Minä ja ruoanlaitto

Muista aiheista

Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja ite vierailija reiska päivämäärä 7.5.10 - 7:31

ite vierailija reiska kirjoitti:Jaahas "kaverit". Se on se aika nyt taas. Että verkkojen nosto aika, että ehtii tv1:den jälkiviisaille ja laittaa savustuspönttö päälle :P :wink:


Ja savustuspönttö on päällä ja verkot seinällä suoristumassa ja kuivumassa. Tulipahan 35kappaletta isoja ahveneita. Sää vaan alkaa olla synkänpuoleinen, kaipa sitä vettä alkaa tulla. Joten klo. 13.00 kotia kohti. :P :wink:
ite vierailija reiska
 
Viestit: 4272
Liittynyt: 12.3.04 - 10:16

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 7.5.10 - 18:39

Hs.fi: HK: Kanannahka ei ole pihvien pääraaka-aine
Tiedän kyllä, että pelkästä fileestä tulee ihan mautonta makkaraa, kyllä siihen on pakku panna kamaraa sekaan. Ja syöväthän saksalaiset sian kokonaa, sorkat suurinta herkkua. Mutta kihtipotilaana tiedän, että kanannahka on kaikista vältettävistä ruoka-aineista kaikkein pahimpia, niin nyt sitten loppui valmiiden jauhelihatuotteiden syönti. Ai niin, joskus poikkean hampurilaisella, mitähän niiden pihveissä on?
VeHy
 
Viestit: 6939
Liittynyt: 4.3.04 - 11:46
Paikkakunta: PK-seutu

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja Vieraampi päivämäärä 8.5.10 - 13:17

Aina olen tiennyt noiden valmiseinesten olevan enimmäkseen p***aa. Kun ostaa kunnon lihaa (marinoimatonta = pilaamatonta), kalaa tms. raaka-ainetta, niin saa tehtyä hyvää ruokaa.

Kuka ihmeessä oikein ostaa esim. grillitassuja? Niistähän näkee päältäkin, että silkkaa p***aa ovat - haistaminen varmasti vahvistaa asian.
Vieraampi
 
Viestit: 1841
Liittynyt: 12.3.04 - 9:29

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja ite vierailija reiska päivämäärä 8.5.10 - 13:47

Vieraampi kirjoitti:Aina olen tiennyt noiden valmiseinesten olevan enimmäkseen p***aa. Kun ostaa kunnon lihaa (marinoimatonta = pilaamatonta), kalaa tms. raaka-ainetta, niin saa tehtyä hyvää ruokaa.

Kuka ihmeessä oikein ostaa esim. grillitassuja? Niistähän näkee päältäkin, että silkkaa p***aa ovat - haistaminen varmasti vahvistaa asian.


Itse en ole ostannu valmiiksi maustettuja lihoja varmaankin 10vuoteen.
ite vierailija reiska
 
Viestit: 4272
Liittynyt: 12.3.04 - 10:16

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja kritiikki päivämäärä 9.5.10 - 15:16

Tällaisia äitini teki joskus 60- luvulla, juhlapäivän ateriaksi.
Se on jäänyt elävästi mieleeni.
Minä söin vähintäänkin 3

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta ... %A4+9.3.07
kritiikki
 
Viestit: 3073
Liittynyt: 26.9.03 - 16:43
Paikkakunta: Tampere

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja k-meleon päivämäärä 2.6.10 - 14:31

Juolahtipa muuten ns. mieleen:

Miten leivotaan rieska?
The clash of ideas is the sound of freedom. -Lady Bird Johnson
Käyttäjän avatar
k-meleon
 
Viestit: 3780
Liittynyt: 2.5.04 - 20:48

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 2.6.10 - 15:11

ite vierailija reiska kirjoitti:Itse en ole ostannu valmiiksi maustettuja lihoja varmaankin 10vuoteen.

