yle.fi

Lokakuu 2005

 

BROIDIT 

Ma 3.10.2005 klo 21.20 

Broidit on elokuva kahdesta veljeksestä, joilla on 15 vuoden ikäero ja täysin erilaiset elämäntilanteet. Nuorempi veli Joni on kuolemansairas, mutta on löytänyt Pärnusta rakkauden ja elämänhalun. Isoveli Sami on menestyvä valokuvaaja, joka on hukannut kykynsä rakastaa ja siksi henkilökohtaisessa umpikujassa. Sami lähtee hakemaan Jonia Suomeen hoitoon. Hän alkaa uudelleen ajatella omaa elämäänsä, kun näkee Jonin ja tyttöystävä Rimman paratiisimaisen elon. Hänen alkuperäinen ajatuksensa pelastaa velvollisuudentuntoisesti pikkuveli varmalta kuolemalta alkaa väistyä, mutta juuri silloin hän on saanut Jonin mielen muuttumaan. 

Rooleissa: Max Bremer, Aaro Vuotila, Marianne Kütt, Yoko Nicola Lüdimois, Milka Ahlroth, Cécile Orblin, Sara Paavolainen, Ville Virtanen, Piret Simson, Eva Kemppainen 

Käsikirjoitus ja ohjaus: Esa Illi
Kuvaus: Marita Hällfors, Pekka Uotila
Äänisuunnittelu: Janne Laine
Leikkaus: Kaie-Ene Rääk
Tuottaja: Lasse Saarinen
Tuotanto: Kinotar Oy 2003
Yhteistyössä TV1 Yhteistuotannot 

ALEKSIS KIVEN ELÄMÄ 

Ma 10.10.2005 klo 21.20 

Villi, humoristinen ja karu kuvaus ajasta, jolloin Suomi otti ensimmäisiä askeleitaan kohti itsenäisyyttä, ja ensimmäisestä suomenkielisestä kirjailijasta, joka parantaakseen kansan oloja kirjoitti sille itsetunnon.
Rooleissa: Marko Tiusanen, Jari Salmi, Karoliina Kudjoi, Veikko Sinisalo, Esko Hukkanen, Paavo Liski, Gustav Wiklund, Hannu Huuska, Sue Lemström, Margit Lindeman, Inga-Liisa Laukka, Dick Idman, Antti Reini, Juha Turkka

Käsikirjoitus ja ohjaus: Jari Halonen
Kuvaus: Olli Varja
Ääni: Peter Nordström
Musiikki: Tuomas Kantelinen
Lavastus: Jyrki Huttunen
Puvustus: Pia Viljanen ja Riikka Röpetti
Tuotanto: Seppä Callahanin Filmimaailma Oy
Yhteistyössä TV1 Yhteistuotannot


HOKKASEN NÄKÖINEN NAINEN 1-2 

Ma 17.10.2005 - Ma 24.10.2005 klo 21.20 

Seija on 11-vuotias koulutyttö, joka elää ilman hyväksyntää ja lämpöä, rakkaudettomassa kodissa, pikkukaupungissa. Hänen ainoa selviytymiskeinonsa on elää unelmissa paremmasta tulevaisuudesta.
Selina on 27-vuotias menestyvä helsinkiläinen kustannustoimittaja, jolla on ihana poikakaveri ja kivoja ystäviä. Hänellä on vain yksi ongelma: jostain syystä hän ei pidä itsestään. Hän lähtee tapaamaan vanhempiaan kaupunkiin, josta on kotoisin.
Hokkanen on kotikaupunkiinsa palannut 40-vuotias äidinkielen opettaja, joka tyhjentää äskettäin kuolleiden vanhempiensa omakotitaloa. Hän alkaa löytää epämiellyttäviä yllätyksiä niin talosta kuin muistoistaankin.
Seija, Selina ja Hokkanen alkavat risteillä pienellä paikkakunnalla. He käyvät samoilla paikoilla, kohtaavat samoja ihmisiä. Keitä he oikeastaan ovat? Ja mikä on tuo salaisuus, joka tuntuu olevan sysäämässä heidät törmäyskurssille toinen toisensa kanssa? 

Rooleissa: Pirkko Hämäläinen, Matleena Kuusniemi, Siiri Kähönen, Tiina Pirhonen, Rauno Ahonen 

Käsikirjoitus: Simo Halinen, Michael Baran, Vilja Roihu
Ohjaus: Simo Halinen
Kuvaus: Börje Hellen
Lavastus: Tiina Paavilainen
Puvustus: Riitta-Maria Pirilä
Äänisuunnittelu: Olli Huhtanen
Musiikki: Timo Hietala
Leikkaus: Kimmo Taavila
Tuottaja: Tiina Niiranen
Tuotanto: Edith Film Oy ja YLE Draama


PIILOPAIKKA KAHDELLE 

Ma 31.10.2005 klo 21.20 

Avovankilan sympaattinen vanginvartija Päivi rakastuu karanneeseen vankiin ja alkaa piilotella tätä kotonaan. Suhteesta Jarmoon tulee nelikymppiselle Päiville nopeasti melkein pakkomielle, tämän rakkauden on pakko onnistua. Ennen pitkää intohimon piilopirtti kuitenkin muuttuu helvetiksi, josta pari ei pääse ulos. Ahtaat roolit ja epänormaali tilanne estävät rakastavaisia antautumasta toisilleen. Elämä pelottaa. 

Rooleissa: Anu Sinisalo, Jarkko Sarjanen, Janne Hyytiäinen, Johanna af Schulten, Tiina Weckström, Ilpo Hakala, Jari Virman, Heikki Hela, Ola Tuominen, Raimo Grönberg, Lassi Alhorinne 

Käsikirjoitus ja ohjaus: Arto Koskinen
Kuvaus: Harri Halonen
Lavastus: Anu Maja
Pukusuunnittelu: Leila Jäntti
Äänisuunnittelu: Markku Mäkinen
Musiikki: Tapani Rinne
Leikkaus: Seppo Vakkuri
Tuottaja: Hilkka Salo
Tuotanto: YLE Draama

Lähetä linkki

Lähetystiedot

YLE TV1 maanantaisin klo 21.30
Uusinta perjantaisin klo 23
Ohjelmassa on suomenkielinen tekstitys

YLE Areena

YLE Areena

osa Kotikatsomon ohjelmista esitetään Areenassa 7 vrk ensilähetyksen jälkeen
>Areenaan