Juttuarkisto

Solsidanin kaksi ensimmäistä kautta Kakkosella

Julkaistu keskiviikkona 24.04.2013

YLE Kuvapalvelu

TV2 torstaisin 2.5. - 4.7.2013 klo 21, kaksi osaa peräkkäin. Jaksot katsottavana Yle Areenassa kuukauden ajan.

Minäkin rakastan Solsidania!...Ihan huikeeta huumoria...Ai-van mah-ta-va...Näin sattumalta sarjan juhannusjakson ja nauroin vedet silmissä. (kommentteja Eeva Kolun Uusi lempisarjani-blogista, lily.fi)

Suomessakin jo vankan ystäväjoukon kerännyt Solsidan - Onnea onkimassa lienee uuden vuosituhannen suosituin pohjoismainen draamakomedia.

Tammikuussa 2010 sekä kotimaa Ruotsissa että Yle Femillä alkaneen sarjan jaksot ovat saaneet länsinaapurissa parhaimmillaan pari miljoonaa katsojaa.

Mikäli kansankodin asukkaista hersyviä arkkityyppejä piirtävä, yhtä lailla teinejä kuin myöhäiskeski-ikäisiä puhutteleva Solsidan ei ole vielä tuttu, mukaan voi päästä nyt alusta asti, kun Kakkosella nähdään draamakomedia kaksi ensimmäistä kautta.

Yle Femillä uusitaan puolestaan 20.8. lähtien sarjan kolmas kausi, ja myöhemmin syksyllä ovat luvassa odotetut uudet jaksot.

YLE Kuvapalvelu

Solsidanin ansiosta voimme vihdoinkin nauraa ruotsalaisille (Anu Leena Koskisen Puheenaihe-kolumni, Aamulehti)

Solsidanin päähenkilöitä ovat hammaslääkäri Alex (Felix Herngren) ja hänen tyttöystävänsä, näyttelijä Anna (Mia Skäringer), jotka ovat juuri muuttaneet Alexin lapsuudenkotiin Tukholman esikaupunkiin Saltsjöbadeniin ja odottavat ensimmäistä lastaan.

Alex välttelee konflikteja ja on kovin huolissaan siitä, mitä muut hänestä ajattelevat. Anna taas on toista maata, mutta tuntee olonsa vähän ulkopuoliseksi Saltsjöbadenin hienostokulmilla. Hän yrittää silti parhaansa mukaan sopeutua kuvioihin.

Annan ja Alexin ystäviä Saltsjöbadenissa ovat alueen hulppeimmassa talossa asustavat pörssivälittäjä Fredde (Johan Rheborg) ja hänen vaimonsa Mickan (Josephine Bornebusch), joka on kotona pariskunnan kuopuksen, yksivuotiaan Ebban kanssa.

Ove Sundberg (Henrik Dorsin) taas on Alexin lapsuudenkaveri ja painajaismainen naapuri, joka ilahtuu tavattomasti, kun Alex palaa takaisin juurilleen. Hän haluaa alkaa jälleen kaveerata Alexin kanssa, mutta Alex ei ole aivan yhtä innostunut ajatuksesta…

Arjen kommelluksista huumoria repivän sarjan takaa löytyy Alexia näyttelevä Felix Herngren, joka on näyttelemisen lisäksi myös ohjannut ja käsikirjoittanut sarjaa. Tuotanto: FLX Comedy ja Jarowski Drama.

Loppukevään muuta ohjelmistoa Kakkosella

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.