Minä ja ruoanlaitto

Muista aiheista

Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 24.9.10 - 10:56

Google antoi hakusanalle "laukkamakkara" kolme ja puolisataa osumaa. Joukossa oli keskustelua ja höpinää, sitten kaupasta ostetun makkaran kypsennystä mutta kyllä siellä joukossa oli joku itsekin valmistusta yrittänyt. Ainakin Helsingissä työväenopistolla on ollut makkarantekokursseja ellei sitten muija ole ollut muuten vaan rimpsalla ja tuonut maistiaisiksi jotain kaupan tiskiltä ostettua omituista pötköä.

Sinuna kyselisin suoraan Martoilta. Nykyisin ne on sukupuolineutraaleja ja hyväksyvät miehetkin mukaan.
VeHy
 
Viestit: 6939
Liittynyt: 4.3.04 - 11:46
Paikkakunta: PK-seutu

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja Jorma Lindqvist päivämäärä 24.9.10 - 11:15

Täytyipä kysyä suoraan "Martalta". Tuossa seinän takana on vaimoni, joka on paikallisen yhdistyksen sihteeri.
Vastaus tuli välittömästi: "hyi olkoon"

ja kyllä minä olen katsonut Vg:stäkin
=============================
@ phases of the Nakkila Church
http://linkerquu.blogspot.com
=============================
Käyttäjän avatar
Jorma Lindqvist
 
Viestit: 1029
Liittynyt: 26.9.03 - 6:09
Paikkakunta: Nakkila

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja ite vierailija reiska päivämäärä 30.10.10 - 12:02

- Nyt ei voi muuta sanoa kuin, että onpa hyvää savustettu meriahven. Voihan kaverit :P :P
-Vatsa nyt jo ihan täynnä ja vielä pitäisi savustaa kahteen kertaan vielä. Mri oli antoisa; Yllätys :!: :P
ite vierailija reiska
 
Viestit: 4272
Liittynyt: 12.3.04 - 10:16

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja kritiikki päivämäärä 30.10.10 - 22:28

ite vierailija reiska kirjoitti:- Nyt ei voi muuta sanoa kuin, että onpa hyvää savustettu meriahven. Voihan kaverit :P :P
-Vatsa nyt jo ihan täynnä ja vielä pitäisi savustaa kahteen kertaan vielä. Mri oli antoisa; Yllätys :!: :P


Jos porvarien lanseerama käsite, kateus olisi todellinen luonteenpiirre, tuosta voisi olla kateellinen.

Pitää todeta, että kaikki ei ole kateutta, joka kateudeksi väitetään.
Kateuden väittäjiä tässä maassa ei juuri muualta löydy kuin porvariston piiristä.
Mikä tragikoomisinta, ne ovat kateellisia, jopa taitaville kateuskortin kalastelijoille.- Eli asiallisille keskustelijoille.

Mutta, kuten sanottu on joitakin kateuden oikeita kohteita, kuten hyvät kalavedet.
Kyllä näin on jämpti saatana.
kritiikki
 
Viestit: 3073
Liittynyt: 26.9.03 - 16:43
Paikkakunta: Tampere

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja ite vierailija reiska päivämäärä 30.10.10 - 23:25

kritiikki kirjoitti:
ite vierailija reiska kirjoitti:- Nyt ei voi muuta sanoa kuin, että onpa hyvää savustettu meriahven. Voihan kaverit :P :P
-Vatsa nyt jo ihan täynnä ja vielä pitäisi savustaa kahteen kertaan vielä. Mri oli antoisa; Yllätys :!: :P


Jos porvarien lanseerama käsite, kateus olisi todellinen luonteenpiirre, tuosta voisi olla kateellinen.

Pitää todeta, että kaikki ei ole kateutta, joka kateudeksi väitetään.
Kateuden väittäjiä tässä maassa ei juuri muualta löydy kuin porvariston piiristä.
Mikä tragikoomisinta, ne ovat kateellisia, jopa taitaville kateuskortin kalastelijoille.- Eli asiallisille keskustelijoille.

Mutta, kuten sanottu on joitakin kateuden oikeita kohteita, kuten hyvät kalavedet.
Kyllä näin on jämpti saatana.


