Ohjelma-arkisto


Ohjaus:
Martin Asphaug ja Daniel Lind Lagerlöf
 
Käsikirjoitus:
Lars Bill Lundholm ja Gunilla Linn Persson

 
Saaristolaislääkäri <<takaisin

Suosittu ruotsalainen saaristolaiselämää lämmöllä kuvaava sarja jatkuu.

-En ole ajatellut, kuinka sarja päättyy, sarja on pikemminkin matka, ei maali ja tarinan päätepiste, toteaa päähenkilöä Johan Steeniä näyttelevä Samuel Fröler.

Saaristolaislääkäri

Aiemmin tapahtunut (osat 1-6):

Lääkäri Johan Steen (Samuel Fröler) palasi Afrikasta tyttärensä Wilman (Ebba Hultkvist) kanssa Ruotsiin jatkamaan appiukkonsa praktiikkaa Tukholman saaristossa sijaitsevalla Saltön saarella.

Johan kohtasi monenlaisia ongelmia yksinhuoltajaisänä, eikä hän ymmärtänyt, miksi Eva-äiti päätti jäädä Afrikkaan. Tämä oli suuri pettymys myös Evan isälle, eläkkeelle jäävälle saaristolaislääkärille, Axel Holtmanille (Sten Ljunggren). Hänelle oli lisäksi kova pala jättää vastaanotto miehelle, joka ennen ei juuri saaristoa ollut nähnytkään saati sitten tiennyt, mitä tuleman pitää, kun välimatkat ja huonot sääolosuhteet muokkaavat työolosuhteita.

Mukana olivat edellisten lisäksi sairaanhoitaja Beritiä näyttelevä Helena Brodin sekä vastaanoton jokapaikanhöylä Sören Rappia näyttelevä Göran Engman. ylösTapahtuu osissa 7-12:

Osa 7: Tohtori Johan Steenin potilaille löytyisi muitakin hoitajia. Sören kunnostautuu käsityöläisenä, mutta työkalut eivät ole aivan tavanomaisia.

Osa 8: Tohtori Steen ei jää neuvottomaksi, vaikka pankkiryöstäjä on vapaalla jalalla. Axel Holtman löytää luomisvoimalleen täydellisen käyttötarkoituksen.

Osa9: Wilmalla on vientiä, mutta kaikki kavaljeerit eivät ole isän mieleen. Ajelehtivan veneen arvoitus askarruttaa Söreniä.

Osa 10: Wilmaa ei pysäytä mikään, kun hän suunnittelee juhlia. Mutta mistä sopiva tanssimusiikki? Axel Holtman osoittaa siviilirohkeutta.

Osa11: Pienellä saarella on vaikea estää tietoja leviämästä. Johan Steen joutuu pohtimaan valintaperusteitaan. Sören on kadonnut ja Berit tekee siitä päätelmiään.

Osa 12: Eva palaa vihdoin kotiin ja kaikkien odotukset ovat korkealla. Saariston kauneus lumoaa, mutta onko venevajassa enää taikaa?

Lämminhenkisen, Pohjoismaissa suuren suosion saaneen ruotsalaissarjan uudet osat. Sarja päättyy näihin osiin.ylös

Johan Steen ja hänen hiljattain Afrikasta töistä palannut vaimonsa Eva jakavat työt saariston klinikalla. Wilma-tytär järjestelee kavereineen monta yllätystä vanhemmilleen. Pienessä yhteisössä syntyy omat konfliktinsa ja Steenin perheen on ratkaistava lopulta myös oman elämänsä suunta. Ihmissuhteiden läheisyys tuo saariston maailmaan paljon lämpöä kuten hellä huumorikin.

Osa 13: Suositun sarjan viimeiset kuusi osaa alkavat. Johan on kotiutunut elmään saaristossa lääkärinä ja nyt kun lääkärivaimo Eva on palannut töistä, koko Steenin perhe elää yhdessä Saltössä. Tytär Wilma on onnellinen äidin paluusta, ja Johan hja Eva jakavat työt klinikalla. Eva kuitenkin turhautuu hoitaessaan kesäasukkaiden krapuloita. Hän tietää, että hän voisi olla enemmän hyödyksi töissä maailman katastrofialueilla. Koko perhe joutuu koetukselle, kun Eva saakin houkuttelevan työtarjouksen Afrikasta, ja isän huomassa itselliseksi kasvanut Wilma haluaa lähteä mukaan. Lopulliset päätökset tehdään vasta lentokentällä. Ohjaus Kristina Petri ja Richard Petrelius. Käsikirjoitus Lars Bill Lundholm ja Gunilla Linn Persson. Päärooleissa mm. Samuel Fröler, Ebba Hultkvist, Sten Ljunggren, Helena Brodin ja Göran Engman. Pohjoismainen yhteistuotanto. Esitys ke 24.5. klo 21.00.

