Kyynel, kolari ja yllättävä kotikeikka

Kyynel

Poliisikokelaiden voimakäyttövalikoima kasvaa OC- sumuttimella. Todella voimakkaan pippurisumutteen käyttöä treenataan luonnollisesti vedellä täytetyin pulloin.

- En halua nähdä naurunpyrähdyksiä, kun kaverin naama kastuu. Teette tosisanne ja hyvällä sykkeellä, kouluttaja ohjastaa. Sisätiloissa, rivissä seisoessaan moni puree hammasta koittaessaan noudattaa käskyä eivätkä kaikki siinä onnistukaan. Ääni kellossa on toinen, kun siirrytään ulos ja poliisikokelaat hyökkäävät vuorotellen parinsa kimppuun nyrkit pystyssä ja vihaista tekstiä karjuen.

- Nyt sä kuolet! Nyt sä kuolet, huutaa Antti Mäenpää parilleen, joka ilmoittaa käyttävänsä voimakeinoja ja lopulta suihkuttaa vettä Antin naamalle. Vielä tässä vaiheessa pullon hakeminen kotelosta on hakusessaan eikä ensimmäinen suihkaus aina päädy kasvoille, mutta aste asteelta suoritukset parantuvat.

Lopulta koittaa odotettu hetki, oikean OC-sumutteen testaus. Antti Mäenpää kertoo, että puoli luokkaa oli halukas testaamaan sen vaikutuksia.

- Seuraukset on niin rajuja, että ensiapua ei olisi ehditty antaa kaikille. Niinpä me vedettiin arvalla neljä onnekasta, Antti nauraa.
Ulkopuolisen on tosin vaikea ymmärtää, mitä mies tarkoittaa onnekas -sanalla. Antin kurssikaveri lähtee start-komennosta kävelemään kohti kouluttajaa ja hetken kuluttua hänen kasvoillaan on kerros oranssia pippurisuihketta. Henki alkaa salpaantua, lima ja räkä lentävät ja silmien aukipitäminen on mahdotonta.

- Tahdon ensiapua, pippurisumutteen kasvoilleen saanut kokelas sanoo tukahtuneella äänellä muutaman minuutin kuluttua. Aplodien saattelemana hänet talutetaan hoitelemaan sumutteen seuraamuksia.

Kolari

Rikospaikkatutkinnan harjoituksessa poliisikokelaat suuntaavat ensi kertaa harjoituskaupunkiin. Vieläkään he tosin eivät pääse kulissiseinien taakse, vaan harjoittelevat kaupungin liikennevaloristeyksessä kolaripaikalla toimimista. Kamera, mittanauha, paperi ja kynä tulevat tarpeeseen, kun Antti kurssikavereineen dokumentoi tapahtuneen liikenneonnettomuuden.

Kotikeikka

- Vieraaseen asuntoon mennessä tunne on outo, Antti Mäenpää tuumii matkalla kotikeikalle. Ilmoittaja on kertonut kuulleensa asunnosta avunhuutoja ja partio epäilee menevänsä selvittelemään pahoinpitelyä. Kaiken lisäksi oppilaiden keskuudessa on liikkunut huhu, että rastilla olisi vastassa aggressiivinen henkilö. Kukaan ei vastaa koputuksiin ja niinpä partio menee sisälle yleisavaimella. Asunto tuntuu autiolta, joskaan ei ihan normaalilta kodilta. Ikkunat on teipattu umpeen, hellalla palaa kynttilöitä ja oven takana välähtelee salamavalo. Antti Mäenpään partiokaveri raottaa makuuhuoneen ovea ja niin hiljaisuus kuin kummalliset olosuhteet saavat selityksensä...

Lähetä linkki

Esitysaika

Poliisi-TV on talvitauolla. Tervetuloa seuraamme taas maaliskuussa.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> AreenaanMuualla Yle.fi:ssä