Nuuska

Muista aiheista

Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus

Re: Nuuska

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 29.6.10 - 20:10

Sganarellen ensimmäisessä repliikissä on suuri viisaus, joka viittaa juurikin nuuskaan. Ranskan sana tabac kun tarkoittaa tässä yhteydessä nimenomaan muuta, kuin poltettavaa tupakkia:
http://www.toutmoliere.net/oeuvres/domjuan/index.html

Ja suomentajakin on tämän repäissyt muotoon: "Sanokoon Aristoteles mitä tahansa, mikään ei vedä vertoja nuuskalle".
Ne ovat kaikki
sitä puhetta
joka päivänkin jo
täytyy ymmärtää
(Hannu Mäkelä: Yö soittaa, säv.Säde Rissanen 2007)
___________________________________
Mikko-Oskari Koski
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

Re: Nuuska

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 27.9.10 - 20:55

US:n keskustelupalstalla muuan kotikokki jakeli nuuskareseptiä. Kokeilisin varmaan, jos käyttäisin -ja nyt ei auta muu, kuin suositella ohjetta poliitikoille, ettei ihan kaikkia älyttömyyksiä tarvitse lakiin merkitä. Maailmassa on hei oikeasti aika paljon tähdellisempiäkin asioita, kuin joku nuuska ja jos poltettava tupakka ei ole kriminalisoitua, niin silloin ei pidä nuuskankaan olla.

Ainekset 2,5 purkin koe-erän tekoon:
2 pussia puruja(Mielellään vahvinta eikä mentholeita. hyvää on mm. Bonus)
0,8dl vettä
1tl suolaa
1tl paistettua ruokasoodaa
Tyhjennä purupussit pellille ja tunge ne 75-100c uuniin. Möyhi välillä,että kuivaus onnistuu paremmin. Kuivatus kestää 45-60min. Ota purut pois, laita uuni 200c ja laita uuniin paistumaan teelusikallinen ruokasoodaa.

Ruokasoodan muhiessa uunissa voit jauhaa tehosekoittimella tai blenderillä purut niin pieneksi kuin menee( Tärkeää mahdollisimman pieneksi,että koostumus vastaa aitoa). Kun purut on jauhettu, niin voidaan siirtyä eteenpäin.
Kiehauta vesi ja lisää sekaan 1tl suolaa. Tässä vaiheessa voit lisätä jotain maustetta veteen(Esansseja kuten vanilja, Piparminttu, Konjakki
You name it!)

Tässä vaiheessa ruokasooda on paistunut uunissa 20 min ja on aika nakata ruokasooda tähän veden sekaan (en tiedä pitääkö tää heittää veden sekaan vai sekotettuun märkään töhnään, mut ei kai suurta merkitystä). Tämän jälkeen vesi+suola+paistettu ruokasooda liuos sekoitetaan tupakan puruihin. Sekoita kunnolla ennenkö lisäilet mahdollista vettä! Ennemmin liian vähän kuin liian paljon alkuun.
Satsia on vaikea pelastaa, mikäli liikaa vettä lurautat.

Sitten sekoittelua, että koko möhnä on kosteaa. Purkitus ja vuorokausi jääkaapissa! Tämän jälkeen voit nauraa paskaisesti lainsäätäjille!

Suurimmat virheet mitä voit tehdä
Et jauha puruja tarpeeksi pieneksi
Laitat liikaa vettä
Ne ovat kaikki
sitä puhetta
joka päivänkin jo
täytyy ymmärtää
(Hannu Mäkelä: Yö soittaa, säv.Säde Rissanen 2007)
___________________________________
Mikko-Oskari Koski
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

Edellinen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron