Lahden poliisin matkassa

Lahden maineen Suomen Chicagona voi kuopata. Perjantai-ilta vanhempi konstaapeli Jarno Linnavirran ja ylikonstaapeli Janne Kandénin kanssa alkoi leppoisissa tunnelmissa. Puoleen yöhön mennessä partiolle oli annettu hälytyskeskuksesta vain yksi tehtävä. Aikaa oli siis partioida ja olla läsnä kaupungilla. Monella potentiaaliselle häiriökäyttäytyjälle pelkästään poliisiauton näkeminen vaikuttaa jo aggressioita hillitsevästi.

Puolenyön jälkeen alkoi tapahtua. Katuväkivallan kohteeksi joutunut nuorukainen soitti hälytyskeskukseen. Voimakkaasti päihtyneen miehen suu oli veressä ja tarkempi tutkimus paljasti osan hampaista siirtyneen paikaltaan. Tilanteessa tapahtui käänne, kun mies vaati päästä välittömästi hammaslääkäriin ja riehaantui ambulanssissa, kun hänelle ei löytynyt savuketta. Miehen kertomus päällekarkaajista oli epämääräinen ja hän sitten tunnustikin itse kaatuneensa niin, että suuvärkki otti kontaktia katukiveykseen. Mies pääsi yöksi Salininkadun majataloon.

Perjantai-yön teemana olivat ravintolatarkastukset. Yksi pääkohteista oli lahtelainen yökerho. Sinne iskettiin kolmen partion ja Aluehallintaviraston (AVI) virkamiehen voimin. Ravintolasta ei löytynyt huomautettavaa.

Ravintolatarkastuksissa kiinnitetään huomiota esimerkiksi siihen, kuinka ja kenelle alkoholia anniskellaan. Alaikäisiä on joskus vaikea tunnistaa.

- Ravintolassa alkoholia nauttiva alaikäinen kyllä säikähtää, kun havaitsee poliisin saapuvan paikalla. Siinä on yksi kimmoke kysyä papereita.

Loppuyö kului kaupungilla omaehtoisten tehtävien hoitamisessa. Näyteikkunaan lorottanut kapakasta toiseen matkalla ollut nuorukainen sai sakot, 20e. Toinenkin katuvirtsaaja nähtiin itseteossa, mutta juuri samalla hetkellä poliisilta konsultointiapua halunnut kansalainen esti tietämättään tilanteeseen puuttumisen verekseltään.

Lähetä linkki

Esitysaika

Poliisi-TV on talvitauolla. Tervetuloa seuraamme taas maaliskuussa.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> AreenaanMuualla Yle.fi:ssä