yle.fi

Arkisto 2010

TAMMIKUU

Ma 4.1.
Postia pappi Jaakobille

Armahduksen saanut elinkautisvanki Leila päätyy sokean pappi Jaakobin postinlukijaksi vasten tahtoaan. Käsikirjoitus Jaana Makkosen alkuperäistekstin mukaan Klaus Härö, ohjaus Klaus Härö. Päärooleissa Heikki Nousiainen ja Kaarina Hazard.

> Lue Härön haastattelu

Ma 11.1.
Kautokeinon kapina

Nils Gaupin epookkidraama saamelaisten kapinasta norjalaista ylivaltaa vastaan 1850-luvulla. Pääroolissa Anni-Kristiina Juuso.

HELMIKUU

Ma 18.1. - 8.2.
Naisia kaupungilla 1-4

Neljä suomalaista naista, epätoivoa liukuportaissa ja huumoria hääpukuostoksilla. Käsikirjoitus Venla Mäkelä, ohjaus Veikko Aaltonen.

>Juoni

> Katsojien kommentit

> Tietoa sarjasta

Ma 15.2.-1.3.
Mökki 1-3

Neljän sukupolven suuret salaisuudet päästevät päivänvaloon sisun ja hellyyden voimalla. Käsikirjoitus Nina Honkanen ja Sirpa Reiman, ohjaus Johanna Vuoksenmaa. Päärooleissa mm. Eila Roine ja Riitta Elstelä. 

> Lue lisää Mökistä
> Lue Nina Honkasen haastattelu

MAALISKUU

Ma 8.3.-Ma 22.3.
Jälkilämpö 1-3
Avioeron jälkeen ollaan elämässä suurten muutosten äärellä. Kun jotakin hajoaa ja loppuu, jotakin uutta voi alkaa. Käsikirjoitus ja ohjaus Paavo Westerberg. Päärooleissa Ville Virtanen, Mari Rantasila, Emmi Pesonen.
> Lue lisää
> Lue Paavo Westerbergin haastattelu

Ma 29.3.
Päivät kuin unta
Drag queenit kaappaavat homofobisia lausuntoja jakelevan poliitikon raskaana olevan vaimon. Hurjapäinen kannanotto muuttuu paljon sotkuisemmaksi sirkukseksi kuin kukaan osapuolista olisi arvannut. Ohjaus: Elias Koskimies.

> Lue lisää
> Katso videohaastattelut!

HUHTIKUU

Ma 5.4.
Juoksuhaudantie
Kari Hotakaisen romaaniin perustuva tarina suuresta suomalaisesta unelmasta ja pakkomielteen riivaamasta miehestä. Käsikirjoitus ja ohjaus Veikko Aaltonen.

> Lue lisää


Ma 12.-Ma 26.4.
Hopeanuolet 1-3
Roadmovie kahdesta vanhenevasta naisesta, veijarikomedia pohjoisen sivistysvaltiomme maanteiltä, maailmasta, jossa kainalot pestään lavuaarissa ja viitonenkin on paljon rahaa. Käsikirjoitus Kaarina Hazard ja Leea Klemola, ohjaus Auli Mantila.

> Lue lisää

TOUKOKUU

YLE

Ma 3.5.
Tikkurila-trilogia: Kodit ja kalusteet

Lean, Poten ja tämän tyttären Pauliinan uusioperhe kasvaa kahdella, kun Lean sisarentytöt saapuvat heidän luokseen evakkoon tulipalon jälkeen. Sukulaisuus on monimutkaista. Käsikirjoitus Venla Mäkelä, ohjaus Kimmo Taavila.


Ma 10.5.
Tikkurila-trilogia: Arppa vaan

Arppa on wannabe näyttelijä-ohjaaja, mutta toistaiseksi kaupallisella alalla eli kioskinmyyjänä. Kun Arppa saa kenkää tyttöystävältään, hän muuttaa vuokralle leskirouva Seijan huusholliin. Päivisin Seija myy naisten alusvaatteita. Öisin hän ei saa unta. Arppa on omanlaisensa urigeller ja kohta on sauna kuumana ja lesken syli lämpöisenä.
Päärooleissa: Janne Reinikainen, Maija Junno.

Ma 17.5.
Tikkurila-trilogia: Kirkkaalta taivaalta

Jappe ja Saija tapaavat lentokoneessa aivan sattumalta. Jappe alkaa piirittää Saijaa ja saakin tämän suosion. Mutta Saija on lentoemäntä ja Jappe putkimies. Käsikirjoitus Venla Mäkelä, ohjaus Kimmo Taavila.