Uudet verkot laitettu mereen ja nyt saunaan uimaan saunaan uimaan ja sitten sikari huuleen ja Wiskyä 12.v. Grogilasiin ja parantelemaan elämää, Tyttären kanssa kerrankin :P :P :P :shock: :roll:
ite vierailija reiska
 
Viestit: 4272
Liittynyt: 12.3.04 - 10:16

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 31.10.10 - 9:50

ite vierailija reiska kirjoitti:- Nyt ei voi muuta sanoa kuin, että onpa hyvää savustettu meriahven. Voihan kaverit :P :P

Korruptiovapaita affenia! :mrgreen:
VeHy
 
Viestit: 6939
Liittynyt: 4.3.04 - 11:46
Paikkakunta: PK-seutu

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja ite vierailija reiska päivämäärä 31.10.10 - 11:31

VeHy kirjoitti:
ite vierailija reiska kirjoitti:- Nyt ei voi muuta sanoa kuin, että onpa hyvää savustettu meriahven. Voihan kaverit :P :P

Korruptiovapaita affenia! :mrgreen:


Pitää ruveta katsomaan TV2:den Summeria, kun poika on siinä ja sen jälkeen verkot ylös/kuivattelemaan/suoristamaan ja savustus "pönttö200litrainen" savuttamaan :mrgreen: :P :wink:
ite vierailija reiska
 
Viestit: 4272
Liittynyt: 12.3.04 - 10:16

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 1.2.11 - 11:52

Hiljaista on nykyisin täällä ruuanlaitto-osastolla kun Taanila on hävinnyt johonkin kauas horisontin taakse eikä Naumasen Penaakaan ole enää ahvenia kehumassa. Silti on muistettava, että jokaisen on elääkseen syötävä, niin oikeisto- kuin vasemmistolaisenkin. Minulle se valkeni, taas kerran, kun osuin Ylen sivuja selatessani juttuun Kuinka päästä madekeiton makuun – vinkkejä kalastukseen ja saaliin valmistamiseen.

Made on niljakkaasta ulkomuodostaan huolimatta yksi parhaita kalojamme (tosi huonoa ei olekaan) ja juuri nyt on sen paras sesonki menossa. Harmi vaan, että omat mahdollisuuteni sen kalastamiseen ovat käytännössä plusmiinus nolla, joten jos mateella haluan herkutella, niin täytyy käydä pilkillä tuolla läheisen Prisman kalatiskillä. Se harmittaa, että vaikka kuinka luulisi tyttömateen ostavansa, niin mätiä sen sisältä ei löydy, se kun on sen verran kallista herkkua, että se myydään erikseen. Jos jossain mainostetaan mätimadetta, niin taitaa niistäkin olla osa mätiä kuitenkin kadonnut matkalla. Valmiiksi nyljetty onkin sitten jo ihan oma tapauksensa, niistä ei tietenkään voi edes olettaa mätiä löytyvän.

En rupea tässä mitään ruokaohjeita antamaan, google on paljon minua viisaampi ja tuosta ylläolevasta linkistäkin löytyy muun madetietouden lisäksi myös soppaohje. Toivottelen vaan kaikille hyvää ruokahalua ja mukavaa alkavaa kevättalvea!
VeHy
 
Viestit: 6939
Liittynyt: 4.3.04 - 11:46
Paikkakunta: PK-seutu

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja PedroViti päivämäärä 1.2.11 - 13:24

VeHy kirjoitti: Se harmittaa, että vaikka kuinka luulisi tyttömateen ostavansa, niin mätiä sen sisältä ei löydy, se kun on sen verran kallista herkkua, että se myydään erikseen.


