Kuumaa tunnelmaa Kotkan Meripäivillä

Kotkan Meripäivät lukeutuu Suomen kolmen suurimman festivaalin joukkoon kävijämäärillä mitattuna. Porukkaa oli Kantasataman ja Sapokan alueilla nytkin kiitettävästi. Ja lakia ynnä järjestystä ylläpitämässä kaikki kynnelle kykenevät, heidän joukossaan 23. Meripäivilleen työn puolesta osallistunut rikosylikonstaapeli Mika Kiirama ja vanhempi rikoskonstaapeli Mikko Sipola. Miesten mielestä Meripäivät on mukava tapahtuma ja siksi he siihen osallistuvatkin yleensä ns. kenttämiehinä, vaikka yleensä tekevätkin työtään tutkinnan puolella.

Festarikähinää

Hieman yli kymmenen Sapokasta kävi partiomme oiva hakemassa tutun naisen, joka oli aiheuttanut hämminkiä miesystävänsä asunnolla. Naisen oikean asunnon ja oikean avain-lukko-yhdistelmän löytämisessä meni hetki mutta niin vaan lopulta hänkin tutimaan pääsi. Festivaalialueella soi tiukka hevi ja ihmiset olivat hyväntuulisia. Sipolalle ja Kiiramalle ilmaantui roimasti tuttuja. Järjestyshenkilökunnan mukaan kaikki oli sujunut todella rauhaisasti ja niin jatkuikin loppuun saakka - tämän jälkeen ei varsinaisen juhla-alueen touhuihin tarvinnut puuttua.

Rautatienkadulla oli kahdella nuorisoporukalla tullut kähnämää ja sitä selvittelemässä käväisi muutamakin partio. Lopulta nuoret hajautettiin eri suuntiin ja tilanne rauhoittui. Ennen yhtä yöllä Kiirama ja Sipola kävivät taskulamput tanassa haistelemassa Parikan hautausmaan tunnelmia. Ja että miksikö? Alueella oli kaadeltu hautakiviä ja poliiseilla oli tapana siellä käydä säännöllisesti partiolenkillä. Myöhemmin selvisi, että typeryydet olivat lapsiporukan aikaansaannoksia. Katuvat tekijät parantanevat tapansa ja korvaavat aiheuttamansa mieliharmin.

Tulikuumat paikat

Yhdeltä tuli ilmoitus, että isä ja poika olivat Karhulasta lähteneet samasta osoitteesta kahdella eri autolla ja molemmat 'tuhannen päissään'. Poliisit arvioivat ajajien reitin suuntautuvan Kotkaan ja ajelivat kaupungin tietyillä alueilla haeskelemassa kaksikkoa mutta turhaan. Lopputyövuoro menikin sitten Hovinsaaressa, ensin selvitellessä taksiin oksentaneen naisen tapausta. Taksaria harmitti vuoden kovimman sesongin valuessa käsistä samaa tahtia kuin oksennukset takapenkin verhoiluilta. Yhteystiedot vaihdettiin poliisien toimiessa välikätenä ja sitten kaahattiin naapuriin katsomaan mikä siellä on meneillään kun paloautoja menee.

Siwahan siellä paloi. Ja ihan mistään pikkuroihusta ei ollutkaan kyse, sillä kauppa roihusi lopulta ihan kivijalkaan asti paukkuen ja räjähdellen. Palokunnan tehdessä omaa hommaansa, jäi poliisien tehtäväksi kysellä paikalle ilmaantuneelta, uteliaalta väkijoukolta mahdollisia näköhavaintoja ja muita kommentteja. Sitten Kiirama ja Sipola lähtivät toteuttamaan viereisen kerrostalon evakuointia, sillä tuuli oli oikullinen ja palosavut vaarallisia. Talon tyhjennys sujuikin oikein hyvin ja kaikille löytyi ikävästä yöherätyksestä huolimatta jokin toinen yösija.

Mutta kuka tai ketkä polttivat Siwan? Palo oli lähtenyt takapihan roskiksesta ja levinnyt siitä kauppaan. Tietoja saa soittaa Poliisi-tv:n vihjenumeroon 0800 14 555.

Lähetä linkki

Esitysaika

Poliisi-TV on talvitauolla. Tervetuloa seuraamme taas maaliskuussa.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> AreenaanMuualla Yle.fi:ssä