Helsingin poliisin matkassa 17. - 18.12.

Poliisi-tv oli Helsingin Pohjoisen poliisipiirin vieraana yövuoron 17. - 18.12. Isäntinä toimivat vanhemmat konstaapelit Roope Pehkonen ja Otto Pulkkinen.

Helsingin kadut olivat lumisateiden jäljiltä perunapeltoa mutta eihän sellainen ole ennenkään hillinnyt juhlimista

Laiturilla maaten

Pasilan asema oli illan aikana kolmeen kertaan kohteena. Tilipäivän piristämä keski-ikäinen nainen kompuroi laitureilla kun jalat eivät kantaneet. Vähemmän iloinen juhlija oli jo meinannut kaatua kiskoillekin. Kun taksirahaa ei löytynyt hänet vietiin lepäämään Kisahalliin.

Hunaja mielessä ja häiriköimässä

Myöhemmin asemalla kaksi laitapuolen kulkijaa pörräsi satunnaisen naistuttavuuden ympärillä. Kaikki päissään kuin käet. Meteliä ja häiriötä oli, ja pullokin oli rikottu lattialle. Kolmikkoa käskettiin siivoamaan jälkensä, ja kun kellään ei ollut kevyttä, jo kärsittyä kakkua isompaa omallatunnolla, heitä neuvottiin hajaantumaan kohti Espoota. Nainen lähtikin määrätietoisesti erisuuntaan kuin toiveikkaat äijät.

Pojat väärillä jäljillä

Kolmas aseman keikka olikin sitten nuorison juhlaa. Ovi oli jäänyt vahingossa auki henkilökunnan puolelle ja kolme poikaa oli luonnostaan uteliaina päättänyt lähteä tutkimusmatkalle. Tuntemattomasta syystä pojat olivat juuttuneet henkilökunnan hissiin kerrosten väliin ja huoltomies jouduttiin kutsumaan paikalle.

Kello oli puolenyön tietämillä ja ryhmä Pulkkinen-Pehkonen ajoi pojista nuorimman (11-vuotta) kotiinsa, jossa äiti vastassa. Poika oli sanonut olevansa kaverilla yötä. Aamulla todennäköisesti olikin sitten pikapalaverin paikka.

Kaasupullon metsästys

Mäkelänkadulta tuli ilmoitus kaasupullosta keskellä katua. Pullo oli ilmeisesti varastettu jostain mutta tekijältä oli loppunut papu ja/tai mielenkiinto kesken. Tai sitten tekijä oli yksinkertaisesti selvinnyt hetkeksi. Raahausjäljet näkyivät lumessa. Pullo vietiin poliisin varastoon muiden hukassa olevien kaasupullojen viereen.

Millintarkka peruuttaja

Partio katseli vierestä kun kuski peruutti autoaan pysäköimiskieltoalueella. Mies oli lähtenyt hakemaan parempaa puoliskoa ravintolasta. Peruuttaa ja peruuttaa vaikka takana on toinen auto. Muutama milli sentään jäi väliin. Tarkka mies. Häntä pyydettiin kohteliaasti menemään peruuttamaan johonkin toiseen paikkaan.

Vanha tuttu väärässä paikassa

Vanha tuttu nisti oli eksynyt asuntolaan, johon hänellä oli porttikielto. Koska pupillit olivat lautasenkokoiset miesraasu saatettiin, hyvässä yhteisymmärryksessä, putkaan valvonnan alaiseksi.

Lumessa maaten

Valveutunut kansalainen, vaikka oli itsekin miltei liinat kiinni, kiinnitti partion huomion lumessa ryömivään ja kaatuilevaan naiseen. Naisen kotiosoite oli sen verran kaukana Rapakunnontiellä, että partio ei lähtenyt kyyditsemään. Naisella järki kuitenkin leikkasi vielä sen verran, että putkan sijaan hänet vietiin bussipysäkille ja bussiin sisälle saakka.

Veljekset tappelee aina

Taksitolpalla veli hakkasi veljen päätä katuun mutta syytettä ei nostettu, koska veljekset kuulemma tappelevat aina. Vaikka tilanne oli ohi päätettiin veljekset erottaa. Toinen kuljetettiin kauempana olevalla tolpalle. Ennen eroa vielä halattiin, siis veljekset keskenään, ja pidettiin kovasti huolta siitä, että toisella oli varmasti rahaa taksimaksuun, tupakkaa ja kännykkä tallella.

Helsinki Pohjoinen piiri

häiriökäyttäytymisiä 60 kpl
päihtyneitten säilöönottoja 25 kpl
varkauksia ja näpistyksiä 15 kpl
pahoinpitelyjä 9 kpl
liikennetehtäviä 9 kpl
sekalaisia tehtäviä 13 kpl

tehtäviä yhteensä 131 kpl

Lähetä linkki

Esitysaika

Poliisi-TV on talvitauolla. Tervetuloa seuraamme taas maaliskuussa.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> AreenaanMuualla Yle.fi:ssä