NASAn avaruuskeskuksessa Floridassa pähkäillään jatkuvasti sitä, onko Marsissa elämää. Jotta planeetalla voisi olla meidän tuntemaamme elämää, siellä pitäisi olla myös vettä, sillä vedellä on Maassa ollut tärkeä rooli kaiken elollisen elämän syntyessä. Edelleen 70% Maapallon pinta-alasta on veden peitossa.
Todisteita siitä, että Marsissa olisi aikoinaan ollut meriä ja jokia, on löydetty paljon. Tällä hetkellä vettä on Marsissa vain jäänä eikä se siis sellaisessa muodossa voi olla alku meidän tuntemallemme elämälle.
Vesi on ihmiselle elinehto, sillä ihmiskehosta n. 50-70% on vettä. Kehon vesimäärä vaihtelee ihmisen iän, sukupuolen ja fyysisen kunnon mukaan. Ihminen tarvitsee n. 1,5 l nestettä päivässä, mutta osa nesteestä saadaan myös ravinnosta. Vettä voi myös juoda liikaa, sillä vesimyrkytyksestä puhutaan, kun elimistön natrium-pitoisuus laskee liian alhaiselle tasolle.
Dehydraatio eli nestehukka on tila, joka puolestaan syntyy liian vähäisen juomisen seurauksena. Ihminen selviää ilman ravintoa jopa kuukausia, mutta ilman vettä ihminen selviää vain muutaman päivän. Krapula on ihmisille lienee tutuin muoto nestehukasta, sillä alkoholi (etanoli) on diureetti eli nesteenpoistaja.