Aulis Käkelä katosi kotoaan 19. elokuuta vuonna 2006. Auliksen outo katoaminen on jäänyt asiaa tutkineen ylikonstaapeli Pertti Parikan mieleen.

- Tässä oli Auliksen kännykkä ja lompakko löytyi tuolta perähuoneesta, Parikka muistelee katsellessaan olohuoneen pöytää Käkelän kotitalossa.

Aulis Käkelä asui yksin Käyrämön kylässä, noin 70 kilometriä Rovaniemeltä pohjoiseen. Viimeinen näköhavainto Auliksesta oli katoamista edeltävänä perjantaina 18.9.

- Hän oli illalla laskemassa verkkoja tuohon Käyrämöjärveen, Parikka sanoo.

Rovaniemen poliisi haluaa korostaa, että kaikki tutkimuslinjat Aulis Käkelän katoamisessa ovat auki. On muun muassa epäilty, että Aulis olisi saattanut lähteä marjastamaan ja kadonnut sillä reissulla.

Yksi tutkimuslinja tuntuu kuitenkin olevan ylitse muiden. Tutkimuksissa on saatu selville lauantai-aamun tapahtumat.

- Aulis oli käynyt järvellä nostamassa verkot ja saanut kaloja, perannut ne ja tullut pirttiin. Kalat hän oli laittanut jääkaappiin ilmeisenä tarkoituksenaan alkaa savustaa niitä.

Sitten, klo 8-9 aikaan, tapahtui jotain erikoista.

- Naapurin isäntä oli nähnyt, että musta Mercedes Benz-merkkinen henkilöauto oli tullut pihaan. Naapurilla oli katkennut näköyhteys auton kaartaessa pihaan, mutta hän oli kuullut, että auton ovet olivat sulkeutuneet useamman kerran. Hän oli kuullut myös kovaäänistä puhetta. Tämän jälkeen auto oli lähtenyt samaan suuntaan mistä oli tullutkin, eli Rovaniemen suuntaan, Parikka kertoo.

Ei tiedetä varmasti menikö Aulis auton kyytiin ja jos meni, tapahtuiko se vapaaehtoisesti.

- Sitä on vaikea sanoa. Jokatapauksessa täällä sisällä oli kaikki paikat järjestyksessä, kännykkä ja lompakko olivat talossa. Lisäksi perjantaina poistuessaan työmaalta hän oli sopinut tapaamisen seuraavaksi maanantaiksi.Tämä on mystinen juttu, Parikka ihmettelee.

Poliisin tietojen mukaan Aulis Käkelä oli rehti mies, joka ei ollut sekaantunut mihinkään hämäräperäiseen.

- Hän oli hyvä työntekijä ja töissä oli pidetty. Mitään sen laatuista ei ole tullut esiin, Parikka sanoo.

Lähtikö Aulis Käkelä mustan auton kyytiin vai tapahtuiko hänelle kenties jotain muuta. Jos tiedät jotain tapauksesta, ilmoita tietosi Rovaniemen poliisille.

071 876 6237

Lähetä linkki

Esitysaika

Poliisi-TV on talvitauolla. Tervetuloa seuraamme taas maaliskuussa.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> AreenaanMuualla Yle.fi:ssä