Osa 14: Lääkäri Johan Steen joutuu keksimään keinot, miten taltuttaa vatsatautiepidemian lähde. Samalla Wilman ja Linuksen välit viilenevät, mutta Wilma ei tiedä, miksi. Kunnan hanke lupailee Sörenillekin rahaa - tietyillä edellytyksillä. Ohjaus Kristian Petri. Käsikirjoitus Lars Bill Lundholm ja Gunilla Linn Persson. Rooleissa mm. Samuel Fröler, Ebba Hultkvist, Sten Ljunggren, Helena Brodin ja Göran Engman. Pohjoismainen yhteistuotanto. Esitys ke 31.5. klo 21.00.

Osa 15: Johanille valkenee, miten vanhustenhuolto toimii saaristossa. Löytyvätkö Helena ja Johan yhteisen sävelen? Johanin on lähdettävä yönselkään etsimään luvattomalla venereissulla kadonneita nuoria mereltä. Ohjaus Kristian Petri. Käsikirjoitus Lars Bill Lundholm ja Gunilla Linn Persson. Rooleissa Samuel Fröler, Ebba Hultkvist, Sten Ljunggren, Helena Brodin ja Göran Engman. Pohjoismainen yhteistuotanto. Esitys ke 7.6. klo 21.00.

Osa 16: Anja ja Martin Blom palaavat Kiinasta adoptiolapsensa kanssa, mutta tyttö ei vaikuta terveeltä. Wilmasta tuntuu, että hänen Maddo-ystävättensä viettää mieluummin aikaansa poikaystävänsä Filip Kugelmanin kuin hänen kanssaan. Ikävystymisen keskeyttää valokuvaajan ja perheystävän Krillen ilmaantuminen maisemiin. Mutta mihin hän oikeastaan pyrkii? Beritkään ei ole järin iloissaan, kun kukaan ei tunnu muistavan hänen syntymäpäiväänsä. Ohjaus Richard Petrelius. Käsikirjoitus Lars Bill Lundholm ja Gunilla Linn Persson. Rooleissa Samuel Fröler, Ebba Hultkvist, Sten Ljunggren, Helena Brodin ja Göran Engman. Pohjoismainen yhteistuotanto. Esitys ke 14.6. klo 21.00.

Osa 17: Sören löytää pakolaisperheen kaukaa ulkosaaristosta. Vaari on kuolemaisillaan. Johanin on pakko tehdä moraalisia päätöksiä. Axel odottelee avantouimareita vuosittaiseen tapaamiseen, kun hänen kylkeänsä alkaa yhtäkkiä pistään. Hän tarvitsee lääkäriä, mutta mieluummin jotakuta toista kuin Johania. Sörenillä riittää puuhaa erään kaupunkilaisperheen kanssa, joka on päättänyt leikkiä viikon päivät Robinsonia. Mutta perhe saa havaita etteivät tv-tarinat ja todellisuus käy käsi kädessä...Ohjaus Richard Petrelius. Käsikirjoitus Lars Bill Lundholm ja Gunilla Linn Persson. Rooleissa Samuel Fröler, Ebba Hultkvist, Meria Richardson, Sten Ljunggren, Helena Brodin ja Göran Engman. Pohjoismainen yhteistuotanto. Esitys ke 21.6. klo 21.00.

Osa18: Saltössä on aika viettää uutta vuotta. Berit tapaa nuoruuden rakkautensa, kun taas Wilman näyttäisi olevan pakko viettää uuden vuoden juhlia perheensä kanssa. Silloin paikalle ilmaantuu Maddo kavereidensa kanssa. Wilma lähtee heidän matkaansa ja tapaa komean Aleksanderin ja jännän tuntuisen Robinin. Tätä uutta vuotta Saltössä ei hevin unohdeta. Ohjaus Richard Petrelius. Käsikirjoitus Lars Bill Lundholm ja Gunilla Linn Persson. Rooleissa Samuel Fröler, Ebba Hultkvist, Marie Richardson, Sten Ljunggren ja Göran Engman. Pohjoismainen yhteistuotanto. Esitys ke 28.6. klo 21.00.


Sarjan on tuottanut SVT Draama, 1998. Ylläoleva kuva: SVT.ylös