Ohjelma-arkisto

YLE Areena

Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa 30 vrk ohjelman tv-lähetyksen jälkeen.
Pääkirjoittaja: Petja Peltomaa
Käsikirjoittajat: Anna Dahlman, Melli Maikkula, Jarkko Pajunen, Kiira Sirola, Sanna Reinumägi
Ohjaus: Joona Tena
Kuvaus: Harri Halonen
Lavastus: Tapio Keskitalo
Äänisuunnittelu ja -leikkaus: Jorma Kesti ja Jukka Kaitala
Pukusuunnittelu: Leila Jäntti
Naamiointisuunnittelu: Merja Ritaranta
Leikkaus: Jyrki Levä
Musiikki: Karl Sinkkonen

Pääosissa näyttelevät:
Tiina Lymi Satu Heinonen
Kari Hietalahti Eki Heinonen
Emma Kunnas Eve Heinonen, 15v
Atte Järvelin Otto Heinonen, 10v
Emma Haapamäki Tiuku Heinonen, 5v

Muissa rooleissa mm.
Petra Karjalainen Karla Ström
Mika Räinä Juhani Ström
Erika Vikman Iira Ström, 15v
Pantse Lari Halme

Vierailijoina mm.
Tommi Korpela, Pate Mustajärvi, Rea Mauranen ja Jenni Banerjee

Tuotanto:
YLE draama ja Filmiteollisuus Fine Oy Vastaava tuottaja Olli Haikka (FT), tuottajat Hilkka Salo(YLE) ja Marko Talli (FT)

 
Parasta aikaa << takaisin

Kymmenosainen draamakomediasarja
keskiviikkoisin klo 20.00 alkaen 21.7.2010 YLE TV2
Uusinta maanantaisin klo 16.30 YLE TV2.

 

Kuva:  YLE

Kuva: YLEHEINOSTEN opettajaperhe elää lapsiperheen arkea, joka joskus aamuhetkinä muuttuu kaaokseksi: Puuro kiehuu yli juuri kun perheen vanhemmilla, SADULLA ja EKILLÄ, on kiire töihin, murrosikäinen EVE ei löydä vaatekaapista mitään päälle pantavaa, pikkuveli OTON bussikortti on hukassa, ja kun kaikki vihdoin tuntuu olevan järjestyksessä, TIUKU-kuopus ilmoittaa, että hän on työntänyt rusinan nenäänsä. Illalla rauhoitutaan, selvitetään erimielisyydet ja huomataan, että yhtä pitämällä perhe selviää ihan mistä tahansa. Eletään elämän PARASTA AIKAA.

1. Maailman paras äiti

Kuva: YLE Tiukun osallistuu hoitopaikkansa tanssiesitykseen, johon kaikki vanhemmat on kutsuttu katsomaan. Sadulle tulee kiire ommella Tiukulle samanlainen röyhelöpuku kuin muillakin lapsilla. Yötöiksihän se menee, varsinkin kun äidinkielen kokeetkin pitäisi ehtiä korjaamaan. Tanssiesityksessä kaikki ei mene aivan putkeen ja Satua hävettää, olisi sittenkin pitänyt ostaa se puku ajoissa kaupasta. Kompensoidakseen mokansa Satu päättää järjestää Tiukulle maailman hienoimmat syntymäpäiväjuhlat!

Iiran vanhemmat lähtevät viikonlopuksi pois kotoa ja sehän tarkoittaa tietysti ... kotibileitä! Eve on innoissaan sillä Iira kutsuu bileisiin myös Even ihastuksen Zimin. Asiassa on vain yksi ongelma: pitäisi olla jotain juotavaa. Iira keksii väärentää paperit mutta vakuuttaa huolestuneelle Evelle että ei ne kaupassa oikeesti edes katso papereita. Miten tyttöjen käy?

2. Runosuoni sykkii

Kuva: YLE Satu saa tehtäväkseen järjestää koulun runoviikot ja innostuu itse rustaaman muutaman tekeleen. Satu antaa runonsa Ekille luettavaksi ja lähtee lenkille. Runot jäävät jääkiekkoa tuijottavalta Ekiltä lukematta. Eki ei kuitenkaan kehtaa tunnustaa sitä Sadulle vaan kehuu runoja vuolaasti. Satu on yllättynyt Ekin kehuista, ovathan runot aika intiimejä. Eki vakuuttaa, että sitä parempi. Palautteesta innostuneena Satu näyttää runonsa myös Karlalle, joka ei hänkään ehdi lukea niitä mutta päästäkseen helpolla väittää pitäneensä niistä paljon. Nyt Satu päättää lukea kehuttuja tekeleitään julkisesti.

