Hae YLEstä:
YleQ
Etusivu
Ohjelmat a - ö
Ohjelmakaavio
Musiikki
Kuuntele
Lataa ohjelma
Toimitus
Tapahtumat
Pop-Uutiset
YLE Uutiset
YLE Radio
Syvä Ajatus
22.04.2009 YleQ päättyy Täydenkuun viikonloppuun 16.–17.9.2006
Sadan vuoden syke, YleQ sunnuntaisin klo 16 - 17
Sadan vuoden syke
sunnuntaisin klo 16 - 17

Sadan vuoden syke on löytöretki populaarimusiikin historiaan.
musiikki
Tätä on Sadan vuoden syke

Sadan vuoden syke on löytöretki populaarimusiikin historiaan. Tämä 52 -osainen ohjelmasarja kertoo tarinoita kuolemattomista lauluista, ja ennen muuta niiden tulkitsijoista ja tekijöistä. Sadan vuoden syke poimii aiheensa yhtälailla kotimaisesta kuin kansainvälisestä viihteen historiasta ja se viihtyy sekä parrasvaloissa että kulissien takana.

Sarjan rungon muodostavat henkilökuvat populaarimusiikin avainhahmoista, mutta mukana on myös muita teemallisia kokonaisuuksia. Tyylillisesti ohjelmien skaala yltää kotimaisesta iskelmästä anglo-amerikkalaiseen perinteeseen ja rock-kulttuurista eurooppalaiseen viihteeseen.

Sadan vuoden sykkeen tekijöiden keskeisenä lähtökohtana on kertoa populaarimusiikin vaiheista paitsi kylmien faktojen myös elämyksien, tunteiden, ristiriitojen ja yllättävien hengenheimolaisuuksien historiana. Tämän vuoksi sarja etenee erilaisten alateemojen kautta aikakausien ja maailmo-jen yhtäläisyyksiä etsien, ilman ahdasta aikajanaa tai preussilaista marssijärjestystä. Ehkä suuret tangon taitajat ja rockin ikonit eivät olekaan niin kaukana toisistaan. Matti Jurva sopii ehkä sittenkin Bob Dylanin kanssa samaan pöytään.
103,7 Mhz
Sadan vuoden syke kesäkuussa