Minä ja ruoanlaitto

Muista aiheista

Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja PedroViti päivämäärä 2.2.11 - 20:01

VeHy kirjoitti:Soittokunta, viimeinen valssi, "Kalastaja-Eemelin valssi"!

Sinulla oli paremmat musiikit kuin minulla. Myönnän. Tosin oma marssini oli suora lainaus erään radiopersoonan lähetyksistä.
ps. oikaistaan samalla nuo kaksi ensimmäistä lainaustasi, ne ovat minun. Ei sillä muuten ole väliä, mutta Tamperelaiset ovat herkkiä loukkaantumaan...nääs. Vaikka kiva kaupunki Tampere on, kuten Turkukin.
PedroViti
 
Viestit: 1153
Liittynyt: 26.8.08 - 12:23

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja kritiikki päivämäärä 2.2.11 - 21:01

PedroViti kirjoitti: Ei sillä muuten ole väliä, mutta Tamperelaiset ovat herkkiä loukkaantumaan...nääs. Vaikka kiva kaupunki Tampere on, kuten Turkukin.


Sinulla on tulkinta vaikeuksia. Minä, -Tamperelaisena en ole loukkaantunut vähääkään. Päinvastoin, huvia tämä minulle on.
Vehylle pitää sanoa, että edellisen viestisi kaksi ensimmäistä lainausta eivät ole "kritiikin" sanoja."..........
Eipä silti, ei tuo tällaisessa yhteydessä haittaa.

Ps. Turku lopettaa olemaan minun mielessäni kiva kaupunki välittömästi, jos ne äänestävät Ilkka Kanervan eduskuntaan. Hänen kasvonsa ovat suuret kasvot korruptiolle. Älkää siis turkulaiset tehkö Kankaanpääläisiä, joka pikkukaupunkina kärsii edelleen heikosta maineestaan, koska äänestivät kieron koplaajan,- Juhantalon (Suomen keskusta) uudestaan eduskuntaan,- tosin viisastuivat seuraavalla kerralla... Älkää Turkulaiset töppäilkö siis, ottakaa oppia kerran töpeksineestä Kankaanpäästä.

Ps. Mikä hitto siinä on, kun nuo koijarit ovat aina porvarileiristä kotoisin?
Osaako joku vastata?
Ovatko ne perusluonteeltaan rikollisia................Siis, nämä kokoomuslaiset- ja kepulaiset,- sekä ruotsinkielinen rupuvähemmistö.
Heh, Kanervaa kävivät onnittelemassa avoimen rahapussin kanssa tulleiden liikemiesten lisäksi rikollisjärjestöön kuuluvat moottoripyörä-järjestön edustajat.
Heh, heh, paitsi ei naurata niitä, joita em. ovat tehneet invalideiksi- tai tappaneet.
kritiikki
 
Viestit: 3073
Liittynyt: 26.9.03 - 16:43
Paikkakunta: Tampere

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 2.2.11 - 22:12

kritiikki kirjoitti:Vehylle pitää sanoa, että edellisen viestisi kaksi ensimmäistä lainausta eivät ole "kritiikin" sanoja."..........

Tosi on! Pyydän anteeksi, en ollut tarkkana kun keräsin lainailuja omaan viestiini.
VeHy
 
Viestit: 6939
Liittynyt: 4.3.04 - 11:46
Paikkakunta: PK-seutu

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 4.2.11 - 11:23

Poikkesin eilen Tallinnassa ja kun tuli hiukopalan tarve, niin poikkesin Nordellin joskus Välilevyissä puffaamaan aseriravintola Šeš-Bešiin. Tilasin vasikanlihasta valmistetun saslikin ja yllätys oli sitten se, että sain läjän vasikankyljyksiä luineen, hiilellä paistettuna toki. Kypsyysaste oli juuri oikea ja ruoka maukasta, mutta ei muuten kovin eksoottista. Ravintolatilakin on ihan normaali paikallinen ravintolasali, ei mitään viiksekkäitä lammasnahkahattuisia ukkoja hyppimässä pikkuryssää sapelit välähdellen eikä kummallisen makuinen makeahko punaviini vuolannut.

Tämä kuuluisi johonkin kielikeskusteluun, mutta menköön tähän kun aihetta kuitenkin sivuaa. Kumpi on oikea muoto hiukopala vai huikopala? Kumpaakin kuulee käytettävän. En haluaisi joutua pilkan kohteeksi käytettyäni väärää sanaa väärässä paikassa.
VeHy
 
Viestit: 6939
Liittynyt: 4.3.04 - 11:46
Paikkakunta: PK-seutu

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja Vieraampi päivämäärä 4.2.11 - 14:33

VeHy kirjoitti:Tämä kuuluisi johonkin kielikeskusteluun, mutta menköön tähän kun aihetta kuitenkin sivuaa. Kumpi on oikea muoto hiukopala vai huikopala? Kumpaakin kuulee käytettävän. En haluaisi joutua pilkan kohteeksi käytettyäni väärää sanaa väärässä paikassa.


