Ajankohtaista

Hannah katsojien ylivoimainen Girls-suosikki

Julkaistu lauantaina 09.11.2013

YLE Kuvapalvelu

Sunnuntaisin 20.10. - 22.12.2013 n. klo 22.10. Jakso viikossa -esitysrytmin lisäksi Girls esitetään kahtena pakettina 20.10. (toisen kauden jaksot 1-5) ja 24.11. (jaksot 6-10). Jaksot katsottavana Yle Areenassa ennakkoon vuorokautta ennen tv-esitystä ja kuukauden sen jälkeen.

Urbaanien hipstereiden kansoittama, hurjasti säpinää herättänyt Girls on yhtä aikaa ärsyttävä, mutta kiehtova sarja. Päähenkilöt ovat toisellakin kaudella hukassa sen kanssa, mitä haluavat elämältä, rakkaudelta tai uralta. He pettyvät jatkuvalla syötöllä sekä toisiinsa että itseensä. Mutta niin surulliseksi, oudoksi ja sekavaksi kuin sarja välillä käykin, samalla voi luottaa myös siihen, että se luotsaa maailmansa läpi absurdilla huumorilla ja todentuntuisesti. (Matt Roush, tvguide.com)

Neljän parikymppisen naisen vaiheista New Yorkissa kertova HBO-sarja Girls herättää vahvoja tunteita. Fanien mielestä kyseessä on terävä ja hauska sukupolvikokemus, joka kertoo 2000-luvun nuorten elämästä ja etsikkoajasta sellaisena kuin se on. Jotkut taas ovat pitäneet vaikeana samastua Girlsin kieltämättä itsekeskeisiin ja ongelmiaan dramatisoiviin hahmoihin. Tosin sitäkin voi pitää osana sarjan kiehtovuutta tai peräti sen ydinpointtina, kuten käsikirjoittaja-päätähti Lena Dunhamkin on vihjannut.

Kysyimme teiltä, kuka on suosikki- tai vaihtoehtoisesti inhokkihahmonne Girlsissä ja miksi. Selkeäksi ykköseksi nousi molemmissa kategorioissa odotetusti päähenkilö Hannah, jonka nimesi lempparikseen hieman yli 40 prosenttia vastaajista. Toiseksi tuli Jessa (23%), kolmanneksi Marnie (17%) ja neljänneksi Shoshanna (11 %). Adam ja muut mieshahmot saivat tyytyä hajamainintoihin.

Kilpailun päämotiivi ei ollut mitata henkilöhahmojen suosiota, vaan saada perusteluja sille, mikä heissä on mielenkiintoista, ihastuttaa tai ärsyttää. Kuten maailmallakin, myös Suomessa tuntemukset olivat ristiriitaisia. Esim. Hannahia kiitettiin aidoksi ja hauskaksi, mutta ärsyttävyys kohosi esiin useissa vastauksissa kaikkien hahmojen kohdalla.

Parhaiten näkemyksensä perustelleet palkittiin ensimmäisen Girls-tuotantokauden dvd-boksilla. Paketin saavat Johanna Kangas, Paula Laurila, Anssi Niemi ja Myrsky Virmavirta. Onnittelut voittajille ja kiitos kaikille vastanneille! Alla poimintoja hahmoluonnehdinnoista. 

Hannah Horvath (Lena Dunham)

YLE Kuvapalvelu
 

Hannah on sekä sisäisesti että ulkoisesti ihanasti muotista poikkeava, monisanainen, yhtä aikaa herkkä ja rohkea. Saa kaiholla ja kauhulla ajattelemaan itseään tuon ikäisenä. (Paula)

Löydän Hannahin teoista ja reagoinneista palan itseäni, kun nauran hänen avuttomille jutuilleen. Girls on mahtava sarja kaiken kaikkiaan, koska se käsittelee myös niitä aiheita, jotka ovat vähemmän näytillä. Vihdoin telkkarissakin on jotain seurattavaa. (Anna-Mari)

Aivan ihanan sekaisin elämässään. Ei mikään mallinmittainen ja sosiaalisesti usein kömpelö. Hänellä on kultainen sydän ja terävä kieli ja mielestäni maailma tarvitsee enemmän Hannahin kaltaisia nuoria naisia! (Annika)

Hannah on sukupolvensa ääni. (Susanna)

Aidoin ja tavallisin, oikeasti uskottava hahmo, johon voi tämmöinen hieman pyöreämpikin tyttö samastua. (Johanna)

Jessa Johansson (Jemima Kirke)

YLE Kuvapalvelu

Ei tuollaisesta ikuisesta elämäntapaintiaanista voi olla tykkäämättä! (Irene)

Jessa on kivan luonnonläheinen, mutta urbaani. Jollain tasolla jokainen hahmoista ärsyttää, mutta Jessa kaikista vähiten. (Hanna)

Lempihahmoni luonteensa ansiosta. Jessan pukeutumistyylikin on mahtava ja hänen asenteessaan on "sitä jotain". (Aliina)

Marnie Michaels (Allison Williams)

YLE Kuvapalvelu
 

Marnie on elegantti uranainen, vaikka työ onkin kakkoskaudella hieman hakusessa. Suosikkihahmoni hänestä tekee se, että vaikka häntä saattaisikin luulla hieman tylsäksi, pystyi hän lähtemään suhteesta, joka tuntui jopa liian tutulta. Hän osaa myös irrotella, ja uskonkin, että kakkoskaudella Marniesta paljastuu kurjuuden keskellä uusia puolia. Vaihtelun kaipuu ja epävarmuus omasta itsestään tekevät Marniesta mielenkiintoisimman hahmon. (Myrsky)

Muistuttaa ahkeraa mummuani. (Vilma)

Roolissaan aivan erinomainen. Kovasti on ollut vastoinkäymisiä. (Henrik)

Shoshanna Shapiro (Zosia Mamet)

YLE Kuvapalvelu
 

Uskomaton mimmi. Koko kaartin fiksuin tyyppi, jonka takia olen jäänyt koukkuun. (Kari)

Ihana, puhtoinen, viaton, naiivi, vilpitön ja kuitenkin aika ennakkoluuloton tyttönen. Olisispa ihanaa olla yhtä kunnollinen. (Leena)

Neuroottisen suloinen. Noista kaikista normaalein ja kiltein. (Stiina)

Adam Sackler (Adam Driver) 

YLE Kuvapalvelu

Pidän kärjistetyistä, hulluista ja ristiriitaisista sivuhahmoista. Adam muistuttaa hieman Seinfeldin naapuria Cosmo Krameria, joka on jo klassikko. (Johanna)

Adam taitaa olla yksi jenkkiläisten sarjahahmojen oudoimmista luomuksista, ennalta arvaamaton ja kummallinen, siksi niin kiinnostava. (Tuija)

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.