Puliukko kirjoitti:Meikäläinen otti tänä aamuna kuppilassa neidiltä oikein tummapaahtosta suomalaista kahvia sekä silmäpullan tietenkin kaveriksi. Maukasta oli ja tiukkaa tavarata sekä vaikutuksiltansa myönteinen
Ei-kansallinen "Vihreä Lanka" väittää tietävänsä yhden salaisuuden. Aamutossunsa minulta varastanut nimimerkki
Eno kirjoitti:Kun kahvipapua paahdetaan, sen ainekset muuttuvat ja osa jopa haihtuu. Papu hikoilee osan kofeiinista pois, joten tummassa paahdossa tuota piristettä on vähemmän.
Vatsavaivoja kahvissa aiheuttavat erilaiset hapot. Mitä pidempään kahvia paahdetaan, sitä enemmän hapot hajoavat. Vaaleapaahtoisessa kahvissa näitä happoja on siis enemmän, ja siksi vatsaa nipistää.
Et silviisii, sanon kun hörpin aamun viimeistä joulukahvimukillista jotain uupperaa kuulostellen. Ja kiitän "Vihreää Lankaa" tiedonjyvästä.
Oli muuten aika, jolloin pienemmästäkin "marketista" (so. kaupasta) sai joulun alla tummapaahtoista joulukahvia, jopa pannukarkeutena. Ei enää. Nyt sitäkin on haettava maakunnan kauppakeskuksesta, keskelle peltoa rakennetusta "City-marketista" tai vierellä makaavasta "Pirsmasta". Taidanpa opetella ensi syksyksi kahvinpaahdon niin ei tartte jättää joulukahvia monopolien armoille. Ja muutenkin saattaa hyvinkin olla siten kuten Eno väitti: tummapaahtoinen on terveellisempää.