Etelä-Savon poliisin matkassa Mikkelissä

Mikkelissä vietettiin sattumoisin urheilun superpäivää lauantaina 12.3., kun Poliisi-tv mellasti kaupungissa. Vanhemmat konstaapelit Jarkko Lappi ja Juha Reponen viettivätkin alkuillan sportin melskeessä vahtimalla Kalevankankaan jäähallin ja Hänninhaudan jääkentän turvallisuutta. Jäähallissa oli menossa Mestiksen finaalisarjan peli Vaasan Sportia vastaan - Mikkelin Jukurit hävisivät ottelun. Hänninhaudalla meno oli ylimmillään, kun mestaruuden meininki oli kerrasta poikki. Mutta niin vaan HIFK oli paikallisia Kamppareita etevämpi. Ilotulituksen loimottaessa taivaalla joukkioittain päänsä painaneita mikkeliläisiä painui koteihinsa. Ehkä juuri urheilupettymyksistä johtuen illasta muodostui tavattoman rauhallinen.

Rähinäviinan nauttija pahnoille

Laajalammella, Mutterinaukiuolla ja viitostiellä suoritetut liikennevalvonnat eivät tuottaneet autoilijoille kuin suullisia huomautuksia mutta illan ensimmäinen varsinainen hälytystehtävä suuntautui Porrassalmenkadulle, jossa oli ravintolassa nuori nainen alkanut riehumaan ja potkimaan portsaria. Jo säyseäksi käynyt nainen ei sentään poliiseja kohtaan kinkoillut mutta portsari kertoi naisen olleen sisällä hyvin aggressiivinen, joten parhaaksi katsoivat konstaapelit viedä naisen putkaan selviämään. Sinne kuljettiin uuden näppärän laitteen, siis näissä yhteyksissä uduen, metallinpaljastimen kautta. Poliisiasemilla yleistyvä laite säästää poliisipartion ja vartijan työtä, kun pienikin määrä metallia hälyttää laitteessa oitis eikä enempää kopelointeja juuri tarvita.

Laajalampi, viitostie, Tuppurala, siinäs euraavat kohteet liikennevalvonnassa. Viimemainitussa kaupungiosassa pysäytetyn Bemarin vänkäri suuttui, kun Lappi kehotti miestä laittamaan turvavyön päälle. Takapenkin naiskööri sai miehen järkiinsä eikä häntä tarvinnut mustamaijan kautta liikennetavoille opettaa. Solvaukset kuitenkin kiirivät vihaisen miehen suusta kauas.

Putous kuolemaan

Leppoisa työvuoro muuttui äkisti fataaliksi näytelmäksi, kun Laajalammella oli hälytyksen mukaan joku tippunut parvekkeelta neljännestä kerroksesta maahan. Tarkistustehtävä muuttui hieman isommaksi operaatioksi, kun tilanne paikalla selvisi. Nuori nainen makasi hengettömän oloisena pihatiellä ja ensiapuryhmä oli häntä auttamassa - tosin hieman epäuskoisen oloisena. Paikalle tilattiin toinen partio, jotta asunto saatiin tarkistettua. Kämpästä, josta nainen tippui löytyikin poliisille ennestään tuttu henkilö, joka otettiin talteen jututusta varten. Myös putoamisen nähnyttä naisen tuttua kuultiin silminnäkijänä huolellisesti. Mikään ei lopulta viitannut rikokseen, vaan putoamista tutkitaan onnettomuutena. Valitettavasti kohtalokkaana sellaisena - ambulanssin tulosta ja nopeista elvytystoimenpiteistä huolimatta nainen menehtyi vammoihinsa.

Lähetä linkki

Esitysaika

Poliisi-TV on talvitauolla. Tervetuloa seuraamme taas maaliskuussa.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> AreenaanMuualla Yle.fi:ssä