Poika lupasi poiketa täällä mökillä illalla ja kävin kirkolal hankkimassa grillattavaa. Osuustoiminnallinen Sale katsoi parhaaksi, että syömme marinadissa lilluvaa porsaanfilettä saunomisen lomassa.
VeHy
 
Viestit: 6939
Liittynyt: 4.3.04 - 11:46
Paikkakunta: PK-seutu

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja PedroViti päivämäärä 3.6.10 - 9:31

k-meleon kirjoitti:Juolahtipa muuten ns. mieleen:

Miten leivotaan rieska?


Oliko tämä vakavaksi tarkoitettu kysymys, eli tarvitsetko rieskaohjetta? Olet varmasti huomannut kaupan leipäosastolla, että joka pitäjällä on oma rieskansa, melkeimpä joka leipojalla oma ohjeensa.
Ohraa ja/tai perunaa sekä vehnäjauhoja antamaan sitkoa. Vähän suolaa, nesteenä vesi tai maito. Googlata sinä osaat, ja esim. Kodin Kuvalehdessä 2/2010 on hyvä ohje. Valitettavasti minulla ei ole ko. lehteä.
PedroViti
 
Viestit: 1153
Liittynyt: 26.8.08 - 12:23

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja k-meleon päivämäärä 3.6.10 - 13:22

Kiitän!

Kyllä se, Pedro, oli vakava kysymys, vaikka tiedänkin jo pelkällä sanalla 'rieska' tarkoitettavan tyystin erilaisia asioita: niitä ei taida yhdistää muu kuin että ovat jonkinlaista suun kautta nautittavaa (riippuu tietty syöjästä) ravintoa.

Karjalan suunnalla rieska on yleensä ollut ohrasta tehty pehmeä ruokaleipä. Lappilaiset nimittävät rieskaksi meidän joutsenolaisten lipuskaa, siis sitä perunasta tehtyä, ohutta, pyöreää, halkaisijaltaan noin 20-senttistä hiivatonta lärpykkää, joka on uunista otettuna helskutavetin hyvää etenkin jos päällä juustoa ja possusiivuja. Tymäkkä kesäpäivän välipala, jos aamupalan jälkeen ei kerkeä laittamaan ruokaa ennen iltaa.

Tuosta kesäruoasta assosioin rieskaan, jonka leipomista en ole koskaan kokeillut, koska se perinneleipänä on raskaasti laktoosipitoinen (en ole yli 30 vuoteen juonut/syönyt muuta maitopitoista kuin kahvikermaa ja kovia juustoja). Tuumin, että kesällä kokeillaan vähälaktoosisia/laktoosittomia rieskaohjeita (joita varmasti on): olennaista olisi säilyttää rieskaan kuuluva ohran maku ja tuoksu, vaikka piimän poisjättö tietenkin tekee leivästä tarkasti ottaen jotain aivan muuta kuin "aitoa rieskaa". Ohraleipää saa joka kaupasta, joten se ei kiinnosta vaan lähinnä "ohrarieskan" muunnelmat.
The clash of ideas is the sound of freedom. -Lady Bird Johnson
Käyttäjän avatar
k-meleon
 
Viestit: 3780
Liittynyt: 2.5.04 - 20:48

Perunalepuskat

ViestiKirjoittaja PedroViti päivämäärä 3.6.10 - 18:21

Perunalepuskat. Noin 20 kpl

1 kg jauhoisia perunoita. Itse suosin Rosamundaa.
3 dl ohrajauhoja.
2 dl vehnäjauhoja.
1 rkl suolaa
1 dl (täys) maitoa

Tee perunamuussi, anna jäähtyä. Vaikka edellispäivänä niin ei tule muussin kanssa kiirus.
Lisää soseeseen jauhot, suola ja maito.
Tee taikinasta pieniä kakkaroita uunipellille
Paista 225°C, keskitasolla noin 10 minsaa.

Ota ja nauti!