Niin, noinhan se pitkälti menee käytännössä ja Suomessa. Tuota muuten sanotaan petokseksi ja RL puhuu siitä varsin paheksuvaan sävyyn. No, kalakauppa on kalakauppaa ja... äsh, olkoon, mutta.
Onko kukaan saanut hyviä savusilakoita muutoin kun itse kalastamalla/savustamalla tai kesäpaikan vieressä olevalta vanhalta kalastajaäijältä ostamalla. No, ei varmasti ole. Syykin on selvä. Kun se teollinen savustaja ostaa silakkaa, se pakastetaan ensin vaikka vieressä olisi juuri merestä nostettua tuoretta silakkaa. Ei, laadun on pysyttävä tasaisen huonona.
Entäs siika, tuo pulleavatsainen herkku. Tukkukaupat pitivät itämereltä ja selkämereltä pyydettyä siikaa liian kalliina ja tietenkin myös sesonkituotteena. Siikahan liikkuu vain tiettynä vuodenaikoina, pohja l. pikkusiika erikseen ja vaellussiika erikseen. No, siihenkin keksittiin keino. Siika ruvettiin ostamaan Kanadasta pakastettuna, siihen loppui tuoreen siian saanti. Kala ei ole sama kuin täkäläinen siika, mutta ei siinä niin kamalaa eroa ole etteikö sitä söisi jos tuoreena saisi. Muitakin esimerkkejä on, mutta eiköhän tämä jo kerro miksi Suomesta ei saa tuoretta, tai savustettua, syömäkelpoista kalaa.
Jaa, syönhän minäkin kalaa. Norjalaista kassilohta. Sitä kun ostaa niin tietää mitä saa, eikä hinta päätä pakota.
PedroViti
 
Viestit: 1153
Liittynyt: 26.8.08 - 12:23

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 1.2.11 - 17:13

Ei ollut Prismassa eikä K-kaupassa matikkaa, jotain ulkomaista kampelafilettä olisi kyllä ollut. Mutta kun kokonaista kirjolohta sai 6,95 €/kg niin ostin kiloisen pullalohen. Kohta panen sopan porisemaan ja alan odotella emäntää töistä kotiin. Poikkesin myös Alkossa ja hain pullollisen sopalle sopivaa valkkaria. Oli muuten Alkossa miellyttävä myyjä, nuori ja nätti ja erittäin asiantunteva.
VeHy
 
Viestit: 6939
Liittynyt: 4.3.04 - 11:46
Paikkakunta: PK-seutu

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 1.2.11 - 18:12

Turun Stockmannilta oli madetta saanut viime perjantaina ja varsin hyvää oli soppa, joka siitä valmistui.
Jotenkin se kuuluu tähän vuodenaikaan.. 8)
Ne ovat kaikki
sitä puhetta
joka päivänkin jo
täytyy ymmärtää
(Hannu Mäkelä: Yö soittaa, säv.Säde Rissanen 2007)
___________________________________
Mikko-Oskari Koski
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja kritiikki päivämäärä 1.2.11 - 19:13

moxu kirjoitti:Turun Stockmannilta oli madetta saanut viime perjantaina ja varsin hyvää oli soppa, joka siitä valmistui.
Jotenkin se kuuluu tähän vuodenaikaan.. 8)


Madetta on ollut ainakin keskisessä suomessa hyvin saatavilla- ja hintakin mielestäni kohtuullinen. Tuossa 8-12- euroa/kg
Ja, että saataisiin tähän jotain muuten mateeseen liittyvää asiaa, niin toteaisin: Älkää Turkulaiset munatko mainettanne lopullisesti, että äänestätte sen ketkun Kanervan uudestaan eduskuntaan. Mieshän on liukkaampi - ja kiemurtelevampi, kuin made konsanaan koskaan.
Anteeksi matikka, että vertasin sinua Ilkka Kanervaan, sinulla sentään on suurta arvoa meille suomalaisille ihmisille, Kanervasta ei ole kuin haittaa...
kritiikki
 
Viestit: 3073
Liittynyt: 26.9.03 - 16:43
Paikkakunta: Tampere

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja PedroViti päivämäärä 1.2.11 - 20:19

kritiikki kirjoitti:Madetta on ollut ainakin keskisessä suomessa hyvin saatavilla- ja hintakin mielestäni kohtuullinen. Tuossa 8-12- euroa/kg
Ja, että saataisiin tähän jotain muuten mateeseen liittyvää asiaa, niin toteaisin: Älkää Turkulaiset munatko mainettanne lopullisesti, että äänestätte sen ketkun Kanervan uudestaan eduskuntaan. Mieshän on liukkaampi - ja kiemurtelevampi, kuin made konsanaan koskaan.
Anteeksi matikka, että vertasin sinua Ilkka Kanervaan, sinulla sentään on suurta arvoa meille suomalaisille ihmisille, Kanervasta ei ole kuin haittaa...


