Kajaanin poliisit tositoimissa

Kajaanin poliisin ilta alkoi vartin yli kymmenen hälytyksellä Lohtajalle. Siellä oli nuorisoporukka mekkaloinut kerrostaloasunnossa mutta paikalle tullessaan vanhemmat konstaapelit Jussi Heikkinen ja Marko Kohonen totesivat touhotuksen loppuneen tyystin. Porukka oli lähtenyt asunnosta baariin ja hiljaisuus vallitsi kuten kuuluikin. Heikkinen, Kohonen ja partion kolmas jäsen, poliisikoiraopiskelija Grauenfeld "Niilo" Nardo partioivat liikenteessä puoleenyöhön mutta kajaanilaiset autoilijat osasivat ajella fiksusti.

Koirapartio hoitaa koirakeikan

Rauhanturvajoukoissa aikoinaan kimmokkeen poliisiuraan ja koirien kanssa työskentelyyn saanut Marko Kohonen ja peruskainuulainen Jussi Heikkinen viihtyvät Kajaanissa hyvin. Miehet kehuvat nuorta Niiloa, seitsemänkuukautinen koira ei vielä saa suoritettavakseen varsinaisia työtehtäviä mutta sitä harjoitetaan jokaisen työvuoron aikana tuleviin koitoksiin. Poliisiautoon jo tottunut nuorukainen vaikuttaa Kohosen mielestä erittäin lupaavalta ja 'virtavalta' tapaukselta.

Lohtajalle tuli illan toinen hälytys, kun baarin edessä yksinään räksyttävästä koirasta tuli ilmoitus huolestuneelta soittajalta. Koira löytyikin mutta olipa siinä omistajakin vieressä. Omistajan mukaan tiedot koiran puolitoistatuntisesta yksin olemisesta ovat suuresti liioiteltuja. Tapausta ei ollut syytä jäädä jankkaamaan vaan mennä ihmettelemään keskustaan, jossa joku poikaporukka soitti kuuleman mukaan poppia isoäänisesti auton subbareista. Vinoparkin luona piti autoporukan olla mutta eipä ollut. Poppiakaan ei kuulunut, isoäänisestä puhumattakaan. Pysäyttivätpä Kohonen ja Heikkinen sitten mopoilijan, jonka takavalo oli niin pölyinen, ettei se näkynyt.

Juoksutaksi työllistää

Purolasta soitti taksikuski, joka oli kuljettanut Sotkamon hevijuhlilta nuoren naisen kotiinsa mutta joka oli jäänyt ilman maksua. No, parikymppisen oli nainen kuskille kinuamisen jälkeen heittänyt mutta puuttuvaa loppusummaa piti poliisien ryhtyä karhuamaan. Ja kyllä töitä saivat tehdäkin, nainen oli kovin yhteistyöhaluton eikä halunnut millään kaivaa kuvettaan, jotta taksari saisi hänelle kuuluvan korvauksensa. Taksikuskia tilanne harmitti - yhden hankalan asiakkaan takia meni monta ajokeikkaa sivu suun ja leipä kapeni. Lopulta naisen pankkikortti saatiin kuin saatiinkin kuskin lukulaitteeseen leimatuksi ja kuittikin allekirjoitetuksi, joten sekä taksikuskin että poliisien matka saattoi jatkua.

Tornitieltä tuli hieman epämääräinen ilmoitus eräästä etsintäkuulutetusta miehestä, joka olisi auton kanssa liikkeellä. Miestä ja autoa ei kuitenkaan näkynyt, joten partio lähti Kuopion Atari-miesten jahtaaman liettualaiskolmikon perään vitostielle. Tiedustelutietojen perusteella auto pysäytettiin Jormuan levennykselle ja tilanteessa mukana olleen toisen partion kanssa auto tyhjennettiin balteista. Trio vietiin asemalle, jossa heidän paperinsa tutkittiin ja maassaoloedellytykset tarkastettiin. Lopulta Norjaan matkalla ollut jengi palautettiin takaisin autolle ja päästettiin jatkamaan matkaa.

Lähetä linkki

Esitysaika

Poliisi-TV on talvitauolla. Tervetuloa seuraamme taas maaliskuussa.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> AreenaanMuualla Yle.fi:ssä