Ohjelma-arkisto


Ohjaus ja dramatisointi:
Taisto-Bertil Orsmaa Outi Pakkasen Katso naamion taa -romaanin pohjalta
 
 
Katso naamion taa
<<takaisin

Ensiesitys 1989, uusinnat 1994 ja 1999

Anteloiden perheen joulunvietto katkeaa, kun aattona taloon tulee joulupukki, jonka naamari on outo. Loppuyö menee murhakuulusteluissa.

Antelat ovat varakasta kulttuurisukua, asuvat tilavasti ja ovat tavoiltaan hienostuneita. Julkisivu on moitteeton, mutta ihmissuhteet tulehtuneita. Julkisivu revähtää auki traagisella tavalla. Keskeinen on lapsi, jonka kohtalo ratkeaa näytelmän lopun myötä.

 

Katso naamion taa

Perheen poika Anders Antela (Seppo Mäki) on avioitunut Leilan (Soile Markkanen) kanssa, jolla on entuudestaan poika Jussi (Kasimir Pennanen)

Rouva Antelan ja Andersin sisaren, Kristiina Anderssonin (Lena Meriläinen) välit ovat huonot - kumpikin inhoaa ja pelkää toinen toistaan. Kristiina on vanhempiensa kuoltua paennut mielessään lapsuutensa turvalliseen maailmaan, mutta hänen suhteensa pikku Jussiin on kaverillinen.

Keskeisiä henkilöitä ovat lisäksi Leilan veli Markku (Raimo Grönberg), mies Leilan menneisyydestä, arabimaasta työmatkalta palaava Panu Eerikäinen (Jukka Voutilainen) sekä Kristiinan ystävätär Mervi (Pirkko-Liisa Tikka).

ylös