20-vuotias Poliisi-tv juhli ministeritasoisesti

Yleisradion tehtävä on julkinen palvelu ja yksi parhaista esimerkeistä tämän tehtävän onnistumisessa on tänä syksynä 20 vuotta täyttänyt Poliisi-tv. Vai kuinka moni tv-ohjelma voi ylpeillä olleensa tuomassa ratkaisevia vihjeitä yli 700 rikokseen?

<< Takana 20 vuotta ja edessä toivottavasti yhtä paljon rikos- ja oikeusasioita. Elina Katajamäki ja Marko Niemi juontavat Poliisi-tv:tä.

 

 

Ohjelman kunniaksi järjestettiin juhlat Tampereen Tohlopin tv-studioilla perjantaina 25.9.. Arvovaltaisessa vierasjoukossa nähtiin niin sisäministeri Anne Holmlund kuin poliisiylijohtaja Mikko Paaterokin. Lisäksi paikalle oli saapunut suuri joukko eturivin rikostutkijoita, kaikki Poliisi-tv:n vanhoja tuttuja.


<< Poliisi-tv:n 20 vuoden ajalle mahtuu paitsi vakavia aiheita toisensa jälkeen, myös ihmiselämään kuuluvaa tahatonta komiikkaa. Kanavajohtoa ja kutsuvieraita naurattaa.

 

Kanavajohtaja Ilkka Saari kertoi puheessaan Poliisi-tv:n olevan kanavan tunnetuimpia ohjelmia, jonka tulevaisuus näyttää hyvältä.

- Rikollisuus kiinnostaa, eikä siinä ole mitään häpeämistä, Saari muistutti.

Samalla hän kuitenkin muistutti, ettei Poliisi-tv:n näkökulma rikollisuuteen ole tirkistelevä tai mässäilevä.

<< Kanavajohtaja Ilkka Saari on ylpeä, että Poliisi-tv auttaa, edes pieneltä osin, rikosten selvittämisessä.

 

 

Samoilla linjoilla kanavajohtajan kanssa oli myös poliisiylijohtaja Mikko Paatero. Hän käytti ohjelmasta nimeä kylmänviileä, ja korosti Poliisi-tv:n antavan todellisen kuvan rikollisuudesta. Poliisiylijohtaja antoi kunniaa ohjelman idean kehittelystä edeltäjälleen, edesmenneelle poliisiylijohtaja Markku Salmiselle. Salmisen panos poliisin tv-näkyvyyden puolella oli suuri jo 1980-luvulla. Lopuksi Paatero toivoi poliisin ja Poliisi-tv:n hyvän yhteistyön jatkuvan tulevaisuudessakin.

<< Poliisiylijohtaja toi ohjelman 20-vuotisjuhliin koko poliisikunnan terveiset.

 

 

Korkeimman hallinto-oikeuden viestintäpäällikkö Teuvo Arolainen on entinen pitkän linjan rikos- ja oikeustoimittaja, joka käytti juhlissa kaikkein kärkkäimmän puheenvuoron. Hän muistutti poliisien ja toimittajien viha-rakkaussuhteesta, ja siitä, että molemmat tarvitsevat toisiaan päämääriensä saavuttamiseksi.

<< Teuvo Arolainen kehui juhlapuheessaan Poliisi-tv:n kehittyneen vuosien saatossa draamallisempaan ja ammattimaisempaan suuntaan.

 

Poliisi-tv:n käynnistymisvaiheessa juontajaksi palkattu Raija Pelli on jo parin vuoden ajan ollut sivussa ohjelman teosta. Ennen pois jäämistään hän toimi useita vuosia ohjelman tuottajana. Juhlissa vieraillut ja tuttuja tavannut Pelli korosti moneen otteeseen, ettei enää kaipaa etenkään työhön liittyvää matkustamista.

<< Raija Pelli keskittyy nykyisin lapsenlapsensa hoitamiseen. Marko Niemi on Pellin jälkeen ohjelman pitkäaikaisin työntekijä.

 

Juhliin saapui myös suuri joukko entisiä Poliisi-tv:läisiä, joista monet vaikuttavat edelleen tv-alalla. Videoterveisensä juhliin toivat MTV3:n ruutukasvo Tomi Einonen ja hänen vaimonsa, Yle-uutisten ankkuri Piia Pasanen. Einonen arveli, ettei tänä päivänä olisi tv-alalla ilman Poliisi-tv:tä. Pasasen mukaan rankat tapaukset tulivat toisinaan uniin.

 << Entiset ja nykyiset tekijät koolla: vasemmalta Jouni Tuokkola, Elina Katajamäki, Timo Pietilä, Raija Pelli, Marko Niemi ja Teppo Välimäki.

Lähetä linkki

Esitysaika

Poliisi-TV on talvitauolla. Tervetuloa seuraamme taas maaliskuussa.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> AreenaanMuualla Yle.fi:ssä