Googlamalla selvitettyä:

Hiukopala - "Noin 9 820 tulosta"

Hiukopalal - "Noin 5 290 tulosta"

Itsekin kannatan enemmistön näkemystä tässä asiassa. Otan hiukopalaa, jos minua hiukoo.
Vieraampi
 
Viestit: 1841
Liittynyt: 12.3.04 - 9:29

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja Vieraampi päivämäärä 6.2.11 - 19:01

Vieraampi kirjoitti:
VeHy kirjoitti:Tämä kuuluisi johonkin kielikeskusteluun, mutta menköön tähän kun aihetta kuitenkin sivuaa. Kumpi on oikea muoto hiukopala vai huikopala? Kumpaakin kuulee käytettävän. En haluaisi joutua pilkan kohteeksi käytettyäni väärää sanaa väärässä paikassa.


Googlamalla selvitettyä:

Hiukopala - "Noin 9 820 tulosta"


Itsekin kannatan enemmistön näkemystä tässä asiassa. Otan hiukopalaa, jos minua hiukoo.


Näköjään tullut näppisvirhe. Tuon jälkimmäisen piti olla:

Huikopala - "Noin 5 290 tulosta"
Vieraampi
 
Viestit: 1841
Liittynyt: 12.3.04 - 9:29

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja ite vierailija reiska päivämäärä 7.2.11 - 1:45

Vieraampi kirjoitti:
Vieraampi kirjoitti:
VeHy kirjoitti:Tämä kuuluisi johonkin kielikeskusteluun, mutta menköön tähän kun aihetta kuitenkin sivuaa. Kumpi on oikea muoto hiukopala vai huikopala? Kumpaakin kuulee käytettävän. En haluaisi joutua pilkan kohteeksi käytettyäni väärää sanaa väärässä paikassa.


Googlamalla selvitettyä:

Hiukopala - "Noin 9 820 tulosta"


Itsekin kannatan enemmistön näkemystä tässä asiassa. Otan hiukopalaa, jos minua hiukoo.


Näköjään tullut näppisvirhe. Tuon jälkimmäisen piti olla:

Huikopala - "Noin 5 290 tulosta"

Vieraampi kirjoitti:
Vieraampi kirjoitti:
VeHy kirjoitti:
Ainakin Itä-Suomessa sanotaan. Että kun Huippassee, niin pittää oottaa palaset ja ottaa torkut. Että jaksoo :lol:
Tämä kuuluisi johonkin kielikeskusteluun, mutta menköön tähän kun aihetta kuitenkin sivuaa. Kumpi on oikea muoto hiukopala vai huikopala? Kumpaakin kuulee käytettävän. En haluaisi joutua pilkan kohteeksi käytettyäni väärää sanaa väärässä paikassa.


Googlamalla selvitettyä:

Hiukopala - "Noin 9 820 tulosta"


Itsekin kannatan enemmistön näkemystä tässä asiassa. Otan hiukopalaa, jos minua hiukoo.


Näköjään tullut näppisvirhe. Tuon jälkimmäisen piti olla:

Huikopala - "Noin 5 290 tulosta"
ite vierailija reiska
 
Viestit: 4272
Liittynyt: 12.3.04 - 10:16

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 7.2.11 - 9:04

Minua niin hiukoo, otanpa pikkuisen huikopalaa! Tätäkö tarkoitat?
VeHy
 
Viestit: 6939
Liittynyt: 4.3.04 - 11:46
Paikkakunta: PK-seutu

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja ite vierailija reiska päivämäärä 5.4.11 - 17:29

Nyt saa nauraa :mrgreen:
Tein antaamuksellani "lasangettani" :shock: :wink:
Paistoin jauhelihaa+valkosipulia ja sipulia+mausteet. + raastoin juustoa+keitin lihaliemikuution. Valkosipuli tomaattimurskan+ Paistetut jauhelihan+valkosipulia ja sipulia+mausteet kaadoin puhtaaseen kuumaan astiaan, jossa annoin mausteiden imeytyä.
Voilla vuuan esikäsittelin. Sitten lasangelevyjä pohjalle ja päälle erinomaista jauhelihaa+++++ ja juustoa päälle. Ja toinen kierros uudestaan (0,6kiloa jauhelihaa). Ja sitten punaista maitoa litra. Ja sitten se naurun paikka. Litraan maitoa laitoin neljä isoa maalais-kananmunia vahingossa. (Luulin tekeväni hetken makaroonilaatikkoa). Ja eikun uuniin. Meni hetki ennenkuin tajusin :idea: :mrgreen: :wink: . Mutta pirskatti, että kuitenkin tuli suussa sulavaa. Ja sekin emäntäkin tykkäsi. :shock: :idea: :P
ite vierailija reiska
 
Viestit: 4272
Liittynyt: 12.3.04 - 10:16

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja PedroViti päivämäärä 17.5.11 - 19:04

Rupes eilen illalla niin hiukomaan, eikä ollu muruakaan leipää kotona joten pakkohan se oli tehdä. Suomalainen mies osaa mitä vaan kun sille päälle sattuu. Nyt sattui ja päätin tehdä yrttipatonkia. Meinaan kun mää käytän usein baskeria niin patonki on lähes pakko hankita.