Tuossa se mainitsemani KK 2/2010 ohje. Tuo täysmaito nyt on jotain vanhaa perinnepainolastia. Vettä ja rasvatonta maitojauhetta.
PedroViti
 
Viestit: 1153
Liittynyt: 26.8.08 - 12:23

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja ite vierailija reiska päivämäärä 3.6.10 - 19:35

Tarkoitukseni olisi tehdä kesällä mökillä sellainen ruoka, jonka olen nähnyt ukki-vainaani tekevän. Käsittääkseni se on alkuperäisiltään jostain välimereltä, mutta sopii ihan hyvin Suomeenkin. :shock:

Haudutuspadassa on ajastin jopa 10 tunniksi. Ruoka valmistuu ajastimen avulla juuri silloin kuin haluaa. Toimintoina on sekä alhainen että korkeampi lämpötila ja lämmönsäilytystoiminto, joka pitää ruoan lämpimänä tarjoiluhetkeen asti.

Tästä minä pidän sen saa ajastuksellakin laitettua vaikka talvella hiihtolenkille/pilkille ja kun tulet, niin ruoka on valmis. :P 8)

Tässä olisi hyvä, mutta kerro kaikki kahdella.
P.S. Löysinhän minä sen, kun oikein etsin :P :wink:
http://www.mustapippuri.fi/reseptit/mar ... -pataruoka

P.S. En jaksa kirjoittaa noita kaikkia, mutta jos jotain kiinnostaa, niin kokeilkaa+ minä kylläkin lisään siihen munuaisia, joita keitän maidossa :wink: Pikku vinkki :P :wink:
ite vierailija reiska
 
Viestit: 4272
Liittynyt: 12.3.04 - 10:16

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja ite vierailija reiska päivämäärä 9.6.10 - 23:44

VeHy kirjoitti:
ite vierailija reiska kirjoitti:Itse en ole ostannu valmiiksi maustettuja lihoja varmaankin 10vuoteen.

Poika lupasi poiketa täällä mökillä illalla ja kävin kirkolal hankkimassa grillattavaa. Osuustoiminnallinen Sale katsoi parhaaksi, että syömme marinadissa lilluvaa porsaanfilettä saunomisen lomassa.


Onkos tämä meidän "vehy" mökiltä kuvattu :mrgreen: :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=W51-TYiP ... re=related
ite vierailija reiska
 
Viestit: 4272
Liittynyt: 12.3.04 - 10:16

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 9.6.10 - 23:56

ite vierailija reiska kirjoitti:Onkos tämä meidän "vehy" mökiltä kuvattu :mrgreen: :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=W51-TYiP ... re=related

Ei oo ainakaan meiltä. Me käytetään kravatteja, ei mirrejä!
VeHy
 
Viestit: 6939
Liittynyt: 4.3.04 - 11:46
Paikkakunta: PK-seutu

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja ite vierailija reiska päivämäärä 10.6.10 - 0:24

VeHy kirjoitti:
ite vierailija reiska kirjoitti:Onkos tämä meidän "vehy" mökiltä kuvattu :mrgreen: :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=W51-TYiP ... re=related

Ei oo ainakaan meiltä. Me käytetään kravatteja, ei mirrejä!


Naurua heh :P :mrgreen: :wink:
ite vierailija reiska
 
Viestit: 4272
Liittynyt: 12.3.04 - 10:16

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja Jorma Lindqvist päivämäärä 24.9.10 - 10:27

Löytyisiköhän keneltäkään laukkamakkaran reseptiä ?

Ensimmäisen chilinkasvatuskauden lähennellessä loppuaan, olisi pari kuukautta aikaa perehtyä makkaran valmistukseen, ja tuo laukkamakkara olisi mojovaa...
Voisi kehittää habanero- jai jalapeno- tai peräti naga-laukka version. Kun noiden kasvatus onnistui yli odotusten ja hylly pursuaa jauhepurkkeja.

Muukin makkara-asia (siiis kotitekoinen) olisi kiintoisaa
=============================
@ phases of the Nakkila Church
http://linkerquu.blogspot.com
=============================
Käyttäjän avatar
Jorma Lindqvist
 
Viestit: 1029
Liittynyt: 26.9.03 - 6:09
Paikkakunta: Nakkila

EdellinenSeuraava

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron