Juttuarkisto

Satuhäät: Yhdeksäs tuotantokausi alkaa

Julkaistu torstaina 09.01.2014

YLE Kuvapalvelu

TV2 maanantaina 13.1.2014 klo 21. Jakso katsottavana Yle Areenassa viikon ajan tv-esityksestä.

Kahdessatoista uudessa Satuhäät-jaksossa parien keski-ikä painuu alle kolmenkympin ja ja sarja siirtyy entistä kauemmas ruuhka-Suomesta. Katsojat päästetään kuokkimaan häihin Pyhämaalta Kiihtelysvaaraan ja Lahdesta Ylitornioon, ja ulkomaillakin käydään.

Kauden avausosassa kesä saa juhlallisen alun, kun 24-vuotiaat Petra Ronkainen ja Veikka Joki-Erkkilä vihitään avioliittoon Tampereen tuomiokirkossa kesäkuun alussa. Näyttävän parin suurta tapahtumaa juhlitaan Pispalan Haulitehtaalla.

Petra ja Veikka asuvat Tampereella. Petra työskentelee kauneudenhoitoalalla ja satsaa myös omasta ulkonäöstään huolehtimiseen. Vapaaottelua harrastava sporttinen Veikka pyörittää omaa yritystä.

Petra ja Veikka kohtasivat ensi kertaa alkuvuodesta 2010 muotinäytöksessä, jossa he molemmat olivat malleina. Veikka oli tuolloin varattu, mutta erosi pian. Pari kohtasi baarissa ja lempi syttyi ensimmäisen yhteisen yön jälkeen.

- Kun erosin, niin vannoin, että en ikinä enää rupea seurustelemaan ja siitä sitten kymmenen tuntia myöhemmin olinkin jo koukussa, tunnustaa Veikka hymyillen.

Alkuvuodesta 2011 Veikka oli ajatellut kihlata Petran, mutta pikkusiskon järkyttävä kuolema muutti suunnitelmat. Elämä kuitenkin jatkui: Petra ja Veikka katsoivat eteenpäin, hankkivat koiran ja kihlautuivat kesällä.

Vaikean alkuvuoden jälkeen maailma hymyili, mutta elämä näytti jälleen synkän puolensa. Kesken työpäivän alkoi Petraa selittämättömällä tavalla itkettää.

- Mä oon sille asiakkaalle, että "anteeks, että mä en tiedä mikä mulle tuli, että itkettää vaan ihan hirveesti", muistelee Petra tuota päivää.

Syy ahdistukseen selvisi illalla: Petran isä oli menehtynyt äkillisesti ja sanonta "ei kahta ilman kolmatta" toteutui, kun aikanaan lohduksi otettu Iines-koira jouduttiin lopettamaan. Lyhyellä aikavälillä sattuneet menetykset asettivat nuoren parin suhteen koetukselle.

- Joko se repii meidät irralleen ja ei jakseta, eikä kestetä sitä tai sit toinen on, että se vahvistaa meidän suhdetta. Onneksi jälkimmäinen tapahtui, Petra kiteyttää.

Kun raskaat koettelemukset olivat takanapäin, Veikka kosi ja hääjärjestelyt alkoivat. Petra on suunnitellut kaiken huolella - tosin sulhasen asun löytäminen tuottaa päänvaivaa ja puvun hankkimisessa uhkaa tulla kiire, mutta lopulta sekin asia selviää. Petra ja Veikka sanovat toisilleen "tahdon" ja juhlat saavat alkaa.

Jakson musiikit: 1. Krista Siegfrieds - Marry Me 2. Peter Bjorn and John - Young Folks 3. Elastinen - Hallussa 4. Karri Koira - Kaikki tai ei mitään 5. William Basinski - Variations - A Movement In Chrome Primitive #2 6. Samuli Edelman - Maankorvessa 7. Empire of the Sun - Alive 8. James Bond 007 - Theme Tune 9. Beirut - A Candel's Fire 10. Nancy Sinatra - You Only Live Twice 11. Daft Punkt - Get Lucky 12. Jukka Kuoppamäki - Saapunut on kesäkuu 13. Enya - Orinoco Flow 14. Enya - Watermark 15. Cheek - Syypää sun hymyyn

Tuotanto Filmaattiset Oy.

Satuhäät Facebookissa

Alkuvuoden muuta ohjelmistoa Kakkosella

 

Asiasanat:

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
CAPTCHA
Tällä estetään häirikköviestit.