Tamperelaiset ovat aina olleet kovia neuvomaan turkulaisia, eikä kritiikki näytä tekevän poikkeusta. Ruokapalstalla kun ollaan niin meinasin lykätä tähän Tampereeseen, Turkuun ja vähän ruokaankin liittyvän rasvaisen ja puolilaittoman jutun, mutta ottaen huomioon, että tämä on perhesaitti lopetan lähetykseni tähän. Pasila, Porilaisten marssi!
PedroViti
 
Viestit: 1153
Liittynyt: 26.8.08 - 12:23

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja kritiikki päivämäärä 1.2.11 - 21:04

My name is Viti.....-Pedro Viti.
Joo, tuota huumorista viis'. Mr. Viti menettää näköjään ruokahalunsa, kun meikäläinen on lähettyvillä.
Tarkemmin sanottuna 176 km päässä vähintään.
Mitäs' sää sanoitkaan, pitää kattoa....
PedroViti kirjoitti:
kritiikki kirjoitti:Madetta on ollut ainakin keskisessä suomessa hyvin saatavilla- ja hintakin mielestäni kohtuullinen. Tuossa 8-12- euroa/kg
Ja, että saataisiin tähän jotain muuten mateeseen liittyvää asiaa, niin toteaisin: Älkää Turkulaiset munatko mainettanne lopullisesti, että äänestätte sen ketkun Kanervan uudestaan eduskuntaan. Mieshän on liukkaampi - ja kiemurtelevampi, kuin made konsanaan koskaan.
Anteeksi matikka, että vertasin sinua Ilkka Kanervaan, sinulla sentään on suurta arvoa meille suomalaisille ihmisille, Kanervasta ei ole kuin haittaa...


Tamperelaiset ovat aina olleet kovia neuvomaan turkulaisia, eikä kritiikki näytä tekevän poikkeusta. Ruokapalstalla kun ollaan niin meinasin lykätä tähän Tampereeseen, Turkuun ja vähän ruokaankin liittyvän rasvaisen ja puolilaittoman jutun, mutta ottaen huomioon, että tämä on perhesaitti lopetan lähetykseni tähän. Pasila, Porilaisten marssi!


Juu, tuota, tarkoittaako tuo, että teittin mielestä Hra Pedro turkulaisten pitäisi äänestää Kanerva edelleen eduskuntaan.... Ei, ei, ei. Me Tamperelaiset äänestämme vaikka satakiloa mateita Kanervan penkille mieluummin. Olisi meinaan koko kansalle paree asia sekin.

Tuota, tuota.
Minä keitän madekeiton erittäin yksinkertaisella reseptillä nääs.

-Yksi made. Parhaat mateen pyydystämispaikat ovat kauppojen kalatiskit.

-Pari perunaa. Kuoritaan- ja kuutioidaan sokeripalasen kokoisiksi.-kalaliemikuutio, mutta ei tarkoita tuota insinöörikielen kuutiota, eli, metri x metri= Tuhat litraa nestettä.-Pane perunat kiehumaan. No, älä sentään pane. Laita mieluummin.

-Kun perut on puolikypsiä, laita kanerv.... anteeksi mateet kattilaan- ja pippurit olisi jo pitänyt laittaa 15- maustepippuria.

-Vettä siis vain niin, että perunat peittyvät. Ei yhtikäs enempätä.
Mateita keitetään vain kunnes ovat kypsiä. Noin, pari- kolme minuuttia.
Lopuksi valkoista maitoa, kun punaista ei ole, vaikka se meikäläistä enemmän kiehtoisi, mutta varo!
Seuraa koko ajan sen kuumenemista. Kiehuu yli erittäin herkästi.
Vain, kun muutama poreilu on tapahtunut, runsaasti tilliä perään, jota tosin pitää laittaa väähän jo alkuavaiheessa.

Näin se valmistuu yksinkertaisimmin, mutta jos haluaa juurespitoisemman, mikään ei estä laittamasta perunoiden laittamisen yhteydessä vaikkapa pussillisen keittojuureksia joukkoon.

Variaatioita on poik.... anteeksi Hra PedroViti, vaikka kuinka...
kritiikki
 
Viestit: 3073
Liittynyt: 26.9.03 - 16:43
Paikkakunta: Tampere

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 1.2.11 - 23:28

kritiikki kirjoitti:Tamperelaiset ovat aina olleet kovia neuvomaan turkulaisia, eikä kritiikki näytä tekevän poikkeusta.

