Ajankohtaista

Boss: Samaa näköä, mutta eri maata kuin Frasier

Julkaistu maanantaina 15.07.2013

YLE Kuvapalvelu

Lauantaisin 17.8. - 21.12.2013 klo 21. Ei esitystä 21.9. (Lentopallon EM-ottelu). Jaksot katsottavana Yle Areenassa kahden viikon ajan.

Moderni Kuningas Lear murskaavalla salaisuudella (Tim Goodman, Hollywood Reporter
Kuvittele Tony Sopranon johtaneen Chicagoa Jerseyn mafian sijaan niin saat kuvan, mitä Bossilta odottaa. Kovaksikeitetty uusi draama linkoaa Kelsey Grammerin Frasier Cranesta toiselle universumille. (David Hinckley, New York Daily News)

Tuskin koskaan on nähty näin hienoa siirtoa komediasta draaman puolelle. (Outi Keskevaari, Me Naiset)

Koomikkona – tai tarkemmin ottaen Frasier- ja Cheers-sarjojen Frasier Cranena – tunnettu Kelsey Grammer yllättää draamasarja Bossin pääroolissa. Chicagon pormestari Tom Kane ei nimittäin jaa Frasierin kanssa juuri muuta kuin Grammerin ulkonäön. Kane on kylmä ja kova, etäisissä väleissä vaimonsa ja tyttärensä kanssa, eikä hän kaihda moraalisesti arveluttavia keinoja pyörittäessään.

Monien mielestä yllättävintä on, ettei Frasier, pitkästä historiastaan ja suuresta suosiostaan huolimatta, jätä kaksoisolentoaan Tom Kanea varjoonsa. Kriitikot ovat ylistäneet Grammerin roolisuoritusta toinen toistaan innostuneemmilla adjektiiveillä ja vuonna 2012 Grammer voitti Golden Globe -palkinnon parhaasta miespääosasta draamasarjassa.

Sarjan alkaessa häikäilemättömällä pormestarilla todetaan parantumaton sairaus, jonka oireita ovat hallitsematonta vapina ja ajatuskatkot ja hallusinaatiot. Lopulta sairaus johtaa täydelliseen toimintakyvyttömyyteen. Kane ei kuitenkaan välitä diagnoosista vaan piilottaa sairautensa ja jatkaa töitään. Rautaisin ottein kaupunkia johtavalla miehellä ei mene hyvin perhe-elämässäkään. Avioliitto Meredith-vaimon (Connie Nielsen) kanssa on pelkkää kulissia ja välit Emma-tyttäreen (Hannah Ware) ovat etäiset.

Bossin avausjakso nähtiin kesäkuun alussa School’s Out -viikonlopussa. Syksyn aikana koko sarja, kaksi tuotantokautta, esitetään alusta loppuun.

YLE Kuvapalvelu

Kipinän näyttelijänuralle Kelsey Grammer sai 17-vuotiaana. Sitä ennen hän surffasi ja lauloi kuorossa. Näyttelemisessä kuitenkin kiehtoi erityinen mahdollisuus kokeilla monia eri asioita.

Halusin mahdollisuuden kokeilla monia eri asioita ja ajattelin, että näyttelijänä se olisi mahdollista. Jos minulla olisi onnea ja yhtään lahjakkuutta ja jos vain pitäytyisin valinnassani, voisin olla cowboy tai laivastoupseeri tai tehdä kaikkea sitä, mitä aina halusin – jos minulla vain olisi hiukan onnea. Niinpä olen ollut Chicagon pormestari, psykiatri ja sukellusveneen kapteeni. Olen saanut tehdä monia ihmeellisiä asioita. (Kelsey Grammer ABC Newsille)

Vaikka yllätyksellisyys oli Grammerin motto nuorena näyttelijänä, ennen Bossia hän ei ollut pitkään aikaan panostanut siihen televisiourallaan. Monipuolisuus ei ole näyttelijöille helppoa tai itsestään selvää, vaikka tarinoita ja rooleja maailmassa riittääkin. Kun ehtii profiloitua tietynlaisiin rooleihin, toisenlaiseen hyppääminen ei tapahdu automaattisesti. Grammer kertoo ABC Newsille joskus miettineensä, miksi hänelle ei tarjottu enempää elokuvarooleja ja todenneensa, että pitää itse päästä läpi ja herättää toisten mielikuvitusta, jos mielii tehdä jotain uutta.

3 faktaa Kelsey Grammeristä:

- Opiskeli kaksi vuotta maineikkaassa esittävien taiteiden koulussa Juilliardissa.
- Omistaa Grammnet Productions -tuotantoyhtiön ja on myös Bossin tuottaja.
- Näytteli Frasier Cranea 20 vuoden ajan: Cheers-sarjassa ja sen spin-offissa Frasierissä.

Teksti: Tsuua Kekäle

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.