½ litraan kylmään vettä sekotettiin
1 pala tuorehiivaa,
2 tl suolaa,
loraus oliiviöljyä ja
13 dl vehnäjauhoja.

Kohotettiin kaksi tuntia, kaadettiin noussut taikina putsatulle ja jauhotetulle pöydälle ja jaettiin kolmeen osaan. (kolme patonkia)
Kaaviloin ohueksi levyksi ottaen huomioon pellin koon. Kaulin tai piirakkapulikka, tein jälkimmäisellä. Kaulimesta tuli Pekka ja Pätkä filkoista mieleen Justiina, joten minulla ei ole kaulinta. Muuten se käy pullollakin kunhan levystä tulee tasanen.
Levitin kaulitulle taikinalevylle oliiviöljyä ohuen kerroksen ja sen päälle yrtit. Nyt laitoin oreganoa, skulaa hyvin.
Sitten vaan taikinalevy rullaati rullaati ja nosto pellille. Papru alle. Loput kaksi perässä.
Nostatetaan pellillä hyvin.

Uuni päälle 225°C ja kun herkut ovat nousseet tarpeeksi, lykätään uuniin. Ai niin, voidelkaa ne ennen uuniin laittamista (keltuaista/vettä) Minä unohdin, mutta ei se mitään. Ei mulla keltuaisia ole voiteluun varattuna, pöh.
Paistoaika riippuu uunista, minulla on ns. monitoimiuuni joten väänsin päälle höyryn ja kiertoilman yhdistelmän. Paistoin 20 minsaa ohjeen mukaan, saisi olla 22'.
Sitten vaan ulos ja pöydälle jäähtymään. Huom! Ei liinaa päälle. Eikä siinä muuta kun Bon Apetit.
ps. Oregano oli luomua. Omaa kasvattamaa.
PedroViti
 
Viestit: 1153
Liittynyt: 26.8.08 - 12:23

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 19.5.11 - 13:29

Wokkasin Märketillä varsin onnistuneen kasvisruuan, johon tuli pohjaksi bataattia ja päälle vaikka mitä, mm.kookosmaitoa ja ananasta. Sapuskan valmistuessa oli päänsisäinen musiikkivalintani tämä:
http://www.youtube.com/watch?v=9ChADh1zt5I

Pyöreiden vuosien juhlinta on pian ajankohtaista. Iltapalaksi ajattelin liettualaisia zeppelinaksia eli perunapiirakoita rahka-hapankaali-jauheliha-täytteellä.
Pitänee ensin valmistaa koe-erä... 8)
Ne ovat kaikki
sitä puhetta
joka päivänkin jo
täytyy ymmärtää
(Hannu Mäkelä: Yö soittaa, säv.Säde Rissanen 2007)
___________________________________
Mikko-Oskari Koski
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja PedroViti päivämäärä 19.5.11 - 18:36

moxu kirjoitti:Pyöreiden vuosien juhlinta on pian ajankohtaista. Iltapalaksi ajattelin liettualaisia zeppelinaksia eli perunapiirakoita rahka-hapankaali-jauheliha-täytteellä.
Pitänee ensin valmistaa koe-erä... 8)

Kuulostaa herkulliselta. Raporttia ja ohje koe-erän valmistuttua?
Muuten, joko Märketilla ruoholaukka kukki, versoi ainakin.
PedroViti
 
Viestit: 1153
Liittynyt: 26.8.08 - 12:23

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 19.5.11 - 21:32

Ei siellä oikein mitään kasvillisuutta ole syötäväksi asti, mutta kallionkoloista esiin tunkeva ruoho tuntui kyllä olevan vihreämpää saaren Ruotsin puoleisessa osassa. Johtunee enimmäkseen läntisestä iltapäivän auringosta.

Liettualainen keittiö on minua miellyttänyt ja siksi ajattelin tuota kokeilla. Mutta miten raa'asta perunasta erotellaan tärkkelys? Se kun pitäisi panna perunaraasteen seassa "taikinaan", jonka pohjana on muhennettua keitettyä perunaa, siis ei muusia. Käsitin ainakin tämän reseptin perusteella, ettei siihen tulisi siteeksi jauhojakaan.
http://easteuropeanfood.about.com/od/li ... Cepelinai/
Valmiit cepelinakset näyttävät tältä:
http://projektas.lieporiai.lt/Paveiksle ... elinai.jpg
Ne ovat kaikki
sitä puhetta
joka päivänkin jo
täytyy ymmärtää
(Hannu Mäkelä: Yö soittaa, säv.Säde Rissanen 2007)
___________________________________
Mikko-Oskari Koski
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja PedroViti päivämäärä 19.5.11 - 22:04

Aivan tuntematon taito minulle, mutta googletin vähän ja onhan siitä tärkkelyksestä tietoa jos vaan löytyy oikea.
PedroViti
 
Viestit: 1153
Liittynyt: 26.8.08 - 12:23

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja PedroViti päivämäärä 31.5.11 - 20:49

PedroViti
 
Viestit: 1153
Liittynyt: 26.8.08 - 12:23

EdellinenSeuraava

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron