujen päättymistä ja lomakauden alkua juhlistavan School's Out -tapahtumamme ohjelmiston päätät sinä. Jokainen kanavakonsulttiemme laatima vaihtoehto tarjoaa sekä Kakkosen klassikoita että aivan uusia ohjelmia, mutta kaikilla on myös oma, erilainen tunnelmansa.

Äänestettävänä olleiden ohjelmien lisäksi erikoisviikonlopun lauantaina nähdään kolme Kortesmäen karavaani -lähetystä, joissa Joona Kortesmäki jalkautuu kuvausryhmineen ja kahden bändin (!) kanssa ensin jonkun koulun kevätjuhlaan, sitten yhden oppilaan kotiin ja lopuksi päättäjäisbileisiin jossakin päin Suomea. School's Out -aiheeseen liittyvää ohjelmitoa tulee olemaan muillakin Ylen kanavilla.

Ohessa kanavakonsulttien kuvaukset kokonaisuuksista, vaihtoehdot pdf-tiedostona ja tarkempia esittelyjä ohjelmista. .

Lauantai 1.6.: Kesäputki päihitti Täsmäiskun

Jos Satuhäiden ja Poikaystäväparantolan parisuhde-putki ei saa tunnelmaa nousemaan, niin viimeistään sen tekee Pitkä kuuma kesä, suvielokuvien klassikko. Illalla voi virittäytyä tunnelmaan mahtavan Boss-sarjan ensiesityksen parissa. Kesäputken jatkot Jake Gyllenhaalin tähdittämän Source Code -tieteistrillerin parissa. Popparit esiin ja putki päälle. 

Kuningas Litmasen, Banksyn ja suomi-hiphopin kotipoikien kanssa hengailun lisäksi Täsmäiskussa hifistellään hienoilla pohjoismaisilla elokuvilla: Madventuresin tekijöiden Rikun ja Tunnan esikoiselokuva Monte Rosso ja ruotsalainen -Rahalla saa. Päivän aikana Kortesmäki tekee täsmäiskuja ylioppilaiden juhliin aina aamun lakituksesta illan etkoihin.

klo 10 Kortesmäen karavaani

klo 10.30

YLE Kuvapalvelu

Kesäputki: Kehän vasemmassa nurkkauksessa kolme ensimmäistä jaksoa Satuhäiden avaustuotantokaudelta, joka sai nähtiin Kakkosella keväällä 2005. Toisensa saavat Riitta Sulavuori ja Petri Rautasalo, Heidi Olsson ja Joakim Back sekä Kristiina Virta ja Joni Nurmi.

Täsmäisku: kaksi dokumenttia. Banksy: Katutaiteen uho ja tuho (ensiesitys Teemalla 21.1.2012) on miltei uskomaton kuvaus siitä, mien yksi Banksy-fani muutti laittoman sissitaiteen härskiksi rahastukseksi. Avara luonto -dokumentti Tiikerin paluu kertoo siitä, miten eläinten puolustajat eivät lannistuneet, vaikka salametsästys hävitti kaikki Sariskan suojelualueen tiikerit Intiassa.

klo 13

YLE Kuvapalvelu

Kesäputki: Kakkosella vuosi sitten nähty Poikaystäväparantola on neliosainen sarja, jossa naismentorit pyrkivät muokkaamaan kelvottomista poikaystävistä unelmasulhasia. Nyt tarjolla yksi tunnin pituisista osista.

Täsmäisku: Matkapassi: Herkut on yksi jakso suositun matkailuohjelman sisarsarjasta Planet Food, jossa ruoka on yhdistetty reissaamisteemaan. Jaksona Lähi-Idän herkut.

klo 14 Kortesmäen karavaani

klo 14.30 YleXPop-konsertti 2012

klo 15.30

YLE Kuvapalvelu

Kesäputki: Kolme viimeistä jaksoa sarjasta, jossa lentävät niin hitsauskipinät, läppä kuin joskus laattakin, kun kaksi pirkanmaalaista autotallia kisaa siitä, kumpi rakentaa hienomman auton minibudjetilla.

Täsmäisku: Alun perin Teemalla vuonna 2010 esitetty Rock-Suomi on kymmenosainen, kattava ja kiitetty dokumenttisarja kotimaisen rockin vaiheista. Avausjaksossa Kapina selviää, pitikö Suomi-Neuvostoliitto-seura Sleepy Sleepersin musiikista, mitä päätoimittaja Miettinen osti Hilse-lehden myynnistä saaduilla rahoilla ja onko systeemi mätä.

klo 16.30

YLE Kuvapalvelu

Kesäputki: Perttu Lepän ohjaama Pitkä kuuma kesä (alkamisaika klo 17) on elokuva fiktiivisen Kalle Päätalo -bändin vaiheista 1980-luvun alussa. Cameo-rooleissa mm. Toni Wirtanen ja koko Neljä Ruusua -yhtye.