> Lue lisää Tikkurila-trilogiasta

Ma 24.5.
Suomalainen novellielokuva:
Tokio Baby
Teini-ikäisen Saaran kohtalona on olla jumissa vanhempiensa maatilalla. Netin animemaailmassa hän elää aivan toisenlaista elämää.
Käsikirjoitus Aino Lappalainen, Anna Lappalainen. Ohjaus Tommi Kainulainen.
> Lue lisää

Ma 24.5. Suomalainen novellielokuva:
Pikkuveli
Aikuiset sisarpuolet joutuvat pakosta ottamaan Matiaksen mukaansa kaveriporukkansa juhannuksen viettoon. Kesäyön tunteina sisarusten viileät välit saavat odottamattoman käänteen. Käsikirjoitus Joona Kivirinta, ohjaus Oskari Sipola.
> Lue lisää

Ma 24.5. Suomalainen novellielokuva: 
Ilmianto

Lukiolaispoika Niko pidätetään epäiltynä väkivaltaisista aikeista koulussa. Pelko muuttaa pikkukaupungin elämän ja sumentaa ihmisten ajattelukyvyn. Käsikirjoitus Paula Korva, ohjaus Milla Pelkonen.
> Lue lisää  

KESÄ 2010

Hom esityspäivä:
Pe 30.4.-Pe 13.8.
Tuliportaat
Melodraama täynnä intohimoja, juonitteluja ja romantiikkaa, näyttämönä mm. lehtitalo ja diplomaattipiirit. Käsikirjoitus Irmeli Castren, ohjaus Kurt Nuotio.
> Lue lisää

Ma 7.6.- Ma 23.8.
Seitsemän 1-12
Viiden perheen lottoporukka voittaa kaikkien aikojen suurimman potin, yhteensä 28,8 miljoonaa. Siitä seuraa riemua ja tuskaa. Käsikirjoitus Mika Ripatti ja Seppo Vesiluoma, ohjaus Ilkka Vanne.
> Lue lisää
> Lue Mika Ripatin ja Seppo Vesiluoman kommentti "Seitsemän oikein" 

ELO-SYYSKUU

YLE

Ma 30.8. - Ma 13.9.
Kirje isältä 1-3

Kesään 1944 sijoittuva kotirintamakuvaus Annista, joka joutuu lapsikatraansa kanssa evakkoon länsisuomalaiseen kylään. Vastassa on ison talon tiukka emäntä Elma. Tarina kertoo näiden naisten välisestä taistelusta yhdellä ja samalla hellakulmalla. Käsikirjoitus Laila ja Eve Hietamies, ohjaus Heidi Köngäs.
> Lue lisää
> Lue lisää evakoista

 Heli Sorjonen
Ma 20.9. - Ma 27.9.
Paratiisi 1-2

Realistinen kuvaus 14-vuotiaasta Ruutista, joka haluaisi elää täysillä nuoruuttaan, mutta joutuu ratkomaan eronneiden vanhempiensa ongelmia. Käsikirjoitus Kirsikka Saari, ohjaus Reetta Aalto. Päärooleissa Linda Tuomenvirta, Emmi Vyyryläinen, Elina Knihtilä, Kari-Pekka Toivonen, Hannu-Pekka Björkman. 
> Lue lisää ja katso trailerit 

LOKAKUU

YLE
Ma 4.10.
Jäät

Leena ja Kai kohtaavat työssään päivittäin kuoleman. Riittämättömyyden tunne vie Kain masennukseen. Kuinka lähellä kuolemaa täytyy itse käydä saadakseen elämänsä takaisin? Käsikirjoitus Kati Kaartinen, ohjaus Rike Jokela. Päärooleissa Tommi Korpela, Milka Ahlroth, Antti Reini.
> Lue lisää
> Lue kohtauksesta käsikirjoittajan haastattelu ja katso video trikkikuvauksista

LOKA-MARRASKUU

Alamaailma
Ma 11.10. - Ma 15.11.
Alamaailma:
Vanki 1-6
(K15)
Suomen kansainvälistynyt ammattirikollisuus, huumekauppa ja rahanpesu toimivat kehyksenä trilogiassa, jossa pohjimmiltaan on kyse yksilön ja yhteisön moraalista. Käsikirjoittajat Marko Leino ja Pekka Lehtosaari, ohjaus Minna Virtanen.
> Lue lisää
> Alamaailman omat kotisivut

Kuulustelu. Minna Haapkylä.
Ma 22.11. ja 29.11.
Kuulustelu
(K7)

Neuvostodesantti Kerttu Nuortevan tarina. Jörn Donnerin ohjaaman elokuvan 2-osainen versio. Käsikirjoitus Olli Soinio, pääroolissa Minna Haapkylä.
> Lue lisää

 Anne Hämäläinen/YLE 

Ma 13.12. - Ma 27.12.
Tauno Tukevan sota 1-3
Laila Hirvisaaren ja Eve Hietamiehen kirjoittama Tauno Tukeva kertoo yhden suomalaisen perheen kohtalosta sodan jaloissa.Tauno Tukeva on korpisotureiden selviytymistarina, ja samalla hiljainen ylistyslaulu suomenhevoselle. Dramatisointi Leena Virtanen. Ohjaus Heidi Köngäs. Pääroolissa Jaakko Saariluoma.
> Lue lisää ja katso videot

 
> Lue Eve Hietamiehen haastattelu

Lähetä linkki

Lähetystiedot

YLE TV1 maanantaisin klo 21.30
Uusinta perjantaisin klo 23
Ohjelmassa on suomenkielinen tekstitys

YLE Areena

YLE Areena

osa Kotikatsomon ohjelmista esitetään Areenassa 7 vrk ensilähetyksen jälkeen
>Areenaan