Lukiolaispoika Julle lähestyy kaverinsa Veli-Pekan kanssa Iiraa ja Eveä ja pyytää heitä elokuviin. Iira on onnensa kukkuloilla, Julle on vihdoin huomannut hänet! Iira vaatii että Even on tultava mukaan treffeille ja pidettävä seuraa finninaamaiselle Veli-Pekalle, jotta hän ja Julle saavat tutustua rauhassa. Even mielestä suunnitelma ei ole reilu, mutta hän suostuu sillä ehdolla, että kimppatreffeillä käydään vain kerran.

3. Pyrrhoksen voitto

Kuva: YLE Eki kyllästyy kuuntelemaan ysiluokkalaisten poikien metelöintiä ja antaa heille jälki-istuntoa. Yksi pojista on Even kaukoihastus Zimi, koulun kokenein poika. Zimi pitää jälki-istuntoa epäreiluna ja päättää iskeä Even kostoksi Ekille. Eve on onnensa kukkuloilla kun Zimi ottaa häneen yhteyttä. Kun Ekille sitten selviää Zimin juoni, hän ei enää voi tehdä mitään, sillä loukkaisi rakastuneen Even tunteita. Ekin on seurattava sivusta, kuinka Even ja Zimin juttu kehittyy. Ja kehittyyhän se, varsinkin kun Iira pitää pienet bileet ja lupaa oman huoneensa Even ja Zimin yksityiskäyttöön.

4. Mustasukkaisuutta

Kuva: YLE Sadun ex-heila Kalle Roihu tulee kouluun liikunnansijaiseksi. Ekiä asia ei miellytä, hän ei ole koskaan pitänyt Roihusta. Eki uskoo, että epäluotettava Roihu haikailee edelleen Sadun perään. Sadun mielestä Ekin mustasukkaisuus on huvittavaa, Roihu on taakse jäänyttä elämää ja nykyään pelkkä ystävä. Todistaakseen tämän Ekille Satu kutsuu Roihun heille syömään. Eve taas on edelleen vihainen Zimin aiheuttamasta pettymyksestä ja päättää kostaa tälle iskemällä koulun nörttipojan Roopen ja näyttäytymällä tämän kanssa Zimin edessä. Asiassa on vain yksi ongelma: Roope on stailattava ensin sen näköiseksi, että tämän olemus voisi herättää minkäänlaista mustasukkaisuutta Zimissä.

5. Oman elämänsä herra

Kuva: YLE Ekistä tuntuu, että kukaan ei arvosta häntä. Perhe-elämä on yhtä härdelliä, lapset kiukuttelevat ja vaimo komentelee, oppilaat eivät tottele ja opettajakollegat teettävät hänellä omia töitään. Kun Eki sitten eksyy moottoripyörien varastomyyntiliikkeeseen hän tuntee heti hevosvoimien kutsun - moottoripyörä kuljettaisi hänet kauas arjen huolista. Ongelmana on vain se, että pyörä on kallis ja perheen rahoista päätetään yhdessä Sadun kanssa. Tai ainakin pitäisi päättää. Eve katuu sitä, kuinka käytti Roopea hyväkseen tehdäkseen Zimin mustasukkaiseksi. Hän haluaisi pyytää Roopelta anteeksi, mutta Roope ei halua olla Even kanssa missään tekemisissä. Tilannetta ei helpota se, että Iira ja tytöt pitävät Roopea täysin nörttinä eikä Evellä ole rohkeutta tunnustaa ihastustaan tähän.