Täsmäisku: Aiemmin keväällä tv-ensi-iltansa saanut dokumenttielokuva Suomen ainoasta Kuninkaasta, jalkapalloilija Jari Litmasesta. Elokuva pyrkii esittelemään sen, mikä suurelta yleisöltä on jäänyt näkemättä: vaatimattoman ja salaperäisen miehen mielenmaiseman.

klo 18.30

Kesäputki: Kotimainen novellielokuva Suurin ja kaunein. Nuori mies, joka tuntee huolestuttavalla tavalla lähestyvänsä varhaiskeski-ikää, osallistuu speed dating -iltaan ja oppii, että evoluutiossa on kysymys ennen kaikkea sopeutumisesta.

Täsmäisku: Kotimainen novellielokuva Jäminkipohja. Matti Kihlströmin käsikirjoittama elokuva kertoo teini-ikäisestä Matista, jonka perhe muuttaa luomuviljelijöiksi Helsingistä maalle.

klo 19 Uutiset, Urheiluruutu & sää

klo 19.30 Kortesmäen karavaani

klo 20

YLE Kuvapalvelu

Kesäputki: Frasierin pitkäaikaisessa nimiroolissa supertähdeksi noussut Kelsey Grammer esittää pääosaa draamasarjassa, joka kertoo Chicagon poliittisista valtapeleistä, muistisairautensa salaavasta pormestarista ja hänen kriisiytyneestä perheestään.

Täsmäisku: Unelmien kolhimat (Necessary Roughness, 2011- ) kertoo terapeutti Dani Santinosta (Callie Thorne), jonka ura lähtee komeettamaiseen nousuun samalla kun hän käy läpi riitaisaa avioeroprosessia.

Molemmat sarjat nähdään Kakkosella myöhemmin - Boss alkaa 17.8. ja Unelmien kolhimat ensi vuonna. Kummastakin näytteenä avausjakso. 

klo 21 YlexPop-konsertti

klo 21.50 Uutiset ja urheilu

klo 22.05

YLE Kuvapalvelu

Kesäputki: Source Code (2011) on tieteistrilleri ja rakkaustarina sotilaasta (Jake Gyllenhaal), joka herää yhä uudelleen samassa, terroristin pian räjäyttämässä junassa. Illan päättää elokuvan jälkeen Prisma-dokumentti Mikä meitä hallitsee klo 23.45.

Täsmäisku: Madventuresin tekijöiden esikoiselokuva Monte Rosso (2008) on yhteen kesäiseen viikonloppuun sijoittuva urbaani veijarikomedia nykypäivän Helsingistä. Jens Lapidusin Stockholm Noir -romaanisarjan avausfilmatisointi Rahalla saa (Snabba Cash, klo 22.45) on Tukholman alamaailmaan sijoittuva jännäri kolmen miehen risteävistä poluista

Sunnuntai 2.6.: Roadtrip kellisti Lazy Dayn

Päivä lähtee liikkeelle aivan ensimmäisillä Muumien jaksoilla. Aloitamme reppureissun hyppäämällä avaruudesta. Matkailun lisäksi Roadtripissä on tarjolla Pasila-putki ja leffoja: ikiklassikko Lassie ja Scarlett Johanssonin tähdittämä Nanny Diaries! Prime timessa nähdään palkintoja napanneen The Firm -sarjan ensiesitys Suomessa ja yöllä voi nauttia nokkelasta Lucky Number Slevin -elokuvasta.

Aluksi fiilistellään muun muassa Teiniäideillä, minkä jälkeen nähdään hakkeriaktivisteista kertova dokumentti ja Amelien ohjaajan hilpeä toimintakomedia Micmacs. Lazyday on seuralainen laiskaan sunnuntaihin. Se vie katsojan ulos ja maailmalle ilman omasta asunnosta poistumista.

klo 10

YLE Kuvapalvelu

Roadtrip: Kolme ensimmäistä jaksoa Tove Janssonin rakastettuihin hahmoihin perustuvasta kestosuosikista.

Lazy Day: Raimo O. Niemen ohjaama koko perheen seikkailuelokuva 12-vuotiaasta Sallasta, joka yrittää pelastaa salametsästäjien kaappaamat sudenpennut.

klo 11.30

YLE Kuvapalvelu

Roadtrip: Puolitoistatuntinen BBC-dokumentti kertoo, millaisia valmisteluja itävaltalaishuimapää Felix Baumgartnerin viimevuotinen avaruushyppy vaati, ja kuinka itse suoritus lopulta sujui.

Lazy Day: Jaksot 1-3 loka-marraskuussa Kakkosella nähdystä Teiniäidit-sarjasta, jossa seurattiin vuoden ajan Teyan, Tanjan, Sannan ja Saritan tietä tytöistä äideiksi.

klo 13

YLE Kuvapalvelu

Roadtrip: Sohvasurffaajat-sarjan ensimmäisellä, alkuvuodesta 2012 esitetyllä tuotantokaudella Lotta Kaihua ja Pia Asikainen reissasivat Mustaamerta ympäröivissä maissa. Toinen kausi nähdään kesällä. Nyt kolme jaksoa debyyttikauden alusta.

