yle.fi

Päin nousevan Suomen rantaa  Antero Tenhunen / YLE
Hovimäen neljännen jakson alkaessa on siirrytty vuodesta 1869 vuoteen 1897. Paljon on ehtinyt tapahtua sekä Suomen suuriruhtinaskunnassa että Hirvikosken pitäjässä.

Ester Lindhof vietti viimeiset vuotensa Venäjällä mutta kävi juuri ennen kuolemaansa Hovimäellä hyvästelemässä rakkaimpansa. Myös Ulla Ingberg on siirtynyt ajasta ikuisuuteen puolisonsa Axelin suureksi suruksi. Hirvikosken kirkkomaalla lepäävät myös Sepän Erkki sekä Matti-seppä ja hänen vaimonsa Matilda.

 Antero Tenhunen / YLE
Marie Lindhof on jäänyt veljensä Wilhelmin luo kartanoon ja toimii Hovimäen emäntänä, sillä Vava-rouva on kaikki nämä vuodet oleskellut ulkomailla. Wilhelmin lukuisista pyynnöistä huolimatta Vava on kieltäytynyt palaamasta Suomeen eikä ole antanut edes poikansa Felixin käydä isäänsä tapaamassa. Wilhelm toivoo ja uskoo kuitenkin Felixin jonain päivänä ottavan Hovimäen sääntöperintötilan haltuunsa.

 Antero Tenhunen / YLE
Wilhelm Lindhof toimii sekä valtiopäivämiehenä että Turun hovioikeuden jäsenenä, joten käytännössä kartanoa hoitaa pehtori Otto Haglund, Mustialassa opiskellut agronomi. Wilhelmin velipuoli Paul Lindhof on sen sijaan opiskellut Saksassa rautatieinsinööriksi. Valmistuttuaan hän on palannut Suomeen ja avioitunut Kokkolasta kotoisin olevan kauppiaantyttären Signen kanssa. Paulin ja Signen lapset ovat jo melkein aikuisia - Lennart on nuori ylioppilas ja Ruth tyttökoululainen. Marien tytär Lilli on opiskellut laulua ja tanssia Pietarissa. Hän on rakastunut venäläiseen upseeriin Alexander von Plateniin, joka sittemmin saa komennuksen Helsinkiin kenraalikuvernööri Bobrikovin alaiseksi.

 Antero Tenhunen / YLE
Johan Ingberg toimii yhä piirilääkärinä Hirvikoskella ja hänen Sofia-sisarensa hoitaa paikkakunnan postikonttoria. He asuvat yhdessä Tohtorilassa ja Sofia huolehtii sekä Johanista että heidän vanhasta isästään, lääkintäneuvos  Ingbergistä. Antti Seppä jatkaa Hovimäen seppänä ja hänen apunaan on vanhin poika Toivo. Antilla ja hänen vaimollaan Maijalla on Toivon lisäksi tytär Alma, joka on sisäpiikana kartanossa. Nuorin poika Väinö on vielä kansakoulussa tätinsä Katri Sepän oppilaana. Juho Seppä toimii Hirvikoskella maakauppiaana. Sen sijaan Eliaksesta, entisestä huutolaispojasta, on tullut helsinkiläismaisteri ja Työmies–lehden toimittaja.

 Antero Tenhunen / YLE
Tällaiset ovat asetelmat, kun Hovimäki-sarjan neljäs jakso alkaa osasta 34.

Lähetä linkki

Esitysaika

4. Tuotantokausi YLE TV2:lla keskiviikkoisin klo 21.00 ajalla 18.5.-12.8.09

YLE Areena

YLE Areena

Sarjan jaksot ovat nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> Areenaan

Teksti-tv