Minä ja ruoanlaitto

Muista aiheista

Valvojat: Nettitoimitus, Tiedotus

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja Jorma Lindqvist päivämäärä 10.6.11 - 17:46

Hankin kuukausi sitten oivallisen hiiliteräksisen paistinpannun.
Sen sisäänpoltto "seasoning" on onnistunut.
Iloitkaamme siitä !

Erosin yhdistyksestä, ja hävitin aiheeseen kuuluvat: blogini, kuvakirjastoni, ja facebook- "kaverini"
Iloitkaamme siitäkin
=============================
@ phases of the Nakkila Church
http://linkerquu.blogspot.com
=============================
Käyttäjän avatar
Jorma Lindqvist
 
Viestit: 1029
Liittynyt: 26.9.03 - 6:09
Paikkakunta: Nakkila

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 13.1.12 - 18:25

Alkoi tehdä kovasti mieli kaalikeittoa ja niin kävin Prisman kaalimaalta noutamassa kaalinpään. Arki kun on, niin lihaksi vain naudan jauhelihaa, ei lammasta. Vaihtoehtona olisi tietenkin ollut sian savuluut, mutta en älynnyt katsoa olisiko niitä ollut lihatiskillä.

Varmuuden vuoksi vilkaisin googlella reseptejä mutta se oli virhe, niitä löytyy liikaa. Ensimmäinen ongelma oli, että pitääkö kaalit paistaa vai ei. Kirjahyllystä katsoin aina luotettavan Mysi Lahtisen keittokirjasta ja hänen mukaansa kaalisilppu paistetaan 'raukeaksi' ja sitä minä sitten yritin.

Nyt se soppa on ollut liedellä jo runsaat kaksi tuntia ja kun ahneuttani silpuin sinne liikaa kaalia (vai taipuuko se sittenkin kaalta) niin muhennoshan siitä tulee, ei keitto. Vähintään puoli tuntia vielä yritän odotella, että kaali kunnola kypsyy.
VeHy
 
Viestit: 6939
Liittynyt: 4.3.04 - 11:46
Paikkakunta: PK-seutu

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 3.4.12 - 16:28

Tuli vietettyä pari viikkoa Tirolissa Alppien rinteillä lasketelle, elämästä nauttien ja lentsua potien. Elämästä nauttiminen tarkoitti mm. syömistä hyvin ja juomista ehkä vielä paremmin ja paikalliseen ruokakulttuuriin yleensä tutustuen. Hyvässä iltaravintolassa kokoliha-annosten hinnat olivat ihan järjestään alta kaksikymppiä, tyypillinen hinta leikkeille oli noin 12-14 euroa. Kahden hengen (minä ja muija) lasku ruokajuomineen ei tainnut kertaakaan rikkoa 40 euron kriittistä kattoa.

Äsken käväisin Helsingin keskustassa asioilalani ja poikkesin samalla syömään ravintolaruokaa. Kaksikymppiä näytti olevan pikkuraha, tosin lounaslistat ovat selvästi edullisempia. Karkeasti otaten hinnat täällä ovat noin kaksinkertaisia Itävaltaan verrattuna mutat annokset vaatimattomampia. Jäävedestäkin sai pulittaa euron.

Paluumatkalla Münchenissä poikkesimme Hofbräuhausissa syömässä valkomakkarat ja rinkelit. Viimeksi käydessämme toissa keväänä ruokalistalle oli vain kaksi annosta, joiden hinta oli yli kymmenen euroa, nyt monet ruoka-annokset listalla olivat rikkoneet se maagisen kympin rajan. Mutta olut oli halpaa, litran tuoppi maksoi kuutisen euroa. Valitettavasti olin silloin poskiontelotulehduksen vuoksi rajulla antibioottikuurilla.

Hofbräuhaus: Speisekarte
VeHy
 
Viestit: 6939
Liittynyt: 4.3.04 - 11:46
Paikkakunta: PK-seutu

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 4.4.12 - 15:58

Huomenna on taas aika noutaa lammas Turun Kauppahallista. Lauantaina on paistamisen ja nautinnan aika. Minttua ja valkosipuliperunaa lienee paikallaan valmistaa särpimeksi.
Vaan onko pitkänperjantain ruuaksi jotain "oletusarvoista"? Joku mukava kala esimerkiksi..?
Ne ovat kaikki
sitä puhetta
joka päivänkin jo
täytyy ymmärtää
(Hannu Mäkelä: Yö soittaa, säv.Säde Rissanen 2007)
___________________________________
Mikko-Oskari Koski
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja VeHy päivämäärä 4.4.12 - 20:16

moxu kirjoitti:Vaan onko pitkänperjantain ruuaksi jotain "oletusarvoista"? Joku mukava kala esimerkiksi..?

Kaksi kalaa ja viisi leipää?
VeHy
 
Viestit: 6939
Liittynyt: 4.3.04 - 11:46
Paikkakunta: PK-seutu

Re: Minä ja ruoanlaitto

ViestiKirjoittaja moxu päivämäärä 8.4.12 - 23:31

Kaksi ahventa oli pitkänperjantain kala. Villi siika sununtain. Lammas putosi viiden hengen seuruellemme valkosipuliperunain kera lauantai-iltana. Kaksi pulloa punaviintä, kreikalainen salaatti, mämmirove sekä kahvit ja konjakitkin menivät saman aterian nautinnon puitteissa. Hyvää oli.
Lammas nautti vielä kuoltuaankin runsaahkosti yrttejä ja valkosipulia. Kermakahvissa paistaminen meni perinteisen tapaan valeluksi, kun paistopussi (jossa paisti oli marinoitu) repesi kahvin lisäämisen hetkellä.

Kokkaaminen on aina kivaa ja erityisen mukavaa se on silloin kun tietää tekevänsä syötävää tarjoomuksista kiitolliselle ruokailijakunnalle!
Ne ovat kaikki
sitä puhetta
joka päivänkin jo
täytyy ymmärtää
(Hannu Mäkelä: Yö soittaa, säv.Säde Rissanen 2007)
___________________________________
Mikko-Oskari Koski
Käyttäjän avatar
moxu
 
Viestit: 4612
Liittynyt: 29.9.03 - 15:33
Paikkakunta: Helsinki

Edellinen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron