Hae YLEstä:
YleQ
Etusivu
Ohjelmat a - ö
Ohjelmakaavio
Musiikki
Kuuntele
Lataa ohjelma
Toimitus
Tapahtumat
Pop-Uutiset
YLE Uutiset
YLE Radio
Syvä Ajatus
22.04.2009 YleQ päättyy Täydenkuun viikonloppuun 16.–17.9.2006
Paranna kuuluvuutta

YleQ:n kuuluvuus saattaa heiketä kerrostalo- ja taajama-alueilla. Ilmiön aiheuttaa se, että radioaallot vaimenevat betoni-, teräsbetoni- ja metallirakenteiden lävitse kuljettuaan; mitä enemmän seiniä lähettimen ja vastaanottimen välissä, sen heikompi kuuluvuus. Mikäli kuuntelet lähetyksiä matkaradiolla tai cd-radionauhurilla, voit parantaa kuuluvuutta seuraavin toimenpitein:

Kuuluvuus paranee yleensä lähettimen (= Espoo) suuntaisen seinän ja etenkin ikkunan lähellä. Kokeile myös suunnata vastaanottimen antennia pystyasennosta vaaka-asentoon.

Jos kuuluvuus paranee, mutta ei vieläkään ole riittävä, kokeile - jos mahdollista, vaihtaa vastaanotin stereo-vastaanotosta mono-vastaanottoon. Monista nykyajan laitteista löytyy tällainen toiminto.

Jos käytät vastaanottimena stereoviritintä tai muuta sisäantennilla varustettua laitetta, esim. kelloradiota, kokeile tätä. Tarkista antennin liitäntä vastaanottimeen. Siirrä tai käännä antennia. Vastaanotto paranee lähettimen puoleisella seinällä ja ikkunan lähellä.

Jos käytät vastaanottimena stereolaitetta, joka on kytketty yhteisantenniin (kerros- ja rivitalot), kokeile tätä. Tarkasta antennin liitäntä laitteeseen ja antennijohdin. Korjaa mahdolliset viat. Jos kuuluvuus ei tästä huolimatta parantunut, ota yhteys taloyhtiösi isännöitsijään.
103,7 Mhz
Tutustu YleQ:hun
» Missä YleQ kuuluu