Niinpä niin, aboriginaali tamperalainen mummunikin syyllistyi tähän, mutta aina hänellä oli pieni hymynvirne suupielessä. Ja Tampereellahan minä itsekin kävin syntymässä, Mariankadun varrella, mutta turkulainen silti olen, koko sydämeltäni ja sielultani. Harmittaa vaan kun murre on jäänyt vähän vajaaksi vaikka yhden poikani kummitäti on jopa Turun murteesta väitellyt tohtori.

kritiikki kirjoitti:Ruokapalstalla kun ollaan niin meinasin lykätä tähän Tampereeseen, Turkuun ja vähän ruokaankin liittyvän rasvaisen ja puolilaittoman jutun, mutta ottaen huomioon, että tämä on perhesaitti lopetan lähetykseni tähän. Pasila, Porilaisten marssi!

Plevnassa kun joskus muutama vuosi sitten poikkesin, niin ruokalistalla oli tietenkin Tamperelainen eli mustaa makkaraa ja puolukkasurvosta. Listalla heti seuraavana oli Turkulainen, joka oli vastaavasti turkulaista rusinamakkaraa jonkin särpimen kera, en muista minkä. Kun sormeni rivi riviltä uhkaavasti lähestyi tätä tamperelaisten kannalta katastrofia, niin tarjoilijatyttö katsoi minua suurin kostein silmin ja sanoi, että "älä vaan sitä ota, se näyttää nääs ihan kauheelta, näyttää ällöltä ja maistuu hirveeltä". Niin sitten päätin pysytellä neutraalilla maaperällä ja tilasin pyttipannun, kahdella munalla toki. Ja nyt orkesteri voisi heläyttää vaikkapa valssin "Aamu Airistolla".

kiritiikki kirjoitti:Juu, tuota, tarkoittaako tuo, että teittin mielestä Hra Pedro turkulaisten pitäisi äänestää Kanerva edelleen eduskuntaan.... Ei, ei, ei. Me Tamperelaiset äänestämme vaikka satakiloa mateita Kanervan penkille mieluummin. Olisi meinaan koko kansalle paree asia sekin.

Älkäätten herra kritiikki sekaantuko muiden vaalipiirien valintoihin, niihin teillä ei ole mitään äänivaltaa. Kukin valitsee ehdokkaansa omista lähtökohdistaan. Varmistakaa te vaan omalla äänestyskäyttäytymisellänne, että ryhdikäs tamperelainen juristi Kimmo Sasi säilyttää parlamenttipaikkansa. Minulla itselläni ei ole vielä mitään käsitystä siitä, ketä minä äänestän tai mitä puoluetta, mutta minähän olenkin helsinkiläinen. Ja paskat, minähän olen turkulainen joka on jumissa Helsingissä, ollut jo kaksikymmentäviisi vuotta ja edelleen vaan käymässä, ihan vaan naisen takia. Mutta onneksi Tepsi kaatoi tänään Tapparan ja sai edes kaksi pistettä plakkariin. Orkesteri, löytyisikö nuotit hymniin "Hunajata, hunataja!"?

kritiikki kirjoitti:Minä keitän madekeiton erittäin yksinkertaisella reseptillä nääs.

Juu, hyvä tulee varmaan niinkin, mutta minulla on oma variaationi. Sipulia, tai turkulaisittain sipulaa, pitää olla runsaasti, ja sit semmossii potaatei, jotka ei hajoa keitettäessä. Tänään kun en matikkaa löytänyt (vaikka en kovin aktiivisesti hakenutkaan), niin korvikkeena käytin kotimaista kirjolohta. Ei pahaa sekään.

Sopan kanssa juomaksi Alkon tyttö (jolla oli kauniit silmät!) suositteli Lindemans Bin 65 Chardonnayta, joka olikin oivallinen valinta vaikka siinä onkin hiukan jäännössokeria, 5 g/l, joten ihan kuivaa se ei ole. Sokeria oli kuitenkin vain ihan häivähdys ja se pelasi hienosti yhteen lohisopan rasvaisuuden kanssa. Soittokunta, viimeinen valssi, "Kalastaja-Eemelin valssi"!
VeHy
 
Viestit: 6939
Liittynyt: 4.3.04 - 11:46
Paikkakunta: PK-seutu

EdellinenSeuraava

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron