yle.fi

Rock'n'Roll Never Dies


Vilpittömästi rock

Nyt tv-ensi-iltansa saava Rock’n’Roll Never Dies on ohjaaja ja käsikirjoittaja Juha Koirasen ensimmäinen pitkä elokuva.

Koiranen kertoo halunneensa kirjoittaa tarinan näkökulmasta että elämä on mahtavaa.
Syntyi Tiger, sielultaan puhdas ja mieleltään vilpitön mies, joka omalla olemuksellaan opettaa kanssaihmisilleen avarakatseisuutta. Tigerin vanhemmat kannustavat poikaansa rakkaudella ja hyvällä ruoalla. - Meistä itsestämme on kiinni, vedämmekö säkin päähämme vai otammeko sen pois, jotta voimme hengittää vapaasti, sanoo Tigerin isä elokuvassa.

Koiranen sävelsi itse suuren osan elokuvan musiikista. - Näin kerran panttilainaamon ikkunassa kitaran, johon oli tussilla kirjoitettu lause: Rock’n’ Roll Never Dies. Siinä oli jotakin koskettavaa: miten käy rokin nyt kun kitarakin on viety kaniin, kertoo Koiranen. Jos soittaminen loppuu, loppuu elämä. Samanlainen kohtaus löytyy myös elokuvasta.

Samuli Edelmannin mielestä Tigerin tarina on kaunein käsikirjoitus minkä hän on koskaan lukenut. - Tarina on empaattisuudessaan ja naiiviudessaan rohkea. Se mikä on naiivia ja yksinkertaista, on usein totta. On vain niin paljon helpompaa olla kyyninen kuin vilpitön. Mutta kyynisyys sairastuttaa, toteaa Edelmann.

Göteborgin ja Rotterdamin elokuvafestivaaleilla elokuva otettiin mukaan kilpailusarjaan. Euroopan kriitikkoliiton puheenjohtaja valitsi elokuvan yhdeksi kuudesta esitettäväksi Moskovan filmijuhlille.

Tekijät: ohjaus ja käsikirjoitus Juha Koiranen, kuvaus Jyri Hakala, leikkaus Oskar Franzen, äänisuunnittelu Pietari Koskinen, musiikki Juha Koiranen, lavastus Katariina Lume, valaisu Olli Varja, pukusuunnittelu Jaska Halttunen, maskeeraus Eija-Leena Lehmuskallio, tuotanto Film total Oy/ YLE Yhteistuotannot.

Päärooleissa Samuli Edelmann, Marjukka Halttunen, Risto Tuorila, Seppo Halttunen, Kari-Pekka Toivonen, Ilkka Koivula, Paavo Liski, Hennariikka Laaksola, Eero Pollock.
xxx

 

Lähetä linkki

Lähetystiedot

YLE TV1 maanantaisin klo 21.30
Uusinta perjantaisin klo 23
Ohjelmassa on suomenkielinen tekstitys

YLE Areena

YLE Areena

osa Kotikatsomon ohjelmista esitetään Areenassa 7 vrk ensilähetyksen jälkeen
>Areenaan