6. Valtataistelu

Kuva: YLE Ekile ja Sadulle tulee kinaa siitä, kumman valitsemaa TV-kanavaa katsotaan. Eki joutuu antamaan periksi ja ottaa tappion raskaasti. Kun koulussa sitten pitäisi päättää kenelle oppilaalle vuosittainen tsemppari-stipendi annetaan, Eki päättää asettua Sadun ehdokasta vastaan ja ehdottaa, että stipendi annetaan tänä vuonna jollekin hiljaisemmalle pojalle eikä aina vain reippaille ja ulospäinsuuntautuneille tytölle, ne kun jyräävät muutenkin joka paikassa. Iira ihastuu korviaan myöten Pantseen, Ekin kaveriin. Iira tekee parhaansa saadakseen Pantsen huomion mutta väärinkäsityksen seurauksena Otto luulee, että Iira on ihastunut häneen. Otto päättää tuoda ihastuksensa julki rakkauskirjeen muodossa. Kolmiodraaman ainekset ovat kasassa.

7. Anoppi

Kuva: YLE Tiukun perhepäivähoitaja sairastuu ja Ekin äiti, Sirke, on pakko kutsua lastenhoitoavuksi. Sirke on erittäin tehokas talousihminen ja pistää huushollin hetkessä kuntoon. Satu koittaa suhtautua Sirkeen myötämielisesti mutta se, että Sirke avaa heidän laskunsakin valmiiksi on Sadulle ja liikaa. Hän pyytää Ekiä laittamaan äitinsä järjestykseen mutta Eki ei uskalla vaan myötäilee Sirkeä kaikessa. Se saa Ekin ja Sadun välit rakoilemaan. Eve ja Roope ovat seurustelleet jo useamman kuukauden ja Roopen tekisi mieli enemmänkin kuin vain pussailla. Eveä kuitenkin jännittää.

8. Äidin huoli

Kuva: YLE Oton paras kaveri Kimi alkaa viettää enemmän aikaa muissa ympyröissä ja Otto jää yksin. Satu päättää laittaa Oton kaveriasiat kuntoon vaikka Eki on sitä mieltä, että aikuisten ei tulisi liikaa puuttua lasten asioihin. Koulussa on tullut aika tehdä valintoja tulevan opinahjon suhteen. Even yllätykseksi Roope haluaa Helsinkiin huippulukioon, koska oman koulun taso ei tyydytä. Even kiukkua lisää se, että hikarityttö Camilla aikoo pyrkiä samaan lukioon. Even on keksittävä jotain jonka avulla hän saa Roopen jäämään kotipaikkakunnalle.

9. Sisaruskateutta

Kuva: YLE Otosta tuntuu, että Tiuku saa aina kaiken hyvän ja häntä vain syytetään kaikesta harmista. Tasapainottaakseen tilannetta Otto keksii juonen: hän tekeytyy sairaaksi. Juoni toimii hyvin ja hetken Otto paistattelee huomion keskipisteenä. Satu kuitenkin huomaa huijauksen mutta joutuu samalla menemään itseensä: Mikä sai Oton keksimään sairastumisen? Koulussa järjestetään tietokilpailu, johon Roope osallistuu yhdessä Camillan kanssa. Eve on mustasukkainen, etenkin kun Roope ja Camilla viettävät kaiken aikansa yhdessä valmistautuessaan kilpailuun. Eve päättää pyrkiä mukaan joukkueeseen, vaikka hänen koulumenestyksensä ei koskaan ole ollut kehuttavaa.

10. Virheistä oppii

Kuva: YLE Kouluun tulee uusi musiikinsijainen Titta, joka aikoo myös hakea musiikinlehtorin paikkaa. Väärinkäsityksen seurauksena Titta luulee Ekiä koulun rehtoriksi ja alkaa liehitellä tätä saadakseen lehtorin paikan itselleen. Eki, joka riutuu kotona arkihärdellin pyörteissä, on varsin otollista maaperää imarteluille. Tilannetta ei helpota se, että Satu, joka samaan aikaa järjestää Ekille yllätyssyntymäpäiviä, on vain kiitollinen siitä että Ekin huomio tuntuu hetkeksi suuntautuneen muualle. Eve suunnittelee koulun 50-v juhliin tanssiesityksen, johon puhuu kaikki ystävänsä osallistumaan. Even motiivina on tehdä vaikutus Marco Bjurströmiin, joka on tulossa juhlien kutsuvieraaksi, onhan Marco koulun vanha oppilas. Eve haluaa päästä esiintymään Marcon showtanssiryhmään. Miten Even esityksen käy?

ylös