Lazy Day: Ensin urheilun X-Games ja sitten klo 14 helmikuussa Dokumenttiprojektissa esitetty Hakkeriaktivistit (We Are Legion: The Story of the Hacktivists), joka taustoittaa radikaalin Anonymous-ryhmän toimia ja tarkoitusperiä.

klo 14.30

Roadtrip: Uusin, vuonna 2005 valmistunut versio Lassien tarinasta sijoittuu Toisen maailmansodan jälkeiseen Yorkshireen. Köyhä perhe joutuu luovuttamaan koiransa herttualle, mutta koti-ikävän vallassa lemmikki karkaa pitkälle paluumatkalle kauniissa maisemissa.

Lazy Day: YlexPop-konsertti 2013 (klo 15)

klo 16

Roadtrip: Avara luonto -dokumentti Mangustien maisemissa. Kalaharin autiomaassa asustavaa mangustiklaania johtaa urhea Clinky. Ravinto on niukassa ja pedot vaanivat vastasyntyneitä poikasia, mutta tiiviit perhesiteet ja yhteistyö auttavat joukkoa selviytymään.

Lazy Day: Avara luonto -dokumentti Virtahepojen valtakunta. Sambian Luangwajoen virtahevot ovat maapallon painavimpia eläimiä, jotka kyllä osaavat arvostaa lekottelua päivänpaisteessa. Mutta hetkessä ne saattavat kuitenkin ärsyyntyä ja näyttää hurjan luontonsa.

klo 17

YLE Kuvapalvelu

Roadtrip: Kolmen viidenneltä tuotantokaudelta poimitun osan putki hiljattain päättyneestä, mutta spin-offin muodossa ensi vuonna jatkavasta kulttisarjasta. Klo 18.15 alkaa Elma ja Liisa, Pamela Tolan ja Pihla Viitalan sekä käsikirjoittama että ohjaama tragikomedia ystävyydestä, valinnoista ja erilleen kasvamisesta.

Lazy Day: Ensin puoli tuntia Jopet Show -jakson (kausi 5) seurassa ja sitten toimintakomedia Micmacs, jossa omintakeinen ystäväjoukko päättää kostaa kahdelle suurelle asevalmistajalle usuttamalla nämä toistensa kimppuun. Ohjaajana visuaalisen kerronnan mestari Jeun-Pierre Jeunet (Amélie, Delicatessen, Alien - ylösnousemus).

klo 19.05

YLE Kuvapalvelu

Roadtrip: Lastenhoitajan päiväkirja (The Nanny Diaries, 2007) on romanttinen draamakomedia, jossa opiskelijatyttö (Scarlett Johansson) pääsee tirkistelemään rikkaan manhattanilaisperheen eriskummallista elämää mennessään ottaessaan pestin heidän lastenhoitajanaan.

Lazy Day: Auli Mantilan käsikirjoittama kotimainen novellielokuva Käsilaukku kestää 25 minuuttia. Klo 19.30 on vuorossa ensimmäinen Kummeli-ryhmän elokuva, monien sarjasta tuttujen hahmojen kansoittama Kummeli Stories (1995).

klo 21

Roadtrip: Kanadalais-amerikkalainen The Firm (2012- ) on sarjamuotoinen jatko-osa John Grishamin vuonna 1991 ilmestyneelle kirjalle ja siitä pari vuotta myöhemmin tehdylle elokuvasovitukselle. 22-osaisesta jännitysdraamasta esitetään sen ensimmäinen jakso, koko sarja nähdään Kakkosella keväällä 2014.

Lazy Day: Toiseksi viimeinen osa Borgiat, maan ja taivaan valtiaat -sarjan toisesta tuotantokaudesta.

klo 21.50 Uutiset ja urheilu

klo 22.05 Märät säpikkäät

klo 22.30

YLE Kuvapalvelu

Roadtrip: Lucky Number Slevin (2006) on raju toimintaelokuva, jossa nuori mies (Josh Hartnett) joutuu keskelle kahden rikollispomon (Ben Kingsley, Morgan Freeman) välistä sotaa ja saa peräänsä niin poliisin (Stanley Tucci) kuin palkkamurhaajan (Bruce Willis).

Lazy Day: Oscarit miespääosasta (Adrien Brody), ohjauksesta (Roman Polanski) ja käsikirjoituksesta voittanut kuvaus puolanjuutalaisen säveltäjän ja pianistin, Wladyslaw Szpilmanin, selviytymisestä Toisen maailmansodan kauhuista ja vainoista.

Kevätkauden muuta ohjelmistoa Kakkosella

Voittajat Kesäputki ja Roadtrip pdf